Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj
Seznam forumov / Slovenija / Karavanke / Voda na območju grebena Košute

Voda na območju grebena Košute

Natisni
BBarbara12. 09. 2020 18:44:44
Pred mano je enotedensko prečenje KSA, grebena Košute in nato naprej čez Ljubelj proti zahodu. Zaradi zaprtega doma na Kofcah in planšarije na Spodnji Dolgi njivi, bom vmes 3 noči prebivakirala. Edini problem mi trenutno predstavlja voda v teh 3 dneh, saj nisem uspela najti informacij, če lahko kje vmes najdem kakšen vir vode/izvir.

Moja pot: Iz Češke koče se bom spustila na Jezersko, kjer bom napolnila zaloge, nato se povzpnem na Sp. Dolgo njivo, kjer bivakiram. Tukaj bo verjetno čas za dan pavze. Naslednja etapa je prečenje grebena Košute do Kofc, kjer bivakiram. Naslednji dan preko Hajnževega sedla, Ljubelja (lahko točim vodo) in Ljubeljščice do Zelenice.

Je kje na relaciji Jezersko - Ljubelj možno najti vodo? Lahko naredim tudi kakšen ovinek, glede na to, da imam vmes 1 dan prost za počitek.

Hvala za pomoč!


všeč
j.12. 09. 2020 19:05:59
Pozdravljena, ravno danes sem bil na obeh Dolgih njivah. Tam je kar nekaj lesenih korit z vodo (ne vem, koliko je pitna), dokaj čist potok pa zanesljivo teče malo nižje, na spodnjem delu poti med Spodnjo dolgo njivo (1400m) in parkiriščem Pod Krnico (1250M - 10 minut zmernega spusta po "pastirski poti").

Planšarija je bila odprta.
všeč
nteam12. 09. 2020 19:13:44
Tik nad planšarijo na Dolgi njivi je novo leseno korito in cev z vodo. Jaz sem jo pil in ni bilo nobenih kratkoročnih posledic velik nasmeh.
Najbrž pa to vodo zaprejo, ko gredo krave v dolino, za kar pa zdajle nimam podatka, kdaj bo to.

Pa srečno pot nasmeh
1
všeč
BBarbara12. 09. 2020 22:18:58
Super, to zadevo dosti olajša. Po mojih info bom ravno za par dni zgrešila odprto planšarijo, ker počasi zaključujejo sezono. Mogoče imam pa srečo, pa me še počakajo velik nasmeh

Hvala obema! nasmeh
všeč
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki