Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Novice Arhiv novic
Novice

10.1.2017 Snežne razmere v gorah 10.1.2017

Splošna stopnja nevarnosti - torek, 10. 1. 2017
Nevarnost je 1. stopnje po evropski petstopenjski lestvici - MAJHNA.
Glavni problem: ugodne razmere

Ocena tveganja
Nevarnost pred snežnimi plazovi je 1. stopnje, MAJHNA. Snežna odeja je stabilna, trda in ponekod poledenela. Velika je nevarnost zdrsov.

Snežne razmere
Snega je v gorah malo. Strnjena snežna odeja je predvsem v Julijskih Alpah večinoma le nad 2300 m. Drugod je malo snega le po najvišjih vrhovih ter v kakšni grapi. Sneg je zmrznjen, ponekod tudi poledenel. Ponekod v vzhodni Sloveniji je ob koncu tedna zapadlo do okoli 5 cm puhastega snega.

Predviden razvoj vremena
V noči na torek in v torek čez dan bo ponekod naletaval sneg, sicer pa bo do noči na petek suho in mrzlo vreme. V torek bo na Primorskem sončno, drugod pretežno oblačno. Sreda bo sončna in mrzla, zjutraj bo ponekod po nižinah megleno. V četrtek bo zapihal jugozahodnik, od zahoda bo oblačnost naraščala. Zvečer se bodo rahle padavine začele pojavljati v zahodnih krajih, v noči na petek pa tudi ponekod v osrednjih krajih. Večinoma bo snežilo. Temperatura bo ta teden večinoma pod ničlo, šele v četrtek se bo ob jugozahodniku ponekod segrelo malo nad 0 stopinj.

Tendenca snežnih razmer
Sneg bo ostal pomrznjen in trd. Snežna odeja bo ostala stabilna in ponekod poledenela, nevarnost snežnih plazov pa MAJHNA. Še vedno pa bo nevarnost zdrsov zaradi trde in ponekod poledenele snežne odeje, ter na spihanih grebenih. V noči na petek bo začelo rahlo snežiti. Novi sneg se bo slabo sprijel s trdo in deloma poledenelo podlago, jugozahodni veter ga bo v gorah spihal v zamete.

Naslednja objava: petek, 13. 1. 2017

Vir: ARSO


Snežne razmere v gorah 10.1.2017 Slika spletne kamere na Kredarici. Vir: ARSO Snežne razmere v gorah 10.1.2017 Slika spletne kamere na Kamniškem sedlu. Vir: http://www.pdkamnik.si Snežne razmere v gorah 10.1.2017 Slika spletne kamere pri Domu na Peci. Vir: http://www.pdmezica.si/spletna_kamera_peca.htm Snežne razmere v gorah 10.1.2017 Slika spletne kamere pri Domu na Mirni gori. Vir: http://www.mirnagora.si
Copyright © 2006-2018 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki