Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Seznam gora Iskanje izletov

Novice

Trenutne razmere

Seznam gora

Iskanje izletov

Panorama

Video

Mali oglasi

Skupaj v hribe

Vpisna knjiga

Prireditve

Alpske živali

Cvetje

Kviz

Zemljevid

Vreme

GPS sledi

Spletne kamere

Slike

Anketa

Kje se nahaja Končnikov vrh (2109 m)?

Na Peci

Na Raduhi

Na Begunjščici

Na Dleskovški planoti

Ne vem

gorovja / Julijske AlpeKovinarska koča v Krmi / Krnica (most čez Radovno) - Kovinarska koča v Krmi
  

Krnica (most čez Radovno) - Kovinarska koča v Krmi

 
Izhodišče: Krnica (most čez Radovno) (620 m)
Izhodišče Širina/Dolžina: 46,3784°N / 14,0543°E
Cilj: Kovinarska koča v Krmi (870 m)
Ime poti: -
Čas hoje: 5 h
Zahtevnost: lahka neoznačena steza
Zahtevnost smučanja: ni podatka
Višinska razlika: 250 m
Višinska razlika po poti: 400 m
Zemljevid: TNP 1:50.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Ogledov: 562
Ocena: 1 glasov
Število slik: 133
Število komentarjev: 0
Dostop do izhodišča:

a) Zapeljemo se na Bled, nato pa sledimo oznakam za Pokljuko. V smeri Pokljuke se peljemo do naselja Krnica, kjer zavijemo desno navzdol v smeri Mojstrane, Zgornje Radovne in Krme. Sledi krajši spust, nato pa preko mostu prečimo reko Radovno, za mostom pa zavijemo desno in parkiramo ob informativni tabli.
b) Gorenjsko avtocesto zapustimo na izvozu Jesenice vzhod (Lipce), nato pa sledimo oznakam za Spodnje Gorje. Sledi vzpon do naselja Kočna, nato pa se počasi pričnemo spuščati proti dolini Radovne. Za prečenjem reke Radovne ponovno sledi nekaj vzpona, v Spodnjih Gorjah, kjer se priključimo cesti z Bleda, pa nadaljujemo v smeri Pokljuke. V smeri Pokljuke se peljemo do naselja Krnica, kjer zavijemo desno navzdol v smeri Mojstrane, Zgornje Radovne in Krme. Sledi krajši spust, nato pa preko mostu prečimo reko Radovno, za mostom pa zavijemo desno in parkiramo ob informativni tabli.

Opis poti:

Z izhodišča, od koder se nam odpre lep pogled na jez na reki Radovni, nadaljujemo po asfaltni cesti v smeri Mojstrane, Zg. Radovne in Krme. Pri koncu naselja Krnica vstopimo v območje Triglavskega narodnega parka, mi pa hodimo po cesti, ki poteka po levem bregu reke Radovne. Pri oznaki ceste 2,5 km prispemo do HE Gorje, nekaj 10 m naprej pa nas oznake za izvir Lipnika usmerijo levo na stransko cesto, ki nas preko mostu povede na drugo stran reke. Nekoliko naprej, na manjšem križišču nadaljujemo levo na kolovoz (naravnost domačija Lipnikar), še nekaj korakov naprej pa preko mostička prečimo potok Lipnik. Na drugi strani potoka gremo desno, kjer kratek čas še hodimo po kolovozu, nato pa se steza zoži. Po slabše uhojeni stezici hitro prispemo do informativne table, nekoliko naprej pa še do izvira Lipnika.
Od izvira se vrnemo do makadamske ceste, nato pa nadaljujemo proti domačiji Lipnikar, kjer pred hišo nadaljujemo desno čez most. Na drugi strani potoka Lipnik gre kolovoz hitro v gozd, na razpotjih pa nadaljujemo naravnost. Pot se kmalu približa reki Radovni, ob kateri nato nadaljujemo večinoma lahkoten vzpon. V nadaljevanju gremo mimo še enega jezu ter pozneje izvira, nato pa prispemo na večji travnik, kjer na desni opazimo Jezerce v dolini Radovne.
Jezerce obidemo po levi strani, nato pa nadaljujemo naravnost ter kmalu prispemo do obrežja Radovne, ob katerem nadaljujemo skozi gozd. Skozi gozd sledimo sledljivi stezi, ko pa stopimo na travnik, se ta izgubi. Nadaljujemo do bližnjih dveh koč, za njima pa gremo naravnost, kjer se v gozdu ponovno pojavi slabša stezica. Stezica nas vodi nekoliko proti levi, tako da se oddalji od reke Radovne, pripelje pa nas do izvira Zmrzlek, kjer se steza povsem izgubi. Nadaljujemo na drugo stran izvira ter se v minuti povzpnemo iz gozda na večji travnik, kjer se ponovno pojavi kolovoz. Po kolovozu se spustimo do manjšega križišča, kjer nadaljujemo rahlo levo po makadamski cesti (desno se vrnemo na asfaltno cesto), s katere pa gremo že kmalu rahlo desno na kolovoz, ki preči potoček, preko katerega gremo po spolzkih skalah. Kolovoz se postopoma spremeni v stezico, ki nas pripelje do naslednjega travnika, kjer na levi opazimo podirajočo se kočo, mi pa se držimo rahlo desne smeri, kjer se v gozdu pojavi steza, ki nas vodi skozi gozd. Skozi gozd gremo mimo nekaj studenčkov, nato pa se gozd prične redčiti in prispemo do travnika, kjer stoji kozolec in za njim še manjša koča. Travnik je v mesecu maju običajno poln cvetja, med drugim je veliko tudi clusijevega svišča.
Na drugi strani travnika, se za manjšo kočo pojavi kolovoz, ki nas nato mimo zelene rampe prehodno popelje v gozd. Ko stopimo iz gozda se držimo rahlo desne smeri, ko pa se vrnemo v gozd se prečno spustimo po slabši stezici do obrežja Radovne, kjer steza postane razločnejša in lažje sledljiva. Sledi hoja skozi gozd, pot pa se razširi v kolovoz, le ta pa malo naprej preči reko Radovno, mi pa nadaljujemo naravnost po stezi, ki se nadaljuje ob reki. Sledi prečenje pobočij nekoliko nad reko, zemeljski plaz pa je na dveh delih odnesel del steze, tako da je prehod nekoliko težji, a še vedno nezahteven. Ko se prečenje konča stopimo na večji travnik, kjer se na desni pojavi kolovoz, po njem pa nadaljujemo do asfaltne ceste.
Cesti sledimo v desno, kjer takoj prečimo Radovno, za mostom pa prispemo do spominskega parka Radovna, kjer gremo levo na makadamsko cesto. Na križiščih cesti sledimo naravnost, ko na levi opazimo jezero, pa se do njega sprehodimo čez travnik.
Od jezera se vrnemo na cesto, na bližnjem križišču pa gremo naravnost (levo se vrnemo na glavno cesto). Nadaljujemo čez travnike, po nekaj minutah pa prispemo do kmetije Klemenak, kjer prodajajo sir in mlečne izdelke. Tu cesta zavije levo in nekoliko naprej preči reko Radovno, ko se vrnemo na glavno cesto pa ji sledimo v desno. S ceste se nekoliko naprej odcepi cesta proti Pokljuki, ki pa je zaprta za javni promet, mi pa nadaljujemo naravnost, kjer gremo mimo korita z vodo in gozdarskih koč (ob glavni cesti se nahaja le ena koča). V nadaljevanju se cesta prične nekoliko vidneje vzpenjati in nas vodi mimo Psnakove žage in mlina, nato pa gremo z glavne ceste desno v smeri Gogalove lipe (naravnost Krma in Mojstrana), do katere prispemo po približno 5 minutah nadaljnje hoje.
Od Gogalove lipe, kjer se nahaja tudi domačija Gogala, nadaljujemo po cesti naprej, kjer nas pot vodi še mimo domačije Gregor, nato pa že prispemo do križišča, kjer gremo ostro levo (desno Mojstrana). Nadaljujemo po asfaltni cesti, ki nas čez hudournik pripelje do križišča, kjer se vrnemo na cesto, po kateri bi prišli, če se ne bi odločili za ogled Gogalove lipe.
Nadaljujemo desno v smeri Kovinarske koče v Krmi ter po zložni cesti prispemo do parkirišča ob robu Kurje vasi.
S Kurje vasi nadaljujemo naravnost v smeri Kovinarske koče v Krmi. Zložna cesta nas v nadaljevanju vodi ob robu gozda, nato pa preide v gozd ter se nekoliko zmerneje vzpne. S poti, kjer se ves čas držimo glavne ceste, se nam občasno odpre nekaj razgleda na okoliške vrhove in ostenja, sicer pa je pot brez kakšnih posebnih razgledov. Po dobre pol ure hoje od Kurje vasi stopimo na Zasipsko planino, od koder se nam odpre lep razgled proti goram nad dolino Krme, mi pa nadaljujemo levo ter po krajšem zložnem vzponu prispemo do Kovinarske koče v že omenjeni dolini.
Vrnemo se po isti poti ali po krajši poti po asfaltni cesti.
Krnica - izvir Lipnika 0:50, izvir Lipnika - Jezerce v dolini Radovne 0:40, Jezerce v dolini Radovne - jezero Kreda 1:30, jezero Kreda - Gogalova lipa 1:00, Gogalova lipa - Kovinarska koča 1:00.

zemljevid poti
Ob poti: HE Gorje (633m), Izvir Lipnika (665m), Jezerce v dolini Radovne (657m), Spominski park Radovna (670m), Jezero Kreda v dolini Radovne (674m), Gogalova lipa (725m)
Priporočamo: panorama, podobni izleti, izleti z istim izhodiščem, izleti z istim ciljem
Dodaj v:    facebook    Twitter    myspace    Digg    delicious    reddit
Slike:
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi1
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi2
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi3
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi4
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi5
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi6
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi7
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi8
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi9
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi10
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi11
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi12
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi13
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi14
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi15
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi16
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi17
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi18
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi19
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi20
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi21
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi22
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi23
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi24
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi25
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi26
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi27
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi28
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi29
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi30
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi31
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi32
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi33
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi34
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi35
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi36
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi37
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi38
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi39
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi40
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi41
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi42
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi43
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi44
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi45
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi46
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi47
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi48
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi49
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi50
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi51
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi52
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi53
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi54
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi55
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi56
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi57
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi58
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi59
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi60
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi61
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi62
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi63
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi64
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi65
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi66
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi67
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi68
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi69
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi70
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi71
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi72
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi73
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi74
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi75
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi76
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi77
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi78
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi79
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi80
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi81
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi82
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi83
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi84
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi85
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi86
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi87
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi88
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi89
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi90
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi91
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi92
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi93
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi94
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi95
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi96
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi97
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi98
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi99
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi100
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi101
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi102
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi103
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi104
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi105
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi106
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi107
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi108
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi109
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi110
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi111
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi112
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi113
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi114
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi115
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi116
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi117
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi118
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi119
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi120
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi121
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi122
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi123
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi124
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi125
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi126
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi127
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi128
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi129
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi130
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi131
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi132
Krnica (most čez Radovno) - kovinarska_koca_v_krmi133
Diskusija o izletu Krnica (most čez Radovno) - Kovinarska koča v Krmi ()
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Avtoprijava:
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati
Copyright © 2006-2020 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki