Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasuj
Blagajana / Zadnja sporočila

Blagajana - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentarji:
Blagajana13. 10. 2020 18:18:25
Sem bila ne dolgo nazaj na obeh - bi rekla, da je Palec, Zelenjak je skrit desno od njega.
Blagajana9. 10. 2020 20:50:02
Ja, do špice je kopno in danes precej toplo - verjetno velja enako za jutri. Macesni so, sevedanasmeh. Ne pa še v tistih pravih barvah - verjetno je bilo to vprašanje.
Blagajana9. 10. 2020 20:28:10
Skoraj pomladne temperature danes so me potegnile v hribe, pa ne prav zgodaj. Cilj mi je bila Mala Mojstrovka po Hanzovi. Ker je v senčni legi, nisem bila sigurna, kako je s snegom. Vseeno sva šla s sinom v smeri stene. Spodaj po melišču je poprhano s snegom. Večina neke dve tretjini poti sta bili kopni in skala večinoma suha. Zadnja tretjina pa kar zasnežena. Če bi bilo pomrznjeno, bi se obrnila oziroma niti začela; ker je bil pa sneg moker, temperature pa glede na letni čas visoke, sva končala varovani del. Na vrh Male Mojstrovke vseeno nisva šla - po končanem varovanem delu sva obrnila navzdol proti Vršiču. Mladim se vedno kam mudi.
Macesni so že malo osuti, niso pa še porumeneli, kot sem potiho upala na lepe jesenske prizore - jim še manjka. Avtomobilov na samem prelazu je bilo kar veliko. Ob toplem vremenu si videl vse - od kolesarjev, motoristov, sprehajalca z dojenčkom v vozičku.
Lep izkoriščen dan pred napovedano zimo.
Blagajana12. 09. 2020 08:54:07
Včeraj na Velikem vrhu od Matizovca. Prvotni plan ni bil tak, ampak cestna zapora v Jelendol je naredila svoje. Do tja je možno priti samo, če si tam pred 7.uro zjutraj, vrneš se lahko po 18.uri. Namen sem imela iti na Košutnikov turn - sem se pa obrnila na zahodno stran. Tako imam željo prehoditi celotni greben, ampak po delih. Startam na parkirišču Matizovec in sledim markirani poti. Vse pohvale, kdor je omogočil parkiranje in uredil oznake na poti. Planina Kofce prelepa, živina se še pase, koča vsa v cvetju, terasa super. Ob krajšem postanku nad kočo sem pozabila telefon in jopico sredi travnika - oboje sem dobila ob povratku v koči - še enkrat hvala dekletoma, ki sta prinesli najdeno do koče in osebju v koči, ki so stvari shranili.
Sam vrh je bil v megli in je tako ostalo do mojega odhoda. Pot ni zahtevna. Mogoče samo pripomba - kjer je bil v preteklosti zavarovan del z jeklenico, so sedaj samo držala, kamor je bila pritrjena. Odsek se mi ne zdi tako zahteven, da bi bila ta jeklenica res nujna. Mogoče je zato niso nadomestili.
Pretirane gneče na celi poti ni bilo, štruklje sem vzela to-go. Ob povratku dodatno veselje - jurčki. Do take mere, da sem zgrešila markirano pot. Nadaljevala sem po cesti navzdol, saj sem imela klancev za ta dan dovolj. Na odcepu, kjer je navedena smer Jelendol in Tržič, obrnem v nasprotno smer - desno - in sledim gozdni cesti. Časa sem imela dovolj, cesta je šla navzdol in predvsem desno, videle so se sveže sledi konja in krave v isti smeri. Menda bo v redu. Prišla sem skoraj na izhodišče - pri žagi nazaj na markirano pot.
Nič po planu - mogoče zato še lepši dan.
Blagajana8. 09. 2020 21:17:25
Danes na Kepo iz Erjavčevega rovta - prvič. Videla sem toliko lepih slik, razgledov, da sem se glede na lepo vremensko napoved odločila, da si jo tudi sama pobliže ogledam. Pa so se kot izgleda oblaki odločno posedli na vrhove in tam tudi ostali - ves čas moje hoje in verjetno tudi kasneje. Vroče mi je bilo manj, kot bi mi bilo sicer, razmigala sem se po planu, le videla nisem veliko oziroma bolje - nič. Menda bom turo ponovila kdaj kasneje. Danes mi je delovala precej skrivnostno. Omenila bi samo dele poti, ki prečijo pobočja in so v bistvu precej ozke gruščnate steze na strmih izpostavljenih predelih - mogoče so ti deli malo nevarni za kakšne manjše razposajence.
Blagajana4. 01. 2020 21:53:22
Dobro obiskana pot - je res strma, da te dobro ogreje. Je dober trening lahko za okrepit noge za smučanje ali pa za kasnejše daljše pohode v višje predele. Sicer pot danes suha, na vrhu topleje kot v dolini, sploh kjer se megla še ni razkadila. Razgledi lepi.
Blagajana2. 01. 2020 19:59:05
Danes izkoriščen prosti dan. Zaradi temperaturne inverzije precej toplo. Gneče ni bilo pretirane. Cesta na Vršič kopna, tudi parkirno mesto se da dobiti, če ne drugače ob Erjavčevi koči. Dostopna snežna idila brez posebne nevarnosti tudi za manj izkušene.
Blagajana29. 12. 2019 16:47:29
Danes v jasnem vremenu na Kompotelo čez planino Koren. Izhodišče Jezerca. Obiska veliko. Hladno, pomrznjeno, sončno, vmes na sončnih legah celo nekaj blata. Male derezice so prišle prav. Potem pavišje.. sunki vetra, kar orkanski, ki je nas in še mnoge druge odvrnil od zastavljenega cilja. Pa drugič..., ni veliko manjkalo. Kompotela in vrh Korena bosta počakala. Vseeno lep dan s čudovitimi razgledi.
Blagajana1. 11. 2019 20:27:58
Danes na Krimu. Sem pričakovala sončno vreme, pa sem na vrhu doživela drugačen prizor... Sicer je potreben kar previden korak, saj listje prikriva, kam stopiš. Tudi sicer velik del poti vlažno in drseče.
Blagajana31. 10. 2018 20:29:28
Danes na Gradiški turi. Zanimiva pot, ne pretežka. Moram pa omeniti lepoto jesenskih barv ruja.
Blagajana15. 10. 2018 20:51:55
Včeraj pozneje popoldne med rumenečimi macesni. Pravljično. Ko tudi gneče ni več, kljub nedelji.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki