Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj
Gorovja / Polhograjsko hribovje in Ljubljana / Šišenski hrib (Rožnik) / Rožna dolina - Šišenski hrib (Rožnik) (čez Cankarjev vrh)

Rožna dolina - Šišenski hrib (Rožnik) (čez Cankarjev vrh)

Natisni
Izhodišče: Rožna dolina (300 m)
Širina/Dolžina: 46,0559°N 14,4812°E
Ime poti: čez Cankarjev vrh
Čas hoje: 40 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 129 m
Višinska razlika po poti: 150 m
Zemljevid: Ljubljana 1:20.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Ogledov: 16.653
 3 osebam je objava všeč
Število slik: 15
Število komentarjev: 3
Dostop do izhodišča:
Od Ljubljanskega živalskega vrta se peljemo proti Tivoliju. Kmalu bomo prišli do križišča, kjer se levo rahlo navzgor odcepi cesta proti Rožniku. Usmerimo se na to cesto in ji sledimo do primernega parkirnega prostora.
Opis poti:
S parkirišča nadaljujemo po makadamski cesti, ki nas že po nekaj metrih pripelje do informativne table, ki označuje krajinski park Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib. Pri tabli cesta zavije v levo in se začne strmeje vzpenjati. Po približno 15 minutah vzpona se cesta položi in nas pripelje na obrobje gozda. Tu zapustimo cesto in nadaljujemo desno po široki peš poti, po kateri se v nekaj 10 korakih vzpona povzpnemo do cerkve na Rožniku.
Od cerkve nadaljujemo naprej in pot nas pripelje do gostišča na Rožniku, kjer ponovno stopimo na makadamsko cesto (do sem možno tudi po cesti, ki obide cerkev). Nadaljujemo po cesti, ki nekoliko naprej zavije rahlo desno in se začne spuščati. Po krajšem spustu se cesta strmeje vzpne in nas višje pripelje do križišča ob katerem opazimo spomenik padlim v vojni za Slovenijo. Nadaljujemo levo (naravnost Tivoli) po cesti, ki nas po dobrih 5 minutah nadaljnje hoje pripelje na vrh Šišenskega hriba, ki je najvišji vrh Rožnika (vzpon na sam vrh nam prepreči ograja).
zemljevid poti - Šišenski hrib (Rožnik)
Ob poti: Cankarjev vrh (394m)
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, panorama, vpisna knjiga
Slike:
Rožna dolina - Šišenski hrib (Rožnik)1
Rožna dolina - Šišenski hrib (Rožnik)2
Rožna dolina - Šišenski hrib (Rožnik)3
Rožna dolina - Šišenski hrib (Rožnik)4
Rožna dolina - Šišenski hrib (Rožnik)5
Rožna dolina - Šišenski hrib (Rožnik)6
Rožna dolina - Šišenski hrib (Rožnik)7
Rožna dolina - Šišenski hrib (Rožnik)8
Rožna dolina - Šišenski hrib (Rožnik)9
Rožna dolina - Šišenski hrib (Rožnik)10
Rožna dolina - Šišenski hrib (Rožnik)11
Rožna dolina - Šišenski hrib (Rožnik)12
Rožna dolina - Šišenski hrib (Rožnik)13
Rožna dolina - Šišenski hrib (Rožnik)14
Rožna dolina - Šišenski hrib (Rožnik)15
Diskusija o izletu Rožna dolina - Šišenski hrib (Rožnik) (čez Cankarjev vrh)
Lapuh20718. 04. 2020
Ko zadnje tedne gledam iz prestolnice proti zasneženim KSA, se pogosto spomnim zapisov ljubiteljev gora iz tistih davnih časov, ko je bila Ljubljana ograjena z žico. Zdaj njihove občutke res znam podoživeti. In ker mi ne gre v glavo, da mi relief moje občine dovoljuje le par 100 višincev, sem opravil eksperiment, ki me je zadovoljil, napolnil telesne in duševne baterije in - kolikor razumem sedanje predpise – ni ničesar kršil. Zgodaj zjutraj sem se iz Rožne doline povzpel na Šišenski hrib (429 m), torej najvišji vrh ljubljanskega pogorja, se nato spustil v Tivoli, pa po drugi strani spet na Šišenski vrh … in tako ponovil petkrat, vsakokrat iz drugega izhodišča (Koseški bajer, za živalskim vrtom, Gozdarski inštitut). Ob znanih in dobro obiskanih rožniških magistralah se najde tudi kar nekaj kotičkov, ki delujejo kot Kočevski gozd. Na koncu se je nabralo krepko preko 600 višincev, obiskal pa sem vse vrhove tega pogorja, kakega med njimi tudi prvič. Priporočam; morda se srečamo! nasmeh
P.S. Rožnik mi je blizu že desetletja; tisto, kar se je na njem ta čas opazno spremenilo, pa so veliko bolj shojene stezice in – zelo neprijetno – toaletni robčki, ki provocirajo že skoraj iz vsakega grma!eekzmedeneek Vsi, ki vas to zadeva: lepo vas prosim!!! jezen
nina418. 04. 2020
Podobno se da višince nabirati na Golovcu, ne pozabimo pa tudi na naš najvišji občinski vrh Janče z okolico. Moji pohodi v tistih koncih vedno nanesejo vsaj 800 m višincev in 15 do 30 km. Nekateri deli so zares prazni, na drugih je ogromno kolesarjev, vmes ponekod veliko asfalta... In res je, čim je veliko ljudi, so tudi beli kupčki. Pospravljajmo za seboj nasmeh!
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki