Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj
Gorovja / Posavsko hribovje in Dolenjska / Krvavica / Loke - Krvavica (mimo Zajčeve koče)

Loke - Krvavica (mimo Zajčeve koče)

Natisni
Izhodišče: Loke (380 m)
Širina/Dolžina: 46,2139°N 15,0077°E
Ime poti: mimo Zajčeve koče
Čas hoje: 2 h 10 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 529 m
Višinska razlika po poti: 630 m
Zemljevid: Posavsko hribovje - zahodni del 1:50.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima): cepin, dereze
Ogledov: 20.904
 2 osebam je objava všeč
Število slik: 32
Število komentarjev: 5
Dostop do izhodišča:
a) Z avtoceste Ljubljana - Maribor se usmerimo na izvoz Vransko in z vožnjo nadaljujemo po vzporedni stari cesti proti Celju. Nekaj kilometrov se vozimo po glavni cesti, nato pa nas oznake za Tabor in Ojstriško vas usmerijo desno. Naprej se peljemo skozi Ojstriško vas do kraja Tabor, od tam pa nadaljujemo v smeri vasi Loke. V Lokah pridemo na križišče, kjer nadaljujemo levo v smeri Zajčeve koče (naravnost Krvavica) po cesti, ki nas že kmalu pripelje do naslednjega križišča. Tu nadaljujemo desno v smeri "Zajčeva koča - peš pot" (naravnost Zajčeva koča po cesti) po cesti, ki preči most in nas nato na drugi strani travnika pripelje do manjšega parkirišča ob cesti.
b) Z avtoceste Maribor - Ljubljana se usmerimo na izvoz Šentrupert, nato pa z vožnjo nadaljujemo po vzporedni stari cesti proti Trojanam. Nekaj kilometrov se vozimo po glavni cesti, nato pa nas oznake za Tabor in Ojstriško vas usmerijo levo. Naprej se peljemo skozi Ojstriško vas do kraja Tabor, od tam pa nadaljujemo v smeri vasi Loke. V Lokah pridemo na križišče, kjer nadaljujemo levo v smeri Zajčeve koče (naravnost Krvavica) po cesti, ki nas že kmalu pripelje do naslednjega križišča. Tu nadaljujemo desno v smeri "Zajčeva koča - peš pot" (naravnost Zajčeva koča po cesti) po cesti, ki preči most in nas nato na drugi strani travnika pripelje do manjšega parkirišča ob cesti.
Opis poti:
V bližini parkirišča zapustimo cesto in vzpon nadaljujemo po kolovozu, ki se s ceste odcepi v levo. Kolovoz se po nekaj metrih hoje spusti do potočka, ga preči in se na drugi strani spremeni v strmo peš pot, ki se višje vzpenja vzporedno z drugim kolovozom. Pot, ki poteka skozi gozd nas višje pripelje na deloma zaraščeno jaso za katero zavije rahlo desno in nas pripelje do propadajoče hiše.
Tu nadaljujemo po desni strani hiše po kolovozu, ki se prečno vzpenja (ta del poti je slabo označen) in nekoliko višje naredi levi ovinek. Zmerno strm kolovoz se nato počasi obrača desno in nas višje pripelje na travnate senožeti nad katero prečimo slabšo gozdno cesto.
Nadaljujemo po slabo označenem kolovozu, ki se čez čas začne spuščati in se nato priključi makadamski cesti kateri sledimo v desno do naslednjega križišča. V križišču, ki se nahaja sredi ovinka nadaljujemo desno in ji sledimo približno 100m do mesta, kjer nas oznaka za Zajčevo kočo usmeri desno na širok kolovoz (slabša cesta), ki se začne rahlo spuščati. Temu kolovozu, ki poteka skozi gozd sledimo do Zajčeve koče.
Od koče nadaljujemo v smeri Krvavice po poti, ki se po začetnem rahlem vzponu spusti, nato pa preči pobočja proti zahodu. Nekoliko naprej pridemo do orientacijske zanke, kjer markirana pot zavije rahlo desno (slabo označeno). Tu zapustimo kolovoz in s hojo nadaljujemo po prijetni planinski poti, ki jo obdaja strnjen gozd. Po kratkem spustu pa nas pot pripelje do gozdne ceste kateri sledimo v levo do razpotja.
Tu zapustimo cesto in nadaljujemo naravnost po peš poti v smeri Krvavice (ostro levo Čemšeniška planina). Po nekaj metrih zložnega vzpona se pot strmo vzpne in nas v nekaj minutah pripelje pod skalne pečine Krvavice katere pot ob lepih razgledih obide po levi strani. Sledi strm vzpon po rahlo izpostavljeni prečnici za katero nas pot hitro pripelje na vrh Krvavice.
zemljevid poti - Krvavica
Ob poti: Zajčeva koča (742m)
Izlet lahko podaljšamo do naslednjih ciljev: Sveti Lenart (Vrhe), Sveta planina (Partizanski vrh), Koča na Čemšeniški planini, Javor, Črni vrh (Čemšeniška planina)
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, panorama, vpisna knjiga
Slike:
Loke - Krvavica1
Loke - Krvavica2
Loke - Krvavica3
Loke - Krvavica4
Loke - Krvavica5
Loke - Krvavica6
Loke - Krvavica7
Loke - Krvavica8
Loke - Krvavica9
Loke - Krvavica10
Loke - Krvavica11
Loke - Krvavica12
Loke - Krvavica13
Loke - Krvavica14
Loke - Krvavica15
Loke - Krvavica16
Loke - Krvavica17
Loke - Krvavica18
Loke - Krvavica19
Loke - Krvavica20
Loke - Krvavica21
Loke - Krvavica22
Loke - Krvavica23
Loke - Krvavica24
Loke - Krvavica25
Loke - Krvavica26
Loke - Krvavica27
Loke - Krvavica28
Loke - Krvavica29
Loke - Krvavica30
Loke - Krvavica31
Loke - Krvavica32
Diskusija o izletu Loke - Krvavica (mimo Zajčeve koče)
vespuci17. 11. 2011
Ta pot pelje po cesti ali pa ob njej,obstaja pa še ena,katero pa ne priporočam,saj je zapuščena,pa čeprav je zaslediti obledele markacije.Osebno sem jo prehodil navzdol in pelje ob neimenovanem potoku med Krvavico in sosednjim Brložnom.Oskrbniku Zajčeve koče pa priporočam,da na omenjeno pot namesti obvestilo,da ni več prehodna.
Rudi2626. 04. 2013
Jaz sem bil gor v sredo 24.4.2013, šel sem od Zajčeve koče, prakiral pa tam zraven zapornice, me pa zanima kaj je tisti hrib desno od KRvavice ki je malce nižji in se lepo vidijo skale, če kdo mogoče ve?
pohodnik3826. 04. 2013
Brložen 851m se imenuje.
Rudi2627. 04. 2013
Hvala za odgovor nasmeh
kamenko3. 07. 2019
29.6.2018 smo obiskali Krvavico, pri povratku sno se ustavili na Zajčevi koči. Iskrena hvala oskrbniku Petru za prijazno postrežbo in informacije o stanju poti do parkinga.

Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki