Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj
Gorovja / Julijske Alpe / Galetovec / Brezje - Galetovec

Brezje - Galetovec

Natisni
Izhodišče: Brezje (600 m)
Širina/Dolžina: 46,3494°N 14,0565°E
Čas hoje: 2 h
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 665 m
Višinska razlika po poti: 665 m
Zemljevid: TNP 1:50.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Ogledov: 10.583
 1 osebi je objava všeč
Število slik: 16
Število komentarjev: 3
Dostop do izhodišča:
Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Lesce in cesti sledimo proti Bledu in naprej proti Bohinjski Bistrici. 1km za Bledom pa pridemo na križišče, kjer zavijemo desno proti Bohinjski Beli. Tej cesti pa sledimo le kratek čas saj se le malo za cerkvijo desno odcepi cesta na Brezje (Brezje nad Bohinjsko Belo). Parkiramo na parkirišču ob cesti na koncu vasi.
Opis poti:
S parkirišča nadaljujemo po cesti, ki nas nekoliko višje pripelje na križišče, kjer nadaljujemo desno. Cesta, ki poteka skozi gozd pa nas višje pripelje do spodnjih pobočij Slamnikov. Tu sprva po levi strani obidemo kočo, nato pa nas pot pripelje na križišče, kjer nadaljujemo levo v smeri Galetovca in Slamnikov. Pot naprej preči pas gozda in nas za tem pripelje na razgledno pobočje Slamnikov na katerem stoji nekaj hiš. Cesta gre nato v gozd in nas pripelje na slabše križišče, kjer nadaljujemo desno. To cesto pa kmalu zapustimo saj nas slabo vidne markacije usmerijo levo v gozd. Naprej se kar strmo vzpenjamo po uničeni poti (podrto drevje) skozi gozd. Ko pot preide iz listnatega v iglasti gozd se tudi konča podrto drevje. Vzpon naprej je bistveno lažji kot med podrtim drevjem. Nekoliko višje pa nas pot pripelje na gozdno cesto, kateri sledimo v levo. Po nekaj minutah hoje po cesti pridemo na križišče, kjer nadaljujemo ostro levo v smeri Galetovca. Cesto po kateri hodimo pa zapustimo na mestu, kjer nas oznake za Galetovec usmerijo levo čez travnik sprva navzdol nato pa navzgor. Pot gre nato v gozd, kjer poteka vse do zadnjih metrov pod vrhom s katerega pa se nam odpre lep razgled.
zemljevid poti - Galetovec
Ob poti: Slamniki (950m)
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, panorama, vpisna knjiga
Slike:
Brezje - Galetovec1
Brezje - Galetovec2
Brezje - Galetovec3
Brezje - Galetovec4
Brezje - Galetovec5
Brezje - Galetovec6
Brezje - Galetovec7
Brezje - Galetovec8
Brezje - Galetovec9
Brezje - Galetovec10
Brezje - Galetovec11
Brezje - Galetovec12
Brezje - Galetovec13
Brezje - Galetovec14
Brezje - Galetovec15
Brezje - Galetovec16
Diskusija o izletu Brezje - Galetovec
Breda28. 06. 2010
Na Galetovec se da priti tudi s Pokljuke, kar je krajša pot. Napotite se s ceste, ki pelje od Mrzlega studenca proti Gorjušam. Zavijete levo proti Belski planini (smerokaz) ali pa levo preko Kranjske doline (smerokaz). Jaz sem šla preko Kranjske doline. Hoje je za 45 minut. Z vrha je krasen razgled.nasmeh
darh24. 04. 2011
Prejšnjo nedeljo smo približno tej poti sledili pri vzponu na Galetovec, le da smo avto pustili kar v Bohinjski Beli in se do Brezij povzpeli prek Iglice. Smo pa hodili precej manj po cestah. V ovinku na prvi sliki smo nadaljevali kar naravnost skozi gozd, v razcepu na drugi sliki smo zavili levo in se tu opisani cesti ponovno pridružili tik pred Slamniki. Tam smo še enkrat zavili levo in se cesti naslednjič pridružili tik nad mestom na šesti sliki. V nadaljevanju smo sledili tu opisani poti, v dolino pa smo se spustili po zahodni poti prek Planine za Jamo. Podrobnejši opis naše poti s slikami vred najdete tule.
karlin6. 12. 2017
V ponedeljek prehodil to pot- zgažena,lepo prehodna.
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki