Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Plačkem vrhu (510 m)?
Glasuj

Poti na Krvavcu

Natisni
weselko27. 04. 2010 21:41:14
Pozdravljeni,

glede na to da Krvavavca ne poznam nevem kaj bi prosil tiste ki ga poznate oziroma ste ga že prehodili vsepovprek če i mi lahko tukaj napisali kakšno pot za eno krožno turo. Pot naj nebo preveč zahtevna začetek in konec naj bi bil nekj na krvavcu recimi pri gondoli cela pot pa naj bi trjala nekje med 3-5urami zmerne hoje. Za odgovore se vam že v naprej lepo zahvaljujem.
všeč
velkavrh21. 07. 2011 21:19:58
Zgleda, da lani ni bilo odziva. Žal tega lani nisem zasledil, če ne bi sigurno odgovoril, ker sem tu kot doma.

Danes popoldne naredil eno tako turo. Lahko bi si ji reklo od Planine Jezerce prek grebena Ježa na Vrh Korena in prek planine Dolge njive nazaj.

Naj dodam, da so na cesti od Grada proti Šenturški gori in seveda proti Krvavcu zavarovali strme skalnate vseke nad cesto z mrežami. Vsa pohvala-morda županu Cerkelj. Tako se zdaj ni bati padajočega kamenja. Na križišču, kjer se zavije proti Stiški vasi in naprej proti Ambrožu in Krvavcu so na viharniku table z gostišči na Kriški planini- zelo lično. Cesta od gostišča Ambružar na vrhu Ambroža je sedaj odprta za ves promet do planine Jezerce do koder je tudi lepa asfaltirana cesta. Tu je veliko parkirišče. Nad parkiriščem desno pa nas lepa pot povede na Kriško planino, kjer je več gostinskih objektov z domačo hrano. Nad planino pa potka popelje na Krvavec k hotelu in Plečnikovi kapelici, kjer je sedaj poleti vsako nedeljo maša. Takoj za televizijskim stolpom desno se povzpemo na vrh Krvavca z žigom in vpisno knjigo. Nato pa na Veliki Zvoh, trenutno bi se mu lahko reklo Modri Zvoh, kajti ob strmini do vrha je vse modro od zvončnic. Bazen je poln. Nato pa prek zračnega grebena Ježa na Vrh Korena. Kmalu na začetku Ježe naletimo na edine dve jeklenice na naši poti. Res so malo poškodovane,pa ne ovira dosti. O teh poškodbah sem že pisal mesec nazaj, do sedaj jih ni nihče popravil. Z vrha Korena- žig je, knjige ni-se spustimo levo na sedlo Škrbina in potem na sedlu levo proti planini Dolge njive. Najlepša planina zame na krvavškem območju. Ima eno redkih tekočih izvirov na Krvavcu in izvir nikoli ne presahne. Tu sem naletel na čredo konj, ovce in celo trop koz, kar je redkost na naših pašnih planinah. Nato pa ne prehud vzpon na levo od planine pod Veliki Zvoh in nazaj k avtu.

Za turo sem danes porabil pet ur zmerne hoje. Dež je na srečo počival,res pa je vseskozi grozil. Spodaj pa še slikce.
Kriška planina - planina krav1
Vrh Krvavca2
Proti Velikemu Zvohu3
vode ne bo zmanjkalo4
Vrh Velikega Zvoha5
Na desno pogled proti Košutni in Kompoteli6
Bližamo se Vrhu Korena7
Cojzova je pa daleč, je pa do tja lepa poldnevna tura8
Evo Vrh Korena9
Od tu lep pogled na Kamniško sedlo z Brano in Planjavo10
Že na poti od sedla Škrbina proti planini Dolge njive- greben Ježa je od tu najlepši.11
Prek grebena Ježa se hodi celo uro.12
Planina Dolge njive13
Po treh ureh hoda prija izvirska voda.14
To pa niso ovce15
Pohvala PD Onger za smerokaze in na novo opremljene vrhove s knjigami za vrhove-tako se dela16
Prijetna pot od planine pod Veliki Zvoh17
Igra neba s Krvavca18
všeč
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki