Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj
Seznam forumov / Avstrija / Visoke Ture / Polinik(2784 m)

Polinik(2784 m)

Natisni
VanSims20. 08. 2012 19:23:43
Sta dva Polinika: eden v Karnijcih in eden v Visokih Turah(opisan tudi na tem portalu). Na slednjega sem se odpravil tudi jaz, spotoma nazaj pa sem šel še čez Ebeneck(lynxu in atoamacu hvala za opis).

Pot nima ne vem kakih posebnosti. Tudi kondicijsko se mi ne zdi ne vem kako zahtevna. Od rampe(glej opis) je kako uro in pol do Polinikhhütte nato pa še kake 2 in pol ure do vrha. Skupaj kake 4 ure(5 ur v opisu je malo pretirano).

Pod vrhom je nekaj zajl, ki pa razen čisto zadnje(pa še ta morda bolj pri sestopu) ne bi smele delati težav nekomu, ki je že kdaj pa kdaj poprijel za kaj železnega. So pa spet(kot velikokrat pri Avstrijcih) speljane tako, da so bolj namenjene samovarovanju(in potem morda eksperimentiranju s prostim plezanjem).

Vreme je bilo lepo tako da se je videlo dosti: proti severu seveda Grossglockner, na drugi strani doline celotna Ankogelgruppe, pa Reisseck. Kamniške in Karavanke se sicer niso videle, so se pa Julijci kolikor so dopuščali oblaki, ki jih je proti jugu nekaj bilo. Triglav se ni videl, so se pa Mangart, pa Viš, pa Montaž, pa Kanin,... Potem pa proti jugozahodu Karnijci proti zahodu pa jasen pogled na zgornjedravsko dolino in Dolomite, ne samo Lienške ampak se je po mojem mnenju videlo kar v njihovo južno-tirolsko in venetsko osrčje.

Nazaj grede zavijem še do Ebenecka(15 min s poti) nato pa po neoznačeni poti direkt do Polinikhütte. Morda je zaradi strmine ta pot bolj primerna za navzgor(če bi seveda vedel prej za njo in je ne bi opazil šele na Ebenecku). Od spodaj se začne neposredno za kočo, gremo mimo zajetja vode in smo v kake 45 min na Ebenecku, od tam pa po markirani poti do križišča in naprej na Polinik po opisu, nazaj grede pa potem pri križišču ne zavijemo nazaj na Ebeneck ampak naprej po markirani poti po opisu nazaj do koče, da se naredi krog.

Pir v koči pa domov. Še en lep izlet v kraljestvo gnajsa!
všeč
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki