Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali se s Krima (1107 m), vidi morje?
Glasuj
SlavkoJ / Zadnja sporočila

SlavkoJ - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentarji:
SlavkoJ14. 08. 2009 15:16:45
Mrzlico pogosto obiskujem (res vedno v popoldanskem času) in razen nekaj redkih dni res nimam pripomb niti glede postrežbe, niti glede gostov. Je pa bilo drugače preden je dom prevzela sedanja najemnica (seveda je to samo moje mnenje). Mislim, da je Mrzlica prav v zadnjem času spet postala priljubljena točka planincev in ljubiteljev narave pa naj si bodo to "hrupni in glasni Savinjčani" ali pa ostali obiskovalci te lepe planinske točke. Me pa nekaj bolj moti, kot glasni planinci, in sicer vozniki kros motorjev in štirikolesnikov, ki se vozijo po planinskih stezah ali pa celo kar čez travnike (mimogrede, te travnike morajo lastniki najprej poravnati po škodi, ki jim jo napravijo divji prašiči, potem pa ko se bliža košnja pa jim jih "razrijejo" neodgovorni vozniki). Upam, da glede tega mojega mišljenja nisem osamljen.
Glede Šmohorja pa mislim, da bi si tako lepa planinska točka končno zaslužila boljšega ponudnika gostinskih uslug (po že nekaj neuspelih poskusih) in pa umik neodgovornih motoristov, ki se pripeljejo tako rekoč skoraj na prag koče.
SlavkoJ5. 06. 2009 21:24:14
To kar te je napadlo je bila naša najpogostejša ujeda - kanja (Buteo buteo). Najpogosteje jih vidimo, ko krožijo nad polji in slišimo njihov rezki 'kiaa kiaa' visoko nad nami. So popolnoma nenevarne (tudi našim kokošim navkljub splošnemu prepričanju - edini ujedi pri nas ki sta sposobni odnesti kuro sta planinski orel in kragulj), vendar so lahko precej agresivne pri obrambi gnezda. Verjetno si nevede zašel v bližino gnezda, pa te je skrbna mama le hotela odgnati stran od mladičev. Sicer ti je moralo izgledati grozno, vendar te skoraj zagotovo nebi poškodovala, le prestrašiti je hotela.

še opis: http://www.kpss.si/gospodarjineba/122
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki