Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
  
Anketa
Ali je Košutica višja od 2000 m?
Glasuj
sevac / Zadnja sporočila

sevac - Zadnja sporočila

Začete teme:
Komentarji:
sevac14. 02. 2017 17:32:56
Ali snežne razmere dopuščajo, da se vsaj približno da iz Lepenatke pripeljat na smučeh?
sevac28. 12. 2011 21:27:38
aja... dobil sem jo za 176€ iz avstrije

www.reviwell.at

LP
sevac28. 12. 2011 21:25:11
Uporabljam model CORE:

ZA: videz, trpežnost, pas, višinomer, kompas

ZALO ZA: Suunto storitev (ura se mi je po 1 letu zameglila, na displeju je zmanjkalo nekaj pisxlov. Na njihovi spletni strani sem našel navodilo za reklamacijo. Sprintal 3 liste, kjer sem dobil številko od DHL. Poklical na omenjeno št., kjer so točno vedeli za kaj gre. Naslednji dan je bil kurir pri meni, čez 2 dni ura na finskem, po 5 dnih dobil obvestilo, da je reklamacija priznana, po 7 dneh iz finske dobil popolnoma novo enoto, poštnino pa je plačal suunto. Tako to dela SUUNTO!!!)

PROTI: slab kontrast displeja, storm alarm piska pogosto brez veze (5mBar spremembe v 1h)

LP

sevac9. 08. 2011 20:41:31
Evo! Še moj prispevek k temi...
Sam sem prejšnji vikend po 6 letih do konca uničil Merell-ke, zato sem tudi sam raziskoval. Na koncu (po pb. 20 poizkušenih parih) sem kolebal prav med omenjenimi modeli: Alpina Lhotse, Scarpa Triolet GTX in Garmont Idaho.
1. Alpini Lhotse - model s Perwanger usnjem (oranžen) mi je bil nekoliko trši in me je ob počepu izrazito tiščal v predelu narti. Model z nabuko usnjem (rjav) se mi je zdel bolj udoben vendar je bila tažava v narti (v manjši meri) še prisotna. Če že, bi se odločil za rjav model, ki ga dobite s PZS popustom za 200€.
2. Garmont Idaho - brez posebnih pripomb. Udoben, stabilen, vdori za dereze... V igluji akcija za 167,00 €.
3. TRIOLET GTX - SCARPE - slišal sem, da ima scarpa ozke modele, zato sem bil skeptičen. Ko pa sem čevelj preizkusil v pravi velikosti kar nisem mogel najti stvari, ki bi me motila. Udoben in stabilen. Nič ne veže. Zelo lepo se zaveže, jezik pa se lepo poda. Spredaj na podplatu ima neko posebno " climbing" območje, ki baje nudi dober oprijem v skali. V bistvu me je še najbolj motila barva (sem bolj konzervativen). Cena v GIGI: znižani iz 270 na 200€.

Na koncu sem se odločil za scarpo in dobil še torkov 10% popust (cena torej 180,00 €). Čevlje sem tudi že preiskusil in se na hitro podal navkreber na Pohorje. Zankrat sem več kot zadovoljen. Na barvo se bom že navadil mežikanje Malo sem skeptičen le nad kovinskimi "zavihki" za vezalke v spodnjem delu. Upam, da se kateri ne bo odlomil prav 1 dan po 12 mesečnem garancijskem roku.

V upanju, da sem bil komu v pomoč, LP
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Zasebnost in piškotki