Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Novice Arhiv novic
Novice

16.2.2017 Snežne razmere v gorah 16.2.2017

Splošna stopnja nevarnosti - četrtek, 16. 2. 2017
Nevarnost je 2. stopnje po evropski petstopenjski lestvici - ZMERNA.
Glavni problem: napihan sneg
Vzorec nevarnosti: Ohladitev po toplem vremenu / otoplitev po mrazu

Ocena tveganja
Nevarnost pred snežnimi plazovi je nad nadmorsko višino okoli 1500 m ZMERNA, 2. stopnje. Posebej so nevarna strma pobočja ter mesta z napihanim snegom. Spontanega plazenja ne pričakujemo. Snežna odeja se je zaradi otoplitve nekoliko sesedla in stabilizirala zlasti na prisojnih pobočjih.

Snežne razmere
Suho in sončno vreme se nadaljuje. Segrelo se je, a zrak je ostal suh. Zato se je snežna odeja čez dan ojužila le na osončenih legah, ponoči je pomrznil in nastajala je skorja, ki ponekod tudi nosi človeško težo. V senci je ostal sneg suh in večinoma mehak. Pod vrhnjo plastjo snega je ponekod deloma poledenela plast, zaradi katere je vrhnji sloj snega slabše povezan s podlago.

Predviden razvoj vremena
Danes bo jasno in toplo, jutri pa se bo začelo oblačiti in proti večeru se bodo začele pojavljati manjše padavine.

Tendenca snežnih razmer
Snežna odeja se bo predvsem na osončenih legah čez dan ojužila in ponoči pomrznila. V senčnih legah bo sneg večinoma ostal suh in mehak. Snežna odeja se bo počasi utrjevala, a na mestih z napihanim snegom bo še potencialno nestabilna.

Naslednja objava: petek, 17. 2. 2017

Vir: ARSO


Snežne razmere v gorah 16.2.2017 Slika spletne kamere na Kredarici. Vir: ARSO Snežne razmere v gorah 16.2.2017 Slika spletne kamere na Voglu. Vir: http://www.bohinj.si Snežne razmere v gorah 16.2.2017 Slika spletne kamere na Kamniškem sedlu. Vir: http://www.pdkamnik.si Snežne razmere v gorah 16.2.2017 Slika spletne kamere pri Domu na Peci. Vir: http://www.pdmezica.si/spletna_kamera_peca.htm Snežne razmere v gorah 16.2.2017 Slika spletne kamere na Kopah. Vir: http://www.vabo.si Snežne razmere v gorah 16.2.2017 Slika spletne kamere pri Domu pri Gospodični. Vir: http://www.xn--gospodina-rfb.si/
Copyright © 2006-2017 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki