Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali ste že šli po Kremžarjevi poti na Grintovec?
Glasuj
editorgo / Zadnja sporočila

editorgo - Zadnja sporočila

Začete teme:
editorgo31. 08. 2015 19:17:10
V četrtek 27. avgusta smo trije hribolazci odšli iz Vrat, mimo bivaka IV "Na Rušju", na Dolkovo špico po zahodni poti. Na poti smo se odločili, da se povzpnemo še na Dovški Gamsovec. Ker poti nanj ni, nam je precej pomagal opis, ki ga je pred meseci pustil Viper. Naj še sam malo opišem vzpon na Dovški Gamsovec: tam, kjer se pot proti Škrlatici začne spuščati na melišča pod Dovškim Gamsovcem, gremo levo po precej široki polici, le v rahlem vzponu proti vznožju Dovškega Gamsovca. Priti moramo do grape, desno ob koncu melišča. Grapo je treba prečiti, nato pa poševno navzgor na manjše zgornje melišče. Z melišča se usmerimo v gruščnato, zelo strmo grapo, ki ji sledimo do samega izteka. Svet se potem položi in do vrha je potrebno samo še poiskati najboljše prehode čez res majhne skalne skoke. Celotna pot je polna grušča, prepadne stene so blizu, tako da prostora za napako ni! Tudi v zgornji grapi je treba vsak oprimek skrbno preveriti, ker je izredno krušljivo. So pa občutki na vrhu izjemni, prav tako razgledi. Samo nadaljevanje na Dolkovo špico in potem spust v Zadnji Dolek je bolj enostavno, ne pa tudi manj naporno. Razgledi z vrha Dolkove špice so bili enkratni! Celotna pot iz Vrat do Vrat je bila dolga dobrih 18 kilometrov, vrednih vsakega metra! LP vsem in srečno v gorah!
editorgo10. 08. 2015 22:08:16
V nedeljo sem opravil krožno turo od Jermance, kjer sem parkiral, skozi Repov kot na Srebrno sedlo, pa na Najvišji rob, od tam pa na Lučko Babo. Spotoma sem se po brezpotju povzpel še na Vilice, lep a osamljen vrh med Planjavo in Lučko Babo. Vračal sem se preko Kamniškega sedla. Od sedla sem si privoščil užitke spusta po melišču. In še malo o sami poti: pot skozi Repov kot je zelo lepa, pohodnikov je tam malo. Zahteva pa ta pot nekaj malega plezanja, ima pa tudi, vsaj zame, en precej zoprn prehod preko skoraj navpičnih skal. Ta prehod je le nekaj minut zatem, ko pridemo nad gozdno mejo. Ostala pot je brez posebnosti, mogoče le to, da je pot od Planjave do Lučke Babe oziroma obratno mestoma slabo označena. Markacije so redke in precej obledele. Za celotno pot sem porabil nekaj več kot sedem ur.
Komentarji:
editorgo15. 08. 2022 13:26:23
Živjo Zappa,
Hvala za res izčrpen odgovor, tudi za fotografije. No ja, sem pač bil na več neimenovanih vrhovih, nič ne de. Je pa lepo tukaj, všeč mi je, ker je odmaknjeno od triglavskega vrveža. Ne hodi jih veliko tu, kot kaže. Na dnu vrtače, ki jo obkrožajo ti vrhovi sem našel celo nepopolno okostje, po mojem od ovce..? LP in srečno!
editorgo12. 08. 2022 11:43:46
Andraja, hvala za odgovor. Sprašujem zato, ker se okoli tega, kateri vrh je kateri, lomijo kopja. Po opisu na tej spletni strani je Cesar tisto, kar je na moji sliki "vrh 4", tudi garmin mi je z višino to potrdil. A na različnih spletnih straneh je veliko tolmačenj, kateri vrh je kateri. Ali je na sliki 1, vrh imenovan "vrh 1", Činkelman? Vseeno hvala za odgovor, mogoče se pa enkrat poenotijo mnenja, kaj je kaj.
editorgo11. 08. 2022 18:08:18
Pozdravljeni, Iz Rudnega polja, mimo Vodnikove koče na vrhove nad Konjskim sedlom. Na sedlu gneča, tukaj pa čisti mir. Do sedaj sem vedno vedel, na katerem vrhu sem bil, sedaj pa imam dilemo...? Sem bil na Cesarju, Činkelmanu in še kje mogoče? Mi zna kdo prosim povedati, na katerih vrhovih sem bil? Iz vrha št.1 sem naredil panoramsko sliko, na kateri so še ostali trije. Hvala za vaše odgovore, pa srečno v gorah.
editorgo10. 08. 2022 18:12:25
Živjo, lepo prosim za informacijo, v kakšnem stanju je cesta od Jelendola do Mrzlega studenca? Hvala in lep pozdrav vsem!
editorgo28. 06. 2021 10:10:43
Živjo, sam sem pred leti naredil krožno pot, le malo dlje sem šel po grebenu. Tam, kjer se ti želiš spustiti, so precej strma pobočja, je velika nevarnost zdrsa, sam tam ne bi šel. Prilagam ti sliko moje poti, mogoče ti pride kaj prav. Kjer sem šel z grebena, ni več neke nevarnosti za kakšen hud zdrs. Predlagam, da se spustiš kar do gozdne ceste, ki ji potem slediš v levo, tudi smerokazi so za Dolgo njivo. Vse skupaj pa je dolgo slabih 15 kilometrov. LP in varen korak.
editorgo5. 04. 2017 19:07:08
Sam verjamem, da smrt ni dokončna, da obstaja nekaj, tam na oni strani... Globoko spoštovanje do obeh in iskreno sožalje svojem.
editorgo12. 08. 2015 15:42:14
Živjo! Vi ste bili najbrž skupina, ki je zjutraj ob 6 uri štartala iz Brezovice oziroma iz tistih koncev ane? Sem se spraševal, če se bomo kje srečali, ampak sem bil najbrž pred vami (na vrhu Lučke Babe ob 9:45) Hmm..., malo ste me spravili v dvom, kateri je pravi vrh Lučke Babe, vendar sem skoraj prepričam, da je to tisti, ki ga vi imenujete "drugi vrh". po višini namreč bolj ustreza, tudi GPS pravi, da je ta vrh Lučka Baba. Želim vam varen korak še naprej v naših lepih gorah!
editorgo1. 07. 2015 11:49:17
Živjo! Miha, še moje mnenje o tvojem vprašanju: po mojem je najlažja, če se sme tako reči, Hanzova na Mojstrovko, bi se pa strinjal, da sta si poti na Vrbanove špice in prečenje Dolgega hrbta podobni. Nobena ne dopušča vrtoglavice in obe ti ponudita brezmejne užitke pri plezanju - prečenju. Le še eno stvar bi dodal: na enem ali dveh izpostavljenih mestih med Spodnjo in Visoko Vrbanovo špico ni jeklenice, tako da se boš moral tam znajti brez samovarovalnega kompleta. So le skobe in klini. Varen korak! LP
editorgo11. 06. 2015 20:16:15
Živjo! Imam vprašanje: ali sneg predstavlja kakšen problem pri vzponu na Planjavo s Kamniškega sedla? Skymark tvoja slika 4, kako nevarno je tam? Hvala za odgovore in lep pozdrav!
editorgo11. 06. 2015 10:39:10
Hvala za prijazen odgovor.
editorgo9. 06. 2015 20:28:00
Hvala tako Alyasu, kot skali123 za lepe fotografije in opis te lepe ture. Ker se tudi sam v naslednjih dneh podajam na to pot, me še nekaj zanima, če morda kdo ve, in sicer: če bi šel po poti od Zelnaric proti Tičaricam, ali je možno kje vmes po brezpotju sestopiti na pot "za Kopico", ali je pobočje prestrmo za kaj takega? Hvala za odgovor in varen korak vsem! LP
editorgo29. 08. 2014 18:26:27
Hvala Metica! Se bom potrudil še kdaj kakšne prispevat na to hribovsko stran. LP nasmeh
editorgo24. 08. 2014 17:59:54
Nekaj slik z nedeljskega (17.8.) vzpona na Kepo z Erjavčevega rovta. Vreme je bilo za to poletje precej neobičajno - večinoma sončno in prijetno toplo. LP vsem!
editorgo29. 07. 2014 12:19:29
Živjo! Sam sem imel vedno precej problemov z žulji pri novih visokih planinskih čevljih, pa tudi kasneje, ko so se uhodili. Letos spomladi sem kupil visoke od Proalp, jih malenkostno preizkusil na Šmarni gori, potem pa resno pri krožni turi Dolga njiva - Košutnikov turn - Škrbina - spust na spodnjo pot - Dolga njiva. Vse skupaj malo čez 7 ur in niti enega otišanca, kaj šele žulja. Za mene so super! LP vsem!
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki