Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj

Šentjur - Resevna

Natisni
Izhodišče: Šentjur (280 m)
Širina/Dolžina: 46,2026°N 15,3932°E
Čas hoje: 1 h 30 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 402 m
Višinska razlika po poti: 402 m
Zemljevid:
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Ogledov: 61.686
 3 osebam je objava všeč
Število slik: 17
Število komentarjev: 21
Dostop do izhodišča:
Z avtoceste Ljubljana - Maribor se usmerimo na izvoz Dramlje in cesti naprej sledimo v smeri Šentjurja. V Šentjurju, pri semaforju nadaljujemo naravnost v podvoz pod železniško progo in cesti naprej sledimo v smeri Šentruperta. Le malo za tablo konec Šentjurja, pa na desni strani ceste opazimo parkirišče in planinske oznake za Resevno.
Opis poti:
S parkirišča nadaljujemo po stranski cesti, ki preko mostu preči reko Kozarico. Pot nas nato mimo nekaj hiš pripelje do kapelice, pri kateri vse slabša cesta naredi desni ovinek. Sredi ovinka pa se levo navzgor odcepi markirana pot na Resevno. Sledi prečni vzpon skozi pas gozda, nato pa nas pot ponovno pripelje na travnata pobočja. Pot, ki gre nato v gozd, pa nas po nekaj minutah pripelje do manjšega zaselka, kjer stopimo na cesto. Cesta se rahlo spusti in nas pripelje do križišča, kjer nadaljujemo desno navzgor. Vzpon nadaljujemo po makadamski cesti, ki se višje spremeni v kolovoz, le ta pa nas pripelje na razpotje poti, kjer nadaljujemo desno, po peš poti strmo navzgor. Po krajšem strmem vzponu, ponovno stopimo na cesto, kateri sledimo v smeri Resevne. Po nekaj deset korakih hoje po cesti, pa nas markirana peš pot usmeri desno navzgor. Tudi ta vzpon ne traja dolgo, pa smo ponovno na cesti. Naprej nadaljujemo mimo križa, po za promet zaprti cesti, ki se zmerno vzpne in nas po nekaj minutah hoje pripelje do planinskega doma.
Od doma nadaljujemo po zložni poti, ki nas po nekaj korakih pripelje na vrh, sredi katerega je postavljen 20m visok razgledni stolp.
zemljevid poti - Resevna
Izlet lahko podaljšamo do naslednjih ciljev: Resje nad Štorami, Celjska koča, Almin dom na Svetini, Vrunčev dom na Svetini, Veliki vrh nad Svetino, Tolsti vrh nad Celjsko kočo
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, panorama, vpisna knjiga
Slike:
Šentjur - Resevna1
Šentjur - Resevna2
Šentjur - Resevna3
Šentjur - Resevna4
Šentjur - Resevna5
Šentjur - Resevna6
Šentjur - Resevna7
Šentjur - Resevna8
Šentjur - Resevna9
Šentjur - Resevna10
Šentjur - Resevna11
Šentjur - Resevna12
Šentjur - Resevna13
Šentjur - Resevna14
Šentjur - Resevna15
Šentjur - Resevna16
Šentjur - Resevna17
Diskusija o izletu Šentjur - Resevna
pohodnica532. 04. 2009
Zanima me ali kdo ve, če je planinski dom na Rasevni v tem času odprt, npr: to soboto 4.4.09zmeden
pohodnica532. 04. 2009
Super! Hvala in LP
pohodnica535. 04. 2009
čeprav sem Savinjčanka, sem bila danes prvič na Resevni; nikoli se nisem poglabljala, kje to je, k sreči pa imamo ta forum, da človek najde kaj pametnega, pa še pot ima lepo opisano; moram reči, da je čudovita planinska pot (ca 1 uro hoda), vseskozi vzorno označena, prijetna koča in klopce zunaj ter prijazna oskrbnica; tudi sto je zelo O.K. in ti daje možnost širšega razgleda; žal mi je le, da je že prej nisem odkrila, saj se bom še rada vračala; vsi, ki jo še niste obiskali, storite to čimprej, ne bo vam žal, sploh če bo sonček, tako kot danes;nasmeh prijazno mežikanjepa pozdravljam tudi simpatične planince iz Ljutomera in jim želim še veliko prijetnih planinskih poti in užitkov ob tem;lp
jozo25. 04. 2009
Lep sončen dopoldan sem izkoristil za pohod na Resevno. Prijeten sprehod iz Šentjurja in prijazna oskrbnica v domu, ti še tako polepša dan. Jutri pa malo više, seveda, če bo vreme dopuščalo. Pozdrav vsem…
uhan110. 08. 2011
Zanima me, kje se dobi žig med tednom, ker je koča odprta samo med prazniki in vikendi? Hvala
uhan111. 08. 2011
Hvala
Kokta22. 01. 2012
Zdravo...lepa turica od mlina do vrha. Žal žiga ni pri stolpu, ker ga je nekdo odrezal. Pozdrav zelo prijaznemu oskrbniku koče.
artur3. 03. 2012
Smo bili danes z družino na Resevni.
Nobenega snega več, pa tudi blata ni.
Prijazen oskrbnik. Baje je odprto vsako soboto in nedeljo.Škoda da je bilo megleno, drugač je baje lep razgled.
Verjamem, da je poleti, ko je topljše, Šentjurčani radi zasedejo klopi okoli Planinskega doma.
Pa še mogoče kdaj.
nietka19. 02. 2015
Pri hiši na sliki št. 6 je zdaj tabla ''privatno zemljišče, prehod prepovedan''. Ve kdo, kako obiti to hišo oz. kako priti na cesto tako, da ne greš čez njihovo zemljišče? Kar nerodna zadeva mrk pogled
bruny22. 02. 2015
Privatno zemljišče je bilo itak verjetno skozi celoten čas kar vodi tukaj pot. Ne vem, če lahko kar tako prepovedo prehod. Prehod v širini najmanj enega metra morajo omogočiti. Morda pa prebere kdo iz PD Šentjur, predvidavam da oni upravljajo s potjo in zapiše kako in kaj je na stvari!?.
marchy1. 03. 2015
Zavedamo se tega problema, ki je nastal, ko smo registrirali Gaberškovo pot na PZS. Trenutno potekajo intenzivni pogovori z lastnikom omenjene parcele in upamo, da bomo ta problem v najkrajšem možnem času rešili. Za nastalo situacijo se v imenu PD Šentjur vsem pohodnikom iskreno opravičujem in predlagan, da za vzpon na Resevno uporabijo kakšno drugo pot. V našem planinskem domu na Resevni pa uživajte v kulinaričnih dobrotah in čudovitem razgledu na bližnjo in daljno okolico, ki se ponuja iz našega razglednega stolpa. M.R. član UO PD Šentjur
Janiel744. 06. 2016
In ste se kaj zmenili? 15 mesecev je že od tega. Je pot normalno prehodna? Hvala za info.
slavkoo16. 06. 2016
Halo!!? A nobeden ne ve odgovora? Je lastnik parcele na položajih s fračo al ne?
Janiel7416. 06. 2016
Kolikor mi je omenila lastnica Planinskega doma na Resevni naj bi se letos pot tam speljala malo naokoli, da ne bo več zapletov.
jvali10. 09. 2016
Lepa pot. Odlični štruklji in jabolčni kompot, dobra kava in prijazno oskrbnica. Lepi razgledi s stolpa in prijetna družba gor-dol. Specialke smo zakon!
slavkoo8. 06. 2018
Janiel 74....Pot je res speljana malo naokoli žal pa brez markacija. Zadnja vidna je nekaj metrov od izhodišča pri kapelci, potem pa šele ko prideš do manjšega naselja. Precej nerodno, ker je kopica poti na vse strani. Če ne bi šel nazaj s prijaznim domačinom, ki se je čudil da ni markacij, bi kdo ve kje prišel do vznožja. Sicer pa v koči prijazni, lep razgled s stolpa.
bo_zl29. 12. 2021 19:56:46
Danes po tej poti. Še vedno velja, markacij ni, poti pa kolikor hočeš. Ko pridete do kmetije boste na kozolcu videli markacije. Naj vas opis poti ne zavede. Od kmetije se gre po rahlo vzpenjajoči cesti, v križišču kjer so reklame za čebelarstvo zavijete levo in ne desno kot piše v opisu. Nato cesti sledite do križišča kjer zavijete desno v hrib. Nato nadaljevanje ni več težavno, ker je tudi dobro markirano.
lepenatka6. 04. 2023 19:26:33
Še vedno enaka situacija glede markacij.
Je pa nekdo na večih mestih označil pot z rdečimi pikami in kako puščico.
Je pomagalo, čeprav ni v skladu s pravilinasmehin je speljana malo drugače kot v opisu.
Na vrh sem pa le prišlanasmeh
Tomaž0026. 05. 2023 15:41:31
A je po tej poti kaj problemov z orientacijo, kaj pa parkiranje ob cesti je dovoljeno? Hvala za odgovor
garmont26. 05. 2023 19:33:35
Parkira se točno tu, kjer je opisano in je prostora za cca 6 avtov.
Markacije so pa bolj redke, je pa pot precej dobro vidna. Kar korajžno.nasmeh
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki