Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj

Dule - Kamen vrh

Natisni
Izhodišče: Dule (550 m)
Širina/Dolžina: 45,8405°N 14,6755°E
Čas hoje: 45 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 233 m
Višinska razlika po poti: 233 m
Zemljevid:
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Ogledov: 8.625
 3 osebam je objava všeč
Število slik: 10
Število komentarjev: 3
Dostop do izhodišča:
a) Iz Ljubljane se peljemo proti Kočevju ali obratno. Le kak kilometer za (iz smeri Kočevja pred) Velikimi Laščami bomo prišli do križišča, kjer zavijemo levo proti vasi Zgornje Retje (iz smeri Kočevja desno). Cesta nas nato preko ozkega nadvoza čez železniško progo pripelje do križišča, kjer nadaljujemo levo (desno Zgornje Retje). Le nekoliko naprej pridemo na naslednje križišče, kjer nadaljujemo desno navzgor na makadamsko cesto. Tej cesti nato sledimo približno 3 km do križišča, kjer opazimo oznake za Kamen vrh. Parkiramo na enem od parkirišč ob cesti v bližini križišča.
b) Z avtoceste Ljubljana - Novo Mesto zapeljemo na izvoz Grosuplje (iz ljubljanske smeri lahko tudi na izvoz Cikava), nato pa z vožnjo nadaljujemo proti središču Grosupljega. Iz Grosupljega z vožnjo nadaljujemo v smeri Velikega Mlačevega, Male in Velike Račne ter Vidma. Z Velikega Mlačevega nadaljujemo desno (naravnost Lobček in Luče), nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Vidmu, mi pa se po njej peljemo do naselja Zdenska vas, kjer najprej zavijemo desno v smeri naselja Videm, nekaj 10 metrov naprej pa še enkrat desno proti naselju Rašica. Cesta nas nato vodi skozi del naselja Cesta in se nadaljuje ob železniški progi do naselja Predstruge, kjer v križišču na koncu naselja nadaljujemo naravnost (levo Videm, desno Rašica) po sprva še asfaltni cesti, ki pozneje postane makadamska ter se prične vzpenjati skozi gozd. Ko višje prispemo do nekoliko večjega križišča, kjer opazimo tablo za Kamen vrh, parkiramo na primernem mestu ob križišču.
Opis poti:
Od križišča ne nadaljujemo po cesti v smeri Kamen vrha, ampak se po cesti vrnemo nekaj metrov do markirane planinske poti, ki vodi od Ponikev proti Kamen vrhu (če smo prišli s Predstrug nadaljujemo po desni cesti). Markirana pešpot gre takoj v gozd in se sprva le zložno vzpenja. Pot, ki je občasno nekoliko težje sledljiva se višje priključi kolovozu, po katerem nadaljujemo vzpon. Kolovoz, ki se postopoma začne strmeje vzpenjati se višje spremeni v pešpot, po kateri se v nekaj minutah nadaljnje hoje povzpnemo na Kamen vrh, od tam pa v nekaj 10 korakih spustimo do planinske koče.
zemljevid poti - Kamen vrh
Izlet lahko podaljšamo do naslednjih ciljev: Grmada na Mali gori (1 h 15 min), Koča pri Sveti Ani na Mali gori (3 h 50 min), Stene svete Ane (3 h 35 min)
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, panorama, vpisna knjiga
Slike:
Dule - Kamen vrh1
Dule - Kamen vrh2
Dule - Kamen vrh3
Dule - Kamen vrh4
Dule - Kamen vrh5
Dule - Kamen vrh6
Dule - Kamen vrh7
Dule - Kamen vrh8
Dule - Kamen vrh9
Dule - Kamen vrh10
Diskusija o izletu Dule - Kamen vrh
igva25. 06. 2012
Danes smo bili z družino na omenjenipoti. Prvo bi čestital PD Dobrepolje za kočo, ki so jo zgradili. Vsekakor zavidanja vredno. Nikakor pa se ne moremo sprijazniti, da je koča, kljub temu, da povsod piše ˝odprto nedelje in praznike˝, zaprta. Po mojem mnenju bi bilo potrebno na izhodiščih napisati, da je koča zaprta(če je to naklučje). Če pa koča sploh ni odprta nobene nedelje in praznika, pa je potrebno o tem obvestiti PZS. Omenjena pot je sicer zelo lepa ampak na izhodišču in ob poti leži na desetine steklenic, pločevink in plastenk najrazličnejših pijač, kar vsekakor meče slabo luč na okoliške prebivalce. Kritika je mišljena dobronamerno, ker nam je bilo kljub vsemu zelo lepo, če pa teh pomankljivosti ne bi bilo, pa bi bilo izvrstno. Še enkrat čestitke za kočo, kritiko pa sprejmite pozitivno. Vsekakor še pridemo.
Lj5. 10. 2016
Ozki nadvoz čez železniško progo, omenjen v opisu je odslužil. Pred kratkim je bil narejen nov, širok nadvoz.
grega_p20. 02. 2021
Smeti, vsaj v spodnjem delu ni več. Se pa najde ob vrhu še kakšna plastenka ali dve. Drugače pa lep, miren izlet skozi gozd, ki ga na sredini poti popestrijo tudi zanimive skalne strukture desno ob poti. Še posebej dva orjaški skali ena na drugi.

Razgledi zgoraj so vezani predvsem na Dobrepolje in vrhove okoli.
Priporočam.
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki