Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj
Gorovja / Kamniško Savinjske Alpe / Bezovec / Ljubenske Rastke - Bezovec

Ljubenske Rastke - Bezovec

Natisni
Izhodišče: Ljubenske Rastke (547 m)
Širina/Dolžina: 46,3851°N 14,8464°E
Čas hoje: 2 h 15 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 779 m
Višinska razlika po poti: 779 m
Zemljevid: Kamniške in Savinjske Alpe 1:50.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima): cepin, dereze
Ogledov: 5.320
 1 osebi je objava všeč
Število slik: 33
Število komentarjev: 3
Dostop do izhodišča:
Z avtoceste Ljubljana - Maribor se usmerimo na izvoz Šentrupert in cesti naprej sledimo proti Logarski dolini. V vasi Ljubno ob Savinji pa nas smerokaz za Smrekovec usmeri desno. Cesta nas nato pelje skozi center vasi, kjer zavijemo levo spet za oznakami Smrekovec. Cesta nas nato pripelje v Ljubenske Rastke, kjer na parkirišču v bližini cerkve parkiramo.
Opis poti:
S parkirišča nadaljujemo po levi cesti v smeri Travnika in Komna (naravnost dom na Smrekovcu). Po nekaj korakih hoje pa bomo na desni strani ob gospodarskem poslopju opazili drog električne napeljave in na njem planinsko tablo, ki nas usmeri levo na peš pot, ki se vzpne čez kratko travnato pobočje. Pot gre nato hitro v gozd, kjer se v prečnem vzponu nadaljuje. Že po nekaj minutah hoje pa se nam z leve strani priključi širok kolovoz po katerem nadaljujemo vzpon. Le nekoliko naprej pa omenjeni kolovoz zavije ostro desno, mi pa nadaljujemo naravnost (ta del poti je slabše markiran). Deloma kamnit kolovoz po katerem se vzpenjamo pa nato naredi rahli levi ovinek in nas za tem pripelje iz gozda, kjer bomo na desni strani opazili propadajočo kapelico.
Za kapelico se steza izgubi, mi pa nadaljujemo čez travnik do kolovoza kateremu sledimo v desno do manjšega opuščenega zaselka. Pri zaselku kolovoz zavije levo in le nekaj korakov naprej nas markacije usmerijo desno na peš pot, ki se začne strmeje vzpenjati skozi gozd. Pot višje preide iz gozda na travnata pobočja čez katera se povzpnemo do asfaltirane ceste (možen dostop tudi po cesti).
Naprej se zložno vzpenjamo po asfaltirani cesti kateri v križiščih sledimo v smeri Komna. Višje nas cesta pripelje do križišča ob katerem opazimo oznake za Komen, ki nas usmerijo na za promet zaprto cesto. Tej cesti nato sledimo le kratek čas, saj bomo kmalu opazili obledelo smerno tablo, ki nas usmeri desno v gozd. Po nekaj korakih vzpona skozi gozd pa nas pot pripelje do spomenika NOB.
Vzpon nadaljujemo v smeri bolnice po poti, ki nas kmalu pripelje na označeno razpotje. Nadaljujemo rahlo desno v smeri Komna (rahlo levo bolnica Celje in Travnik) po poti, ki nas višje pripelje na gozdno cesto kateri sledimo v levo, a le kratek čas, saj nas nato markacije usmerijo desno na peš pot. Zmerno strma pot, ki poteka skozi gozd pa nas nato pripelje do manjšega križa, kjer se nam z leve priključi neoznačena pot iz doline potoka Žep. Nadaljujemo po poti, ki se prečno vzpenja skozi gozd, ko pa pride iz gozda pa zavije ostro levo, kjer obide vrh Bezovec na katerem se nahaja lovska opazovalnica.
Do lovske opazovalnice na vrhu Bezovec se povzpnemo v manj kot minuti hoje po neoznačeni stezici, ki se z markirane odcepi v desno.
zemljevid poti - Bezovec
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, panorama
Slike:
Ljubenske Rastke - Bezovec1
Ljubenske Rastke - Bezovec2
Ljubenske Rastke - Bezovec3
Ljubenske Rastke - Bezovec4
Ljubenske Rastke - Bezovec5
Ljubenske Rastke - Bezovec6
Ljubenske Rastke - Bezovec7
Ljubenske Rastke - Bezovec8
Ljubenske Rastke - Bezovec9
Ljubenske Rastke - Bezovec10
Ljubenske Rastke - Bezovec11
Ljubenske Rastke - Bezovec12
Ljubenske Rastke - Bezovec13
Ljubenske Rastke - Bezovec14
Ljubenske Rastke - Bezovec15
Ljubenske Rastke - Bezovec16
Ljubenske Rastke - Bezovec17
Ljubenske Rastke - Bezovec18
Ljubenske Rastke - Bezovec19
Ljubenske Rastke - Bezovec20
Ljubenske Rastke - Bezovec21
Ljubenske Rastke - Bezovec22
Ljubenske Rastke - Bezovec23
Ljubenske Rastke - Bezovec24
Ljubenske Rastke - Bezovec25
Ljubenske Rastke - Bezovec26
Ljubenske Rastke - Bezovec27
Ljubenske Rastke - Bezovec28
Ljubenske Rastke - Bezovec29
Ljubenske Rastke - Bezovec30
Ljubenske Rastke - Bezovec31
Ljubenske Rastke - Bezovec32
Ljubenske Rastke - Bezovec33
Diskusija o izletu Ljubenske Rastke - Bezovec
Hribolazec8111. 04. 2024 23:44:36
Pozdrav prijatelji planinci, za soboto planiram pohod, kakšna bi bila povezava krožne poti, ter kako je označeno da bi se znašel (Ali pa če priporočate katero drugo izhodišče ter pot za ta dva vrhova in kočo na Travniku - Ne rabi biti nujno krožna, ampak lepše pa je če je);

Ljubenske Rastke - Bezovec - Veliki Travnik - koča na Travniku - Ljubenske Rastke
rokeg12. 04. 2024 10:37:52
Se da delat krožno. Samo, če spustite Komen pot ni označena. Z Bezovca je bolj smiselno, da greste čez Komen na Veliki Travnik, nato pa sestopite po opisu poti tu gor v dolino potoka Žep čez Počko planino. Nato imate še dobra 2 kilometra hoje po cesti do Ljubenskih Rastk.
Če izpustite Komen, se morate z Bezovca spustiti po cesti, nato morate po cesti okoli "grape" in nato nazaj na greben Komen - Travnik.
Enka13. 04. 2024 13:34:00
Ve kdo, ali so cesta do Ljubenskih Rastk in poti tam okrog po lanskih poplavah zdaj OK? Na PZS je prvi del tele poti še vedno označen kot zaprt. Enako tudi spodnji del poti čez Počko planino.
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki