Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasuj
Janez_Radovljica / Zadnja sporočila

Janez_Radovljica - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentarji:
Janez_Radovljica22. 06. 2020 07:42:19
V soboto sem šel iz Blata preko Vratc do Prehodavcev in nato navzdol po dolini tr. jezer do Črnega jezera ter do izhodišča. Eno snežišče je pod Vratci - z malo spretnosti se ga da obiti po levi. Med Vratci in odcepom za Hribarice je strmo snežišče dolgo enih 50m, ki se ga samo z letnimi gumami težko preči oziroma je zgledalo tvegano, bi rekel, da je zimska oprema potrebna. Potem navzgor proti Hribaricam pa ne vem, nekaj flik snega se je videlo iz Prehodavcev.
Janez_Radovljica1. 08. 2015 20:51:47
Alyas, čestitke obema in hvala za fotke. Koliko časa približno se rabi od vrha Laške Planje do Malega Kanina? Mi prosim lahko malo podrobneje opišeta še del med Črnim Voglom in M. Kaninom, predvsem glede tiste zloglasne II.stopnje, o kateri berem na forumu, in še opis o kakem bolj kritičnem mestu? Štrika vidim, da nista rabila... lep pozdrav
Janez_Radovljica3. 02. 2015 11:51:23
Viharnica: do lovske koče si šla pravilno, tam pa si imela dve možnosti. Prva je, kot si opisala, zavoj desno na blatno cesto, vendar kmalu (čez 100m, mislim da blizu lovske opazovalnice) potem levo gor v klanec (čez eno manjšo jaso - zdaj v snegu je shojeno in bi morala najti pot). Tam boš kmalu prišla na en kolovoz in mu sledila strmo navzgor enih 15 minut. Potem se na vrhu kolovoz malo položi, in glavna pot gre proti polški planini (vidna je ena markacija, ni pa oznak), ti pa moraš zaviti tam ostro levo - tu je problem, ker ni markacij, je pa pot. Pot je nato zelo zmerna do vrha.

Druga opcija je, da greš od lovske koče levo naprej, in kmalu se pot odcepi desno in prideš na isto pot kot v prvi varjanti.
Janez_Radovljica31. 08. 2014 16:51:33
Živijo, včeraj sem iz Tamarja poskusil iti na Jalovec čez jalovško škrbino. Na vrhu melišča, levo od ozebnika, je bilo snega še toliko, da mi ga ni uspelo obiti po pretesni razpoki. Po mojem je edina varjanta, da se s polno zimsko opremo po ledeniku povzpnete do vstopa v varovano pot, tam pa nekako z vrvjo izvedete vertikalni spust (5-7m) po gladki ledeniški steni v razpoko do stene.... jaz sem se raje obrnil in šel preko Kota...
Janez_Radovljica13. 08. 2014 13:54:18
Vevnica: a lahko prosim še kako dodatno informacijo glede težavnosti prehoda s snežišča v steno? Je za prečenje snežišča potrebna polna zimska oprema?
Janez_Radovljica6. 08. 2014 09:52:56
Živijo,a ima kdo informacijo o razmerah glede snega na ferati z avstrijske strani (Walter Mory).
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki