Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj
Gorovja / Julijske Alpe / Frčkova planina / Radovna - Frčkova planina

Radovna - Frčkova planina

Natisni
Izhodišče: Radovna (695 m)
Širina/Dolžina: 46,4208°N 13,9772°E
Čas hoje: 2 h 10 min
Zahtevnost: lahka neoznačena steza
Višinska razlika: 640 m
Višinska razlika po poti: 640 m
Zemljevid: Kranjska Gora 1:30.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima): dereze
Ogledov: 5.163
 2 osebam je objava všeč
Število slik: 24
Število komentarjev: 0
Dostop do izhodišča:
a) Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Lesce in cesti naprej sledimo proti Bledu. Na Bledu pa nas pri semaforju oznake za Pokljuko usmerijo desno. Naprej se peljemo skozi Spodnje in Zgornje Gorje do vasi Krnica, kjer zapustimo glavno cesto in z vožnjo nadaljujemo desno proti Radovni in Krnici. Skozi Krnico sledimo glavni cesti, nato pa za mostom preko reke Radovna zavijemo levo proti Mojstrani in Radovni. Po nekaj kilometrih nadaljnje vožnje se asfalt konča, mi pa makadamski cesti sledimo preko mostu preko reke Radovne. Ko prečimo most prispemo na levo stran reke (desni breg), od mostu pa se peljemo do prvega odcepa makadamske ceste v levo. Parkiramo na primernem mestu ob cesti v bližini križišča.
b) Gorenjsko avtocesto zapustimo na izvozu Hrušica in cesti naprej sledimo v smeri Kranjske Gore. Le malo pred vasjo Dovje pa se z glavne ceste v levo odcepi cesta, ki pelje v Mojstrano (Vrata, Kot in Krmo). Cesti naprej sledimo v smeri vasi Radovna in doline Krma in Kot. Razmeroma strma cesta nas nato pelje mimo table TNP, za katero se cesta kmalu položi in nas pripelje do križišča, kjer se desno odcepi makadamska cesta v dolino Kot. Nadaljujemo naravnost po cesti, ki se začne spuščati, z nje pa se hitro v desno odcepi še cesta, ki vodi v Krmo. Tu nadaljujemo naravnost po glavni cesti, po kateri hitro prispemo do Zgornje Radovne, na koncu zaselka pa še do križišča, kjer se v desno odcepi še druga cesta v Krmo. Tu gremo levo ter z vožnjo nadaljujemo po makadamski cesti, kateri sledimo do prvega odcepa ceste v desno. Parkiramo na primernem mestu ob cesti v bližini križišča.
Opis poti:
Z izhodišča se usmerimo na stransko cesto, ob kateri je znak, da je nadaljnja vožnja prepovedana (izjeme so lastniki zemljišč). Le malo naprej nas pot vodi mimo koče Zavoda za gozdove Slovenije ter mimo zelene rampe, katera preprečuje nadaljnjo vožnjo (tudi če je rampa odprta z vožnjo ne smemo nadaljevati, saj nas na to opozarja še en prometni znak).
V nadaljevanju nas cesta vodi preko golega pobočja (posledice vetroloma oktobra 2009), s katerega se nam odpre lep pogled proti Mežakli. V križišču na zgornjem delu vetroloma nadaljujemo desno, nato pa postopoma preidemo v gozd. Razmeroma strma cesta se višje ponovno razcepi na dva dela, mi pa tudi tokrat nadaljujemo po desni cesti (cesta rahlo levo vodi proti Konavčevemu žlebu ter Zimovi peči). Pot kratek čas nadaljujemo po Streseni dolini, nato pa cesta zavije ostro v desno ter se nato prečno vzpne do naslednjega križišča, kjer nadaljujemo ostro levo po "glavni" cesti (desna cesta se konča v bližnjih gozdovih). Le malo nad omenjenim križiščem, pa prispemo do mesta, kjer zapustimo cesto, ki vodi proti Pokljuki in pot nadaljujemo ostro desno na cesto, ki vodi na Frčkovo planino.
Od križišča naprej se cesta postopoma položi, nam pa se z nje prehodno odpre nekaj razgleda na Kamniško Savinjske Alpe in del Karavank. Po cesti hodimo do njenega konca, od tam pa rahlo desno po vzpenjajočem se kolovozu, ki nas v nekaj minutah pripelje do Frčkove planine.
zemljevid poti - Frčkova planina
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti
Slike:
Radovna - Frčkova planina1
Radovna - Frčkova planina2
Radovna - Frčkova planina3
Radovna - Frčkova planina4
Radovna - Frčkova planina5
Radovna - Frčkova planina6
Radovna - Frčkova planina7
Radovna - Frčkova planina8
Radovna - Frčkova planina9
Radovna - Frčkova planina10
Radovna - Frčkova planina11
Radovna - Frčkova planina12
Radovna - Frčkova planina13
Radovna - Frčkova planina14
Radovna - Frčkova planina15
Radovna - Frčkova planina16
Radovna - Frčkova planina17
Radovna - Frčkova planina18
Radovna - Frčkova planina19
Radovna - Frčkova planina20
Radovna - Frčkova planina21
Radovna - Frčkova planina22
Radovna - Frčkova planina23
Radovna - Frčkova planina24
Diskusija o izletu Radovna - Frčkova planina
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki