Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasuj
Benjamin / Zadnja sporočila

Benjamin - Zadnja sporočila

Začete teme:
Benjamin4. 07. 2008 09:53:30
Malce z zamudo poročam o razmerah v sredo, ko se bil na omenjeni poti. Tik pod Kriško steno je dokaj strmo snežišče, kjer je potrebna previdnost pri vstopu, sicer pa potem višje ni snega, računati je potrebno le na malce več drobnega kamenja, ki ga je odložila zima na samo pot oz. stope. Tudi Križ in Stenar sta normalno dostopna, no, malce si pa le še ohladimo noge v kratkem snežišču pot Stenarjem. Spodnje K. jezero je brez snega, v zgornjih pa je še kar nekah ledu oz. snega. Pot proti sedlu Planje je normalno prehodna, bi pa opozoril na Razor. Proti njemu sta se napotila dva planinca, ki sta kmalu po vstopnih snežiščih obrnila. S Planje je bilo videti, da je pot slabo vidna (zasuto z gruščem, drobnim kamenjem), zato bi priporočal skrajno previdnost ali pa morda celo, da odložite pot na Razor vsaj za kakšen teden, da se stali sneg na poti, pa tudi našel se bo kakšen nov poročevalec s te poti. Pot s sedla Planja proti Vršiču je sprva delno pokrita s snegom, še posebej en del (cca 7 m) je dokaj strm in zahteva največjo previdnost. Tudi v spodnjem delu je še nekaj snega, ki ga nujno obidemo v vmesenem delu med steno in snegom. Dalje od Otožnega moža proti Vršiču je pot BP, potrebna je le dobra zaščita pred soncem, saj je pot po južnem pobočju Prisanka zelo izpostavljena soncu. Kogar zanima vstop v Hanzovo pot na Prisank, naj računa na tuširanje, sicer bi si pa upal trditi, da je Hanzova še vedno neprehodna zaradi strmih snežišč v grapah, vsekakor pa ne na to pot brez čelade, cepina in derez! Pa srečno!

Benjamin24. 06. 2008 17:45:09
Zanima me, koliko je hoje za krog preko Luknje, BG in PD nazaj do Vrat? Je morda še kje nevarno zaradi snega? Hvala.
Komentarji:
Benjamin11. 08. 2008 11:44:28
Hvala Volku in Kopronu za informacije. Lovsko pot sem s pridom uporabil, pa še bolj zanimiva je od markirane na KS.
Benjamin11. 08. 2008 11:21:38
Ja, v soboto sem šel po lovski proti Bosovi grapi in po njej potem na vrh Brane. Pot je izredno slikovita, še posebej južni greben od vrha grape proti vrhu. Izredno, da o presenečenju pri vračanju preko Kamniškega sedla niti ne govorim. Srečal sem namreč muflona, ki se ga doslej prvič videl (v naravi), pa hodim že kakšnih 20 let po naših vršacih. Vsekakor lepa krožna turca.
Benjamin17. 07. 2008 06:16:53
S sedla Planje v smeri Vršiča sem se spuščal pred kakšnimi 14 dnevi in se je dalo obiti sneg, tako da tudi sedaj ne bi smel biti problem, verjetno pa ga je že pobralo. Pa srečno!
Benjamin27. 06. 2008 06:00:03
Ja, res je dokaj pokončna čez BG, na delu kakšnih 30 min pod vrhom, ko se pojavi pogled proti Vratom, se je potrebno držati leve poti (markirane), saj desna polička pelje neposredno nad prepadne stene nad Vrati.Potrebno se je torej držati leve poti. V tem delu na levi gledamo Pihavec, malo višje pa sicer občasno , na vrhu pa vse bolj gledamo tudi na nasprotno stran proti Sovatni in Stenarju, a tu mislim, da se da lepo slediti markacijam. Markacisti so gotovo pridni, a vsega se pač ne da narediti naenkrat, še bolj nespodobno pa bi bilo, da bi že vsaka druga skala imela belo-rdečo oznako. Malo se pa že moramo znajti v naravi, da sledimo...
Benjamin26. 06. 2008 06:28:23
Včeraj (25.06.2008) sva bila z ženo na Bovškem Gamsovcu, podaljšala pa sva še do Pogačnikovega doma, ki pa je žal še zaprt. Zgornji dve jezeri sta še pod snegom oz ledom. Sicer pa lepa pot, polno kozorogov pod Pihavcem in Gamsovcem, da o cvetju niti ne govorim. Toplo priporočava, a previdno! Tudi čez Sovatno sta še dve snežišči, ki sta kar "tečni" za prečenje.
Benjamin20. 06. 2008 17:45:19
V sredo popoldne sem bil na Dolgem hrbtu in Grintovcu in na tej poti ni bilo težav z snegom. Mislim, da bo šlo tudi od Suhadolnika brez težav. Meni osebno je zanimivejša čez Taško, saj se mi pot do Kokrskega sedla iz Konca vleče in mi je malo dolgočasna. Je pa to le moja ocena. Gotovo je mnogim všeč prav pot iz KB, pa še bolj dostopna je za avto.Vsaj za osrednji del Slovenije.
Pa srečno! In čimbolj zgodaj! Jutra so v gorah zelo lepa, pa še nevihtam se izognemo.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki