Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Plačkem vrhu (510 m)?
Glasuj

Kaj se dogaja s hribi.net?!

Natisni
martin410. 11. 2011 21:15:59
Zgodilo se je to, kar sem napovedal pri temi o Triglavu(bil sem izbrisan), ta forum gre po poti foruma pzs. Vse kar se sedaj piše,počne je izven konteksta in duha tega foruma(hribi). Pisanje pa kaže žal, na stanje duha v naši družbi!
lp
Martin4
(+3)všeč
MajaO10. 11. 2011 21:33:12
(+8)všeč
VanSims10. 11. 2011 21:54:25
***geppo je rekel***:
zaradi nocoj objavljenega posta ( http://www.hribi.net/trenutnerazmere.asp?slo=1&gorovjeid=3&id=1878 ) sem dobil dva ZS z naslednjo vsebino: ""Brezveze...""

***MajaO je rekla***: Očitno nas je tak ZS dobilo več (veliko?)

Tudi vidva? Uporabnik, ki ga ne bom izdal(bi pa ga moral trdo prijeti administrator) se je očitno poslužil celo spemanja za dosego svojih ciljev.
(+1)všeč
gmajna10. 11. 2011 23:43:47
@primoza, na gore.net ni nič hribovske vsebine, na gore-ljudje.net pa je forum praktično mrtev, na mesec kakih 10 sporočil, večinoma izgubljeni predmeti, poglej v zadnje prispevke.
Edino, kar je tam živega, so potopisi na prvi strani; zdi se, da administratorji ali lastniki spletnega mesta ne želijo delujočega foruma. nasmeh

To dobiš, če vztrajaš pri preživelem, birokratskem sistemu identifikacije, mrtev forum. Ima kak smisel pisat na takem forumu? Ne.
všeč
Rok10. 11. 2011 23:59:51
Naj povem, da je sistem ocenjevanja komentarjev uveden poskusno in če se ne bo obnesel, ga bomo pač ukinili.
Ker glasovi v nekaterih primerih res niso izražali kvalitete sporočila, je bil lahko kakšen uporabnik kaznovan tudi nezasluženo.
Zato sem spremenil sistem tako, da se uporabnika samodejno blokira samo v ekstremnih primerih. Sicer pa bo o začasni blokadi uporabnika odločal moderator, glasovi pa so mu zgolj v pomoč, da ima pregled nad neprimernimi objavami ter, da se lažje odloči o ukrepih.
Da ne bi bilo nepotrebne slabe volje bi bilo morda tudi smiselno, da je točno število plusov in minusov vidno zgolj moderatorju.
všeč
Irina11. 11. 2011 00:54:52
Sporočilo o bojkotu foruma je očitno zaokrožilo na mnoge naslove, ampak s tem je kakor z reklamnimi letaki, v bližini nabiralnika je vedno koš kamor ga odvržem in se s tem ne ukvarjam več.

Glede ocenjevanja je pa prav, da dano možnost preizkusimo, če se bo izkazala za dobro se bo obdržala, če ne, se jo vedno lahko ukine.

Glede brisanja neprimernih komentarjev bi mi bilo bolj všečno, če bi se brisala samo vsebina in se nadomestila s pripisom "brisano zaradi nepromernosti" ali nekaj podobnega. Ostane pa viden avtor neprimerne pisarije. Ker, če se vse izbriše se kasneje ne vidi, kdo je tisti, ki se vedno znova zapleta v razprtije.

Dovolila bi si predlagati, da se ob vzdevku in datumu doda še čas komentarja ali pa se komentarji oštevilčijo. Zgodi se, da bi želela komentirati enega od zapisov istega avtorja, a kako naj se ve kaj želim komentirati, če je v istem dnevu, v isti rubriki pisal večkat?

(+3)všeč
sherpa11. 11. 2011 08:51:02
Primerjava spletnih strani gore-ljudje in hribi.net:
objave, komentarji...
Hmmm, a se to sploh da primerjat? zmeden

všeč
heinz11. 11. 2011 09:09:01
Osebno malce dvomim v smiselnost novosti, saj je vsakomur dana možnost pribiti minus tudi čisto nedolžnemu poročilu o izletu in razmerah, kar nemara lahko marsikomu koristi. Kajti če npr nekdo nekoga ne mara zaradi kakšnih osebnih stališč do določene problematike (ali pa zaradi kakih zs), bo iz čiste antipatije storil gornje. Posledica tega je vsekakor izguba interesa po poročanju, oz vse manj le-tega.
(+3)všeč
VanSims11. 11. 2011 09:12:22
@heinz: Saj zato je pa Rok predlagal da bi bili minusi in plusi vidni le moderatorju, javno pa ne. On bi bil potem zadnja inštanca, ki bi odločala o blokadi.
všeč
heinz11. 11. 2011 09:20:44
Ob vsakem komentarju so vsaj meni kar lepo vidni..
Mislim, da je opcija izraziti svoje mnenje, strinjanje ali nestrinjanje v pisni- besedni obliki čisto korektna. Kdor ve zakaj se z nečem ne strinja, naj bi bil to sposoben pojasniti.
Kar se mi zdi pomembneje pa je dejstvo, da so nekateri sodelovanje na forumu zapustili ravno zaradi izrazov nestrinjanja z njihovimi stališči. In zdaj jih kličemo nazaj.. Najprej jih odženemo, nato pa za njimi jokamo.
(+1)všeč
MajaO11. 11. 2011 09:53:43
(+6)všeč
heinz11. 11. 2011 10:10:47
Maja, s primerjavo ki si jo podala na koncu si pokazala, kako nesmiselen je ukrep plusov in minusov (mimogrede: celo na Fb obstoja zgolj opcija -like-).
Še tole: nekateri, ki so utihnili, niso tega naredili zato, ker bi ostre konfontacije zgolj razumeli kot napad na njihovo osebnost, temveč je največkrat šlo ravno za slednje. Foušija pač ne pozna meja.
všeč
MajaO11. 11. 2011 10:20:58
všeč
MajaO11. 11. 2011 10:29:35
všeč
Irina11. 11. 2011 10:52:18
Te pluse in minuse sem jaz dojela čisto drugače. Plus je neke vrste pohvala dobremu komentarju ali fotografiji. Dočim, minus bi podelila tistim katerih zapisi so neprimerni ali žaljivi. To, če ne mislim enako ali se ne strinjam s piscem ali njih več, še ne pomeni, da mu moram prisoditi minus. Zakaj le?
Navsezadnje nismo narejeni vsi po istem kalupu in tudi ne razmišljamo vsi enako. To bi bil živ' dolgčas. Menda se pa znamo normalno in kulturno pogovarjati.
(+2)všeč
VanSims11. 11. 2011 10:52:54
@Heinz: Saj ravno zato je Rok predlagal, da se plusi in minusi zakrijejo javnosti in bodo služili zgolj moderatorju pa še on bo moral potem presoditi ali gre samo za osebo z drugačnimi pogledi kot večina ali pa dejansko za provokatorja in zdraharja.

Drugače pa gredo plusi in minusi tudi meni na jetra na drugih forumih. Če se nekdo ne strinja je najlaže pritisniti minus. Klikniti z miško zna vsak možganski ubošček malo bolj se je pa potrebno potruditi in argumentirano odgovoriti na to s čimer se ne strinjaš.

@Maja: problem dobrih piscev, ki so zapustili forum je v tem, da niso zmožni obdržati visoke vibracije(ki jih preveva takrat ko pišejo prispevke) tudi takrat ko jih nekdo napade. O tem bi morda viharnik kaj več vedel...
(+4)všeč
ljubitelj gora11. 11. 2011 11:35:21
Moj namen je prikazat slike, dodat kakšen komentar, nikakor pa ne maram, da forum postane žaljiv, nagajiv in neberljiv, za vsako ˝težavo˝se je bolje obrniti na ZS. V upanju, da se bolje razumemo.
všeč
peter211. 11. 2011 11:45:12
Bom še jaz pristavil svoj lonček:
Ob prebranem v trenutni problematiki me je precej zbodlo primerjanje s "konkurenčno" spletno stranjo Gore-ljudje. Nekateri se razburjajo, da tam forum ne deluje. Mislim, da je stran Gore- ljudje vendarle zamišljena nekoliko drugače, kot Hribi.net. Vsekakor je vsak dan polna novic, ki so kakorkoli povezane z gorami. To, da se potem ob vsakem članku ne razvname vsesplošna debata, mi je na nek način še bolj všeč, kot nesmiselno pisanje komentarjev, do katerih prej ali slej pride. Tudi sam sem dal gor nekaj objav, žal je s temi objavami tako, da ti poberejo res ogromno časa, zato vse čestitke tistim, ki tam objavljajo.
Glede plusov in minusov, ki jih poskusno uvajate sem skeptičen. Zadnjič je, samo za primer, nekdo napisal, da že komaj čaka, da se konec tedna odpravi nekam v hribe, da že pakira svoj nahrbtnik itd... Pa je zato dobil minus (palec obrnjen navzdol). Zakaj? Bi bilo bolje, da vikend preživi doma in si da duška s smetenjem na forumu?
Forum na Hribi.net je zadnje čase res doživel marsikaj, kar nima nobene veze z razmerami v gorah :žaljivke, podcenjevanje, menjavanje imen ipd... Nadomestite svojo nezadovoljstvo s samim seboj in z očitno preveč prostega časa raje z sprehodom v naravi ali obiskom gora. Lepše nam bo - vsem skupaj. nasmeh

(+18)všeč
fjanzeko11. 11. 2011 12:42:08
Super forum, vse pohvale. Uporabniki so pac povsod se vedno samo ljudje in kot taki imamo vsi svoje muhe.

Mogoce predlog (ce ni ze bil?), da se raje kot minusi uvede gumb "prijavi neprimerno vsebino", ki opozori moderatorja. Ce nekdo to izkorisca, se ga pac ignorira. Po vzoru mmc npr.
(+10)všeč
heinz11. 11. 2011 14:50:26
Se pridružujem predlogu, ki ga je podal @fjanzeko (prijavi neprimerno vsebino (o čemer bi vsak malo drugače razmislil)), saj vendar že v tej debati, ki je zgolj osnovna izmenjava mnenj, kar nekaj dobivamo minuse.. Kaj pa svoboda govora?
(pa bo spet priletel kak minus)..
(+4)všeč
Stran:12345678...343536
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki