Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj
Gorovja / Karavanke / Boč / Zgornje Poljčane - Boč (čez Babo)

Zgornje Poljčane - Boč (čez Babo)

Natisni
Izhodišče: Zgornje Poljčane (360 m)
Širina/Dolžina: 46,2971°N 15,5834°E
Ime poti: čez Babo
Čas hoje: 1 h 45 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 618 m
Višinska razlika po poti: 618 m
Zemljevid: Posavsko hribovje (Boč - Bohor) 1:50.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Ogledov: 93.842
 8 osebam je objava všeč
Število slik: 19
Število komentarjev: 8
Dostop do izhodišča:
Z avtoceste Ljubljana - Maribor se usmerimo na izvoz Slovenske Konjice in Poljčane. V prvem križišču od mesta, ko smo zapustili avtocesto nadaljujemo levo v smeri Poljčan (desno Slovenske Konjice). Cesta nas nato pelje skozi Dražo vas, Žiče in Loče. V vasi Loče pridemo na krožišče, kjer nadaljujemo "naravnost" v smeri Poljčan (izvoz iz krožišča ni označen). Nekoliko naprej pa nas cesta pripelje na večje križišče, kjer pa nadaljujemo desno v smeri Zgornjih Poljčan (levo Poljčane). Tej cesti nato sledimo do vasi, kjer nas cestni znak za Boč usmeri levo navzgor. Naprej se peljemo do prvih planinskih tabel ob katerih je parkirišče na katerem parkiramo.
Opis poti:
S parkirišča nadaljujemo desno po poti v smeri doma na Boču čez Babe. Pot, ki poteka skozi gozd se že takoj začne kar strmo vzpenjati in po približno 15 minutah vzpona preči cesto. Strmina poti pa nato po nadaljnjih nekaj minutah vzpona popusti. Sledi krajše prečenje pobočij po široki poti, nato pa se pot za krajši čas zmerno vzpne. Nekoliko višje nas pot pripelje na širok kolovoz, ki mu sledimo v desno in ga nato kmalu zapustimo. Naprej nas markacije usmerijo levo navzgor. Po začetnih nekaj strmih metrih od mesta, ko smo zapustili kolovoz se pot skoraj neznatno vzpenja do mesta, ko nas le ta pripelje na cesto. Naprej sledi 5 minutna hoja po cesti ki poteka sredi velikega travnika do planinskega doma, ki se nahaja na drugi strani obsežnega travnika.
Od doma nadaljujemo naravnost po poti v smeri Boča. Pot sprva preči travnik nato pa gre v gozd, kjer nas kmalu pripelje na kolovoz, kjer imamo za nadaljevanje dve možnosti, ki pa sta približno enako dolgi. Nadaljujemo desno v smeri senčne poti. Po nekaj korakih lahkotne hoje po kolovozu se levo navzgor odcepi markirana peš pot, ki se začne mestoma kar strmo vzpenjati (naravnost nas kolovoz pripelje na cesto).
Pot, ki vse do vrha poteka skozi gozd nas po 45 minutah hoje od planinskega doma pripelje na Boč. Tu pa se vzpon še ne konča. Pred seboj zagledamo 20m visok razgledni stolp na katerega se po strmih stopnicah povzpnemo. Vzpon na vrh stolpa nas nagradi z lepim razgledom.
zemljevid poti - Boč
Ob poti: Dom na Boču (698m)
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, panorama, vpisna knjiga
Slike:
Zgornje Poljčane - Boč1
Zgornje Poljčane - Boč2
Zgornje Poljčane - Boč3
Zgornje Poljčane - Boč4
Zgornje Poljčane - Boč5
Zgornje Poljčane - Boč6
Zgornje Poljčane - Boč7
Zgornje Poljčane - Boč8
Zgornje Poljčane - Boč9
Zgornje Poljčane - Boč10
Zgornje Poljčane - Boč11
Zgornje Poljčane - Boč12
Zgornje Poljčane - Boč13
Zgornje Poljčane - Boč14
Zgornje Poljčane - Boč15
Zgornje Poljčane - Boč16
Zgornje Poljčane - Boč17
Zgornje Poljčane - Boč18
Zgornje Poljčane - Boč19
Diskusija o izletu Zgornje Poljčane - Boč (čez Babo)
Stolar17. 09. 2009
Lep izlet, primeren ravno za dneve, ki so pred nami.
Luciano6728. 09. 2009
Smer sva skupaj z tastom prehodila v soboto zjutraj in moram priznati, da sva bila navdušena.Priporočam vsem, ki bi radi obiskali Boč, vzpon bo na koncu poplačan s čudovitim razgledom s stolpa.nasmeh
Okmodko19. 04. 2010
Sem šel, pa me je tok v križu vsekalo, da nevem če bom še kdaj šel. Uglavnm rož dost in to februarja, nisem pa našel nebene ženske. Tako da ostajam v mejsti.
klm11. 09. 2010
danes tekel na vrh. pot je precej premočrtna, že takoj na začetku, pri parkirišču se začne strmo vzpenjati. Od izhodišča do vrha je 640 m vzpona, to višino pa je potrebno premagati le v 2,7 km - to pa je primerljivo z vzponom na Kamniški vrh!
Sicer pa je poljčansko PD uredilo nove smerne table ter markacije. Obe, v forumu opisani poti, se med seboj prepletata, v nadaljevanju pa imata obe tudi svoje variacije. Če je obiskovalec le dovolj zgoden in seveda kar se da tih, bo imel veliko možnosti, da preseneti trop muflonov.
Matjaz_652. 05. 2011

nekaj mojih fotk ... z vzponom čez babo in balunjačo ... ter spustom po senčni poti in čez babo nasmeh

od izhodišča se namreč lahko vzpnemo po detičkovi poti ... ki se priključi nad domom na pot čez balunjačo ... ali čez babo do doma ... in naprej čez balunjačo ali senčno pot mežikanje
panda23. 05. 2011
Danes po dolgih letih spet na vrhu Boča. Štart v dvoje izpred parkirišča v Spodnjih Poljčanah ob kar "pozni uri" tj. 9-tih po poti "Čez babo". Pri domu malo počitka za sendvič in vodo iz nahrbtnika, saj je dom ob ponedeljkih pač zaprt. Na vrhu je kar precej "vleklo", razgledi pa tako, tako. Na jugu Gorjanci, nato Lisca, Kum, Kamniške delno, Peca in pred njo Uršlja gora, Pohorje........ Sestop po isti poti in nato na znamenito zlato zapečeno postrv v znano indijansko dolino tik pred ploho. Konec dober, vse dobro.nasmeh
Helena42. 08. 2017
Pohod čez Babo. Na začetku malo strmo, nato pa je lepa pot do koče. Od koče naprej po gozdu, tudi malo strma a lepa pot. Štampiljko dobite v koči. Markacije dobro označene.
jprim3. 08. 2017
Super, po dolgem času nekaj novega zapisano.nasmeh
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki