Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Seznam gora Iskanje izletov
gorovja / Pohorje in ostala severovzhodna SlovenijaPlački vrh / Šentilj v Slovenskih goricah - Plački vrh
  

Šentilj v Slovenskih goricah - Plački vrh

 
Izhodišče: Šentilj v Slovenskih goricah (293 m)
Izhodišče Širina/Dolžina: 46,67937°N / 15,64844°E
Cilj: Plački vrh (510 m)
Ime poti: -
Čas hoje: 1 h
Zahtevnost: lahka označena pot
Zahtevnost smučanja: ni podatka
Višinska razlika: 217 m
Višinska razlika po poti: 217 m
Zemljevid:
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Avtor: DanijelL
Ogledov: 1220
Ocena: 4 glasov
Število slik: 32
Število komentarjev: 1
Dostop do izhodišča:

a) Smer Maribor - Šentilj: po avtocesti iz smeri Maribora zapustimo avtocesto na izhodu za Šentilj. Pripeljemo do semaforiziranega križišča in zavijemo levo. Pri naslednjem semaforiziranem križišču zavijemo spet v levo in nato polkrožno zavijemo v smer Maribor avtocesta in igralnica. Nato pripeljemo v krožišče, kjer izberemo prvi izvoz, ki pelje do igralnice Mond. Po nekaj metrih vožnje vidimo parkirišče, kjer parkiramo.
b) Smer Avstrija - Šentilj: po avtocesti iz smeri Avstrije zapustimo avtocesto na izhodu za Šentilj in igralnica. V krožišču izberemo drugi izvoz, ki pelje do igralnice Mond. Po nekaj metrih vožnje vidimo parkirišče, kjer parkiramo avto.

Opis poti:

Od parkirišča gremo v levo po asfaltni cesti, ki poteka ob parkirišču in igralnici. Cesta se rahlo vzpenja. Ko prispemo do table, ki označuje pot do gostišča Brloga, sledimo tej tabli.
Zavijemo levo smer Brloga. Sledimo cesti dokler ne prispemo do naslednjega križišča. Spet opazimo tablo za Brlogo in ji sledimo. V obeh razpotjih zavijemo na levo za Brlogo.
Cesta se spušča na kar pridemo do naslednjega razpotja. Zdaj ne sledimo več tabli za Brlogo ampak nadaljujemo pot naravnost. Ob poti opazimo različne živali.
Ob krajšem lažjem vzponu pridemo do naslednjega razpotja.
Zavijemo v levo na makadamsko cesto in ji sledimo. V nadaljevanju prispemo do hiše, ki se ji izognemo po desni strani in zavijemo desno na kolovoz.
Sledimo kolovozu do naslednjih hiš. Na koncu kolovoza pridemo do krajše makadamske ceste na kateri zavijemo desno in že vidimo naslednje razpotje.
Tu se lahko vzpnemo na vrh Brloge, na kateri je kapelica in tudi žig za Šentiljsko pot. Do vrha je strm vzpon.
Naša pot pa nas vodi naravnost (oziroma v desno smer) po asfaltni cesti. Tej cesti sledimo do naslednjega razpotja. Pridemo do križišča na katerem zavijemo desno in takoj za tem zavijemo levo. Vzpnemo se po asfaltni cesti, ki vodi ob robu gozda.
Sledimo tej cesti do naslednjega razpotja. V križišču prečimo cesto in gremo naprej po kolovozu. Če je na kolovozu previsoka trava potem zavijemo v križišču desno in sledimo cesti do razpotja, ki je opisan v nadaljevanju.
Sledimo kolovozu, ki poteka rahlo v desno smer do polj. Nadaljujemo pot na desni strani polja do naslednjega polja, ki ga prav tako obidemo po desni strani.
Spet pridemo do asfaltne ceste, ki smo jo prej zapustili (ali pa pridemo po tej cesti, če smo zaradi previsoke trave obšli travnik). Na razpotju zavijemo desno na makadamsko cesto. Tej cesti sledimo do naslednjih hiš. Pri predzadnji hiši zavijemo desno oziroma obidemo hišo po levi strani, po nekoliko slabši makadamski cesti. Sledimo ji do zadnje starejše hiše, kjer gremo čez dvorišče med hišo in hlevom.
Nato pridemo do makadamske ceste, ki ji sledimo. Po nekaj metrih vidimo na desni strani stopnice po katerih se vzpnemo. Ko pridemo do vrha zavijemo desno in po nekaj metrih zavijemo polkrožno v levo smer na makadamsko potko, ki poteka skozi gozd. Sledimo potki in na koncu potke pridemo iz gozda, kjer se že vidi Plački vrh s stolpom, ki ga dosežemo po minuti nadaljnje hoje.
Opisana pot je razmeroma slabo označena.

zemljevid poti
Priporočamo: podobni izleti,
Dodaj v:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit
Slike:
Šentilj v Slovenskih goricah - placki_vrh1 Šentilj v Slovenskih goricah - placki_vrh2 Šentilj v Slovenskih goricah - placki_vrh3 Šentilj v Slovenskih goricah - placki_vrh4 Šentilj v Slovenskih goricah - placki_vrh5 Šentilj v Slovenskih goricah - placki_vrh6 Šentilj v Slovenskih goricah - placki_vrh7 Šentilj v Slovenskih goricah - placki_vrh8 Šentilj v Slovenskih goricah - placki_vrh9 Šentilj v Slovenskih goricah - placki_vrh10 Šentilj v Slovenskih goricah - placki_vrh11 Šentilj v Slovenskih goricah - placki_vrh12 Šentilj v Slovenskih goricah - placki_vrh13 Šentilj v Slovenskih goricah - placki_vrh14 Šentilj v Slovenskih goricah - placki_vrh15 Šentilj v Slovenskih goricah - placki_vrh16 Šentilj v Slovenskih goricah - placki_vrh17 Šentilj v Slovenskih goricah - placki_vrh18 Šentilj v Slovenskih goricah - placki_vrh19 Šentilj v Slovenskih goricah - placki_vrh20 Šentilj v Slovenskih goricah - placki_vrh21 Šentilj v Slovenskih goricah - placki_vrh22 Šentilj v Slovenskih goricah - placki_vrh23 Šentilj v Slovenskih goricah - placki_vrh24 Šentilj v Slovenskih goricah - placki_vrh25 Šentilj v Slovenskih goricah - placki_vrh26 Šentilj v Slovenskih goricah - placki_vrh27 Šentilj v Slovenskih goricah - placki_vrh28 Šentilj v Slovenskih goricah - placki_vrh29 Šentilj v Slovenskih goricah - placki_vrh30 Šentilj v Slovenskih goricah - placki_vrh31 Šentilj v Slovenskih goricah - placki_vrh32
Diskusija o izletu Šentilj v Slovenskih goricah - Plački vrh ()
pohodnik38     
13.1.2019
Danes opravil omenjeno pot ki mi je bila prav všeč čeravno mestoma slabše označena je odlična za dopoldanski sprehod.Pa tudi ko se kam drugam ne da hodit...razgledi pa so odlični.

SLIKE in osebni vtisi z poti

Lp! Tonenasmeh
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Avtoprijava:
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati
Copyright © 2006-2019 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki