Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Plačkem vrhu (510 m)?
Glasuj
Gorovja / Dolomiti / Rifugio Vajolet / Rifugio Gardeccia - Rifugio Vajolet

Rifugio Gardeccia - Rifugio Vajolet

Natisni
Izhodišče: Rifugio Gardeccia (1950 m)
Širina/Dolžina: 46,43832°N 11,69319°E
Čas hoje: 50 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 293 m
Višinska razlika po poti: 293 m
Zemljevid: Tabacco 06 1:25.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Ogledov: 2.278
 2 osebam je objava všeč
Število slik: 18
Število komentarjev: 0
Dostop do izhodišča:
Dostop z Gorenjske: Skozi Karavanški predor se zapeljemo v Avstrijo, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Spittalu in naprej proti Lienzu (nekoliko za Spittalom se avtocesta konča). Naprej se peljemo po razmeroma lepi in široki cesti skozi Dravsko dolino, ki nas pripelje v Italijo. Cesta nas v nadaljevanju vodi mimo krajev Dobbiaco / Toblach in Brunico / Bruneck. Le malo za zadnjim omenjenim krajem, mimo katerega vodi obvoznica, pa zavijemo levo v dolino Val Badia. Naprej se peljemo po omenjeni dolini mimo krajev La Vila ter Corvara. Sledi vzpon preko prelaza Passo Campolongo ter Passo Pordoi. S prelaza Passo Pordoi se nato spustimo na zahodno stran v dolino Val di Fassa. Nadaljujemo do kraja Pera di Fassa kjer parkiramo na večjem parkirišču pri spodnji postaji sedežnice »Pera Vajolet 1«.
Od tu je nato organiziran prevoz z minibusom do koče Rifugio Gardeccia. Cena povratne karte je 10€ (julij 2015). Minibus začne voziti ob 7:00, zadnja vožnja od koče Gardeccia pa je ob 19:00. Cesta do koče je sicer zaprta za javni promet.
S primorske strani: Iz Nove Gorice se zapeljemo v Italijo ter se naprej po avtocesti peljemo proti Benetkam / Venezia. Pri kraju Portogruaro zapustimo avtocesto proti Benetkam in nadaljujemo desno po avtocesti proti kraju Pordenone. V naslednjem avtocestnem križišču v bližini kraja Conegliano nadaljujemo desno proti kraju Belluno. Avtocesti sledimo do izvoza za Belluno. Ko zapustimo avtocesto pridemo do večjega krožnega križišča, katerega zapustimo na izvozu za Belluno ter kraj Feltre. V manjšem krožnem križišču v kraju Belluno nato nadaljujemo desno proti kraju Agordo. Tej cesti nato sledimo vse do kraja Moena v dolini Val di Fassa. V kraju Moena nato nadaljujemo desno proti kraju Canazei, vendar le do kraja Pera di Fassa kjer parkiramo na večjem parkirišču pri spodnji postaji sedežnice »Pera Vajolet 1«.
Od tu je nato organiziran prevoz z minibusom do koče Rifugio Gardeccia. Cena povratne karte je 10€ (julij 2015). Minibus začne voziti ob 7:00, zadnja vožnja od koče Gardeccia pa je ob 19:00. Cesta do koče je sicer zaprta za javni promet.
Opis poti:
Od koče Rifugio Gardeccia se usmerimo na makadamsko cesto proti koči Vajolet. Cesta nas najprej vodi mimo koče Rifugio Stella Alpina ter nas pripelje v redek gozd. Tu se cesta nekoliko vzpne, redek gozd pa se hitro konča in odpre se nam pogled proti koči Rifugio Preuss, ki je lepo vidna na vrhu pečine. Ob omenjeni koči se nahaja tudi koča Rifugio Vajolet. Razgledna cesta nato za nekaj časa postane položnejša, nato pa zavije levo pod pobočja vrha Cima Catinaccio in se prične nekoliko strmeje vzpenjati. Cesta se nato vzpenja vse do koče Rifugio Vajolet od koder je zelo lep razgled proti stolpom Torri del Vajolet.
zemljevid poti - Rifugio Vajolet
Ob poti: Rifugio Stella Alpina (1960m), Rifugio Preuss (2243m)
Izlet lahko podaljšamo do naslednjih ciljev: Rifugio Passo Principe / Grasleitenpasshütte (1 h 10 min), Cima Scalieret (2 h 10 min), Catinaccio d'Antermoia / Kesselkogel
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, panorama
Slike:
Rifugio Gardeccia - Rifugio Vajolet1
Rifugio Gardeccia - Rifugio Vajolet2
Rifugio Gardeccia - Rifugio Vajolet3
Rifugio Gardeccia - Rifugio Vajolet4
Rifugio Gardeccia - Rifugio Vajolet5
Rifugio Gardeccia - Rifugio Vajolet6
Rifugio Gardeccia - Rifugio Vajolet7
Rifugio Gardeccia - Rifugio Vajolet8
Rifugio Gardeccia - Rifugio Vajolet9
Rifugio Gardeccia - Rifugio Vajolet10
Rifugio Gardeccia - Rifugio Vajolet11
Rifugio Gardeccia - Rifugio Vajolet12
Rifugio Gardeccia - Rifugio Vajolet13
Rifugio Gardeccia - Rifugio Vajolet14
Rifugio Gardeccia - Rifugio Vajolet15
Rifugio Gardeccia - Rifugio Vajolet16
Rifugio Gardeccia - Rifugio Vajolet17
Rifugio Gardeccia - Rifugio Vajolet18
Diskusija o izletu Rifugio Gardeccia - Rifugio Vajolet
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki