Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Seznam gora Iskanje izletov
gorovja / DolomitiPiccola Croda Rossa / Kleine Gaisl / Rifugio Pederü - Piccola Croda Rossa / Kleine Gaisl
  

Rifugio Pederü - Piccola Croda Rossa / Kleine Gaisl

 
Izhodišče: Rifugio Pederü (1548 m)
Izhodišče Širina/Dolžina: 46,63867°N / 12,0414°E
Cilj: Piccola Croda Rossa / Kleine Gaisl (2859 m)
Ime poti: -
Čas hoje: 4 h 45 min
Zahtevnost: lahko brezpotje
Zahtevnost smučanja: ni podatka
Višinska razlika: 1311 m
Višinska razlika po poti: 1430 m
Zemljevid: Tabacco 03 1:25.000
Priporočena oprema (poletje): čelada
Priporočena oprema (zima): čelada, cepin, dereze
Ogledov: 1841
Ocena: 2 glasov
Število slik: 118
Število komentarjev: 0
Dostop do izhodišča:

a) Iz Kranjske Gore preko Korenskega sedla do Avstrije, kjer v prvem večjem križišču nadaljujemo levo proti Podkloštru / Arnoldstein in Trbižu / Tarvisio. Ob koncu kraja Podklošter nas oznake za Šmohor / Hermagor usmerijo desno na regionalno cesto, po kateri se mimo omenjenega kraja peljemo do konca Ziljske doline, oz. točneje do kraja Kötschach-Mauthen, kjer zavijemo desno proti kraju Oberdrauburg. Pot naprej nas vodi čez alpski prelaz Gailbergsattel (982 m), za katerim se spustimo v omenjeni kraj. Za tem, ko prečimo most preko reke Drave, nadaljujemo levo proti kraju Lienz. V glavnem krožišču v Lienzu nadaljujemo "levo" v smeri kraja Sillian in Italije. Naprej prečimo državno mejo med Avstrijo in Italijo, mi pa glavni cesti sledimo mimo krajev Dobbiaco / Toblach, Villabassa / Niederdorf, Monguelfo - Tesido / Welsberg - Taisten, Brunico / Bruneck. Le malo za zadnjim omenjenim krajem, mimo katerega vodi obvoznica, pa zavijemo levo v dolino Val Badia. Naprej se peljemo po omenjeni dolini in v kraju Longega zavijemo levo proti kraju San Vigilio. V San Vigiliu pa nato v križišču zavijemo levo za oznakami »Pederü«. Po približno 200 metrih pa nato zavijemo desno prav tako za oznakami »Pederü«. Tej cesti nato sledimo vse do velikega parkirišča pred kočo Rifugio Pederü.
b) Iz Nove Gorice se zapeljemo v Italijo ter se naprej po avtocesti peljemo proti Benetkam / Venezia. Pri kraju Portogruaro zapustimo avtocesto proti Benetkam in nadaljujemo desno po avtocesti proti kraju Pordenone. V naslednjem avtocestnem križišču v bližini kraja Conegliano nadaljujemo desno proti kraju Belluno. V bližini Belluna se avtocesta konča, mi pa v naslednjih križiščih nadaljujemo v smeri Cortine d'Ampezzo. Ko prispemo v Cortino d'Ampezzo, pa se držimo oznak za alpski prelaz Passo Falzarego. Na prelazu Passo Falzarego (2105 m) zavijemo desno v smeri prelaza Valparola in naprej proti Alta Badii. V kraju La Villa zavijemo desno proti kraju Brunico. Cesti nato sledimo do kraja Longega kjer zavijemo desno proti kraju San Vigilio. V San Vigiliu pa nato v križišču zavijemo levo za oznakami »Pederü«. Po približno 200 metrih pa nato zavijemo desno prav tako za oznakami »Pederü«. Tej cesti nato sledimo vse do velikega parkirišča pred kočo Rifugio Pederü.

Opis poti:

Od koče Rifugio Pederü nadaljujemo levo na makadamsko cesto kamor nas usmerijo smerokazi za kočo. Cesta, ki je zaprta za promet se v začetku prične zelo strmo vzpenjati v ključih in odpirati se nam pričnejo lepi razgledi na okoliške vrhove. V nadaljevanju postane cesta za odtenek manj strma in poteka večinoma skozi gozd. Po dobre pol ure hoje od izhodišča nas cesta pripelje do označenega razpotja.
Naravnost vodi cesta proti koči Fodara, mi pa nadaljujemo levo za oznakami »Rif. Sennes Hütte«. Pri razpotju se rahlo spustimo in prečimo potok. Pot je tu nekaj časa dokaj položna nato pa zavije levo in v vzponu preči strma pobočja proti severozahodu. Višje pot zavije v desno in kmalu se priključimo cesti od koče Fodara.
V nadaljevanju hodimo po cesti, ki se ves čas rahlo vzpenja, počasi pa se nam pričnejo odpirati tudi vse lepši razgledi. Gozd ob cesti zamenja ruševje in z desne se nam priključi še peš pot od koče Fodara.
Cesta v nadaljevanju postane nekoliko položnejša in kmalu pridemo do križišča kjer se desno odcepi cesta proti kočama Rifugio Ra Stua ter Rifugio Biella. Mi v križišču nadaljujemo levo in do koče Rifugio Sennes sledi le še nekaj hoje po položni cesti.
Od koče nadaljujemo po makadamski cesti za oznakami »Munt de Sennes, Seekofelhütte«. Cesta se nekoliko strmeje vzpne in nas kmalu pripelje do označenega razpotja. Na razpotju nadaljujemo desno na peš pot za oznakami »Rif. Biella, Seekofelhütte«. Pot se nato še nekaj časa vzpenja in odpre se nam lep razgled proti vrhu Muntejela de Sennes ter na gorsko skupino Tofana. V nadaljevanju postane pot položnejša in poteka po travnati pobočjih pod vrhom Croda del Beco (Seekofel). Kasneje se pot prične rahlo spuščati in nas iz naravnega parka Fanes Sennes Prags pripelje v naravni park Ampezzo. Po rahlem spustu pridemo do označenega razpotja kjer se ponovno priključimo makadamski cesti.
Na razpotju nadaljujemo levo po makadamski cesti in sledi še rahel vzpon po razgledni cesti do koče.
Pri koči nadaljujemo proti vzhodu in pot nas hitro pripelje do označenega razpotja. Desno navzdol se odcepi pot proti jezeru Lago di Fosses in koči Rifugio Ra Stua, mi pa nadaljujemo levo proti škrbini Forcela Cocodain.
Pot od razpotja poteka proti vzhodu in se počasi vzpenja proti grebenu. Ko pridemo na greben, se nam odpre lep razgled proti severu. Pot v nadaljevanju poteka po grebenu in se kasneje tudi rahlo spusti. Takšna pot nas nato pripelje do škrbine Forcela Cocodain.
Označena pot na škrbini zavije levo, mi pa se usmerimo desno na neoznačeno pot in se spustimo proti melišču pod pobočji vrha Remeda Rossa (Rote Wand). Ko pridemo na melišča, bomo na desni strani opazili nekoliko manj strmo pobočje na katerega se usmerimo. Na tem delu je tudi vidna steza, ki je označena s številnimi možici. Pot tu poteka proti jugu in nas kasneje pripelje na greben kjer se nam odpre pogled proti vrhu Piccola Croda Rossa. Nadaljujemo levo in se vzpenjamo po položnejših pobočjih na desni strani grebena. Na tem delu se steza razgubi, vendar orientacija ni pretirano zahtevna saj so nam v pomoč številni možici. Sledi še kratek vzpon ob širokem grebenu in kmalu pridemo na vrh Remeda Rossa.
Z vrha nadaljujemo po grebenu in se najprej rahlo spustimo do sedla med vrhovoma Remeda Rossa in Piccola Croda Rossa. Od sedla se nato pričnemo vzpenjati po zahodnih pobočjih vrha Piccola Croda Rossa. Skalnato pobočje po katerem se vzpenjamo je razmeroma položno in ne povzroča težav, pri orientaciji pa so nam v pomoč številni možici. V nadaljevanju se še naprej vzpenjamo po zahodni strani vrha od koder imamo zelo lep razgled na večji del Dolomitov. Ko zagledamo križ na vrhu gore, sledi le še kratek vzpon po še položnejšem terenu do vrha. Na vrhu se nam odpre tudi čudovit pogled na sosednji vrh Croda Rossa.

Ob poti: Rifugio Sennes (2126m), Rifugio Biella / Seekofel Hütte (2327m), Forcella Cocodain (2332m), Remeda Rossa / Rote Wand (2605m)
Priporočamo: panorama, podobni izleti, izleti z istim izhodiščem, izleti z istim ciljem
Dodaj v:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit
Slike:
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl1
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl2
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl3
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl4
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl5
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl6
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl7
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl8
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl9
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl10
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl11
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl12
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl13
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl14
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl15
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl16
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl17
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl18
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl19
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl20
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl21
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl22
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl23
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl24
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl25
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl26
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl27
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl28
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl29
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl30
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl31
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl32
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl33
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl34
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl35
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl36
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl37
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl38
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl39
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl40
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl41
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl42
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl43
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl44
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl45
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl46
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl47
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl48
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl49
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl50
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl51
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl52
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl53
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl54
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl55
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl56
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl57
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl58
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl59
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl60
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl61
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl62
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl63
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl64
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl65
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl66
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl67
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl68
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl69
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl70
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl71
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl72
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl73
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl74
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl75
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl76
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl77
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl78
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl79
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl80
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl81
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl82
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl83
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl84
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl85
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl86
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl87
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl88
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl89
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl90
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl91
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl92
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl93
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl94
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl95
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl96
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl97
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl98
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl99
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl100
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl101
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl102
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl103
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl104
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl105
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl106
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl107
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl108
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl109
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl110
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl111
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl112
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl113
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl114
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl115
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl116
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl117
Rifugio Pederü - piccola_croda_rossa___kleine_gaisl118
Diskusija o izletu Rifugio Pederü - Piccola Croda Rossa / Kleine Gaisl ()
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Avtoprijava:
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati
Copyright © 2006-2020 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki