Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasuj
klada / Zadnja sporočila

klada - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentarji:
klada16. 08. 2021 17:11:25
Hvala za nasvet ... Pa čeprav ni tolk hudo, da bi potreboval po meri narejen ProAlp čevelj ... Sem že našel dva čevlja, ki imata dovolj porstoren prednji del, da lahko normalno pomigasm s prsti, in mi tako ustrezata na nogo. Mene zanima, kako se Mescalito in TX5 obneseta dolgoročno na podlagi, na kateri ju imam namen uporabljati - t.j. sredogorje (hoja po urejenih & utrjenih poteh, max. par km asfalta, gozdne poti, trava, kamni, pesek, tu in tam malo skale, nič melišča, nič plezanja, nič via ferrat)?
klada15. 08. 2021 23:08:27
Sem pomeril tudi Mojito v Annapurni. Na žalost mi ne odgovarjajo zaradi že (v mojem prejšnjem post-u) navedenih razlogov. Najbolj se nagibam k že omenjenim dvema (Scarpa Mescalito Low & La Sportiva TX5 Low). Meniš, da bi bil katerikoli od teh dveh čevljev za moje potrebe overkill (v smislu proizvajalčeve primarne namenskosti obeh čevljev, čeprav oba prodajajo tudi kot hiking shoe, in vzdržljivosti materiala v okolju kjer jih imam namen uporabljati) za pomladno/poletno/jesensko pohodništvo v sredogorju? Hvala za nasvet.
klada9. 08. 2021 00:38:09
Pozdravljeni,

Na pamet in izkušnje množice se obračam po nasvet pri nakupu novega nizkega pohodnega čevlja za sredogorje. Tipična uporaba: 1x/teden do 1200m, tudi do 1500m. Podlaga: na začetku lahko 2 do 5 km asfalta ali pa tudi ne, nato 2h do 3h utrjene poti po gozdu, trava, kamni, pesek, tu in tam malo skale, nič melišča, nič plezanja, nič via ferrat, skratka hoja po urejenih & utrjenih poteh. Letni čas uporabe: v spomladanskem času, poletju in zhodnji jeseni. Čas uporabe: 4h do 6h na dan. Za sredogorje pozimi in visokogorje poleti uporabljam visoku čevelj od Scarpe (se ne spomnim modela) ... Prečesal sem že vse trgovine s pohodno opremo. Od vsega kar sem probal, mi odgovarjata le dva modela: Scarpa Mescalito low in La sportiva TX5 low. Marsikdo bi porekel, jah no, to so pa approach čevlji. Se strinjam! Pa ne bi ravno želel vleteti v kakšno kočo v sredogorju in, da mi kakšen hribolazec sikne, kaj pa strašim z approach čevlji, če pa daleč naokrog ni nobene ferrate ali terena za scramble-at ... Sem vajen, da v gorah vidim svašta, in se ponavadi ne sekiram zaradi tovrstnih opazk, le udoben in hkrati primeren čevelj za moje potrebe iščem. Težava je v specifičnosti mojih stopal. Edino ta dva nizka čevlja imata dovolj visok toe-box, da mi odgovarjata in me čevlji ne žulijo v zgornji del prstov na stopalu ... Mescalito je bolj kot ne čisti approach čevelj, se pravi namenjen tudi za krajše plezanje in via ferrate. La Sportiva TX5 pa je sodeč po opisu na proizvajalčevi spletni strani namenjen kot hiking čevelj, tudi podplat je bolj primeren za pohodništvo in ne toliko za approach plezanje ... Tisto kar me zanima je, kateri se bolje obnese long-term? Par strani nazaj sem prebral, da imajo nekateri težave z odstopanjem podplata na Scarpinih Mescalito. Če ima kdo La Sportiva TX5, kako se kaj ta obnese glede vzdržljivosti podplata? La Sportiva je znana po tem, da daje pri nekaterih modelih bolj mehko gumo. Je pri TX5 bolj vzdržljiva ali se že po 1 do 2 sezonah iztroši?

Hvala za nasvet! nasmeh
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki