Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj
Seznam forumov / Slovenija / Gorski tek / Storžič skozi Žrelo

Storžič skozi Žrelo

Natisni
Bojan_A14. 09. 2010 17:07:41
Zjutraj se zbudim malce pozno in vidim kako lep dan je. Zelo sem bil jezen nase, ker se nisem spravil kam v hribe. Za kako resno turo je bilo res prepozno, ne pa tudi za gorski tek.

Gremo laufat skozi Žrelo! Naj bo to trening za tek na Triglav z Vrat, ki ga že tako dolgo načrtujem. Štartam tam kjer se začne pot proti Domu pod Storžičem. Čez planino do doma tečem brez težav, potem pa se zapodim v Žrelo. Meliščasta cikcakasta pot je slaba za tek, ker se melje in je treba veliko moči v nogah usmerjati v to da coapti primejo, namesto v hitrost.

Skozi samo Žrelo pa je potrebno precej spretnosti pri teku, saj se dogaja vse precej hitro in ni časa misliti od česa se boš odrnil. Višinci se zelo hitro nabirajo, a ne tako hitro kot npr. s Povelj. Mogoče me je oviralo edino to da je večina zajl na levi strani poti, kar me je motilo ker sem desničar in zato jih nisem imel časa prijemati.

Naprej po zahodnem grebenu Storžiča je tek spet malce lažji. Pretirane izpsotavljenosti ni, vendar nisem tekel tako hitro, kot bi si želel, ker je zelo nevarno za zvinj gležnja.

Na vrh pritečem nenavadno spočit, kar kar je seveda slabo, ker to pomeni da je bil trening slab. Čas pa tudi pod pričakovanji: 53 min.

Sestopil sem pa počasi čez Škarjev rob.

Vseeno, kljub slabemu treningu, sem bil zadovoljen, ker sem dan vsaj malo izkoristil.

LP, Bojan
všeč
Bojan_A28. 08. 2012 20:54:53
Danes sem po več kot letu dni spet tekel na Storžič in sicer iz Povelj. Presenetilo me je da je bilo na vrhu bolj toplo, kot v dolini. Pogoji za tek idealni, vreme brez oblačka. Ta pot je ponavadi precej blatna, tokrat pa je bila suha, kar je omogočalo natančnejše stopanje.Čas pa glede na formo tudi kar vzpodbuden. Mi je pa kar malo žal da nisem tega idealnega vremena izkoristil za tek na Triglav, saj sem zaradi Švice aklimatiziran za tek na velikih višinah.

Se vidimo v soboto na Teku na Črno prst. nasmeh

lp,

bojan
(+3)všeč
Flora128. 08. 2012 21:31:03
Ajde, Bojan, v soboto pa zmagaj. Super vtisi iz Švice, sva uživala v istem tednu.
všeč
Branee29. 08. 2012 06:24:48
Bojan smem vprasat koliko minut si porabil? Jest sem na 1 uri in 10 min
všeč
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki