Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj

Covid-19, Ukrajina

Natisni
SamoK29. 07. 2021 11:08:08
>Medtem ko si Van namešča PCT igrico in se sekira zakaj še ne deluje

Kako pa veš, da je gostilničar?
(+2)všeč
Becar29. 07. 2021 11:33:51
PCT aplikacija ima dva modula a veš. Prvega imajo tisti, ki kršijo kazenski zakonik, drugega pa beeeeeeeeeeeeeeeeeee
(+3)všeč
julius29. 07. 2021 11:44:16
Becar
Dogodek, ki sem ga doživel danes.
Nakupoval sem v velikem blagovnem centru. Po nakupu sem si zaželel še kavico. Znotraj tega centra sem se usedel v kafiču in hotel naročiti kavico. Mlada dama je zahtevala PCT. Ker ga nimam sem lahko samo še vstal in zapustil lokal.
Pri nakupovanju ni nihče zahteval PCT dokazila, le po denarju so vprašali.
Zadeva je bedasta do skrajnosti.
No sedaj pa za vse, ki resno hodijo v gore krajši poduk kaj jih čaka v planinskih kočah.
Če nimate PCT, ne smete vstopiti v planinsko postojanko, se vanjo zateči v primeru slabega vremena in bog ne daj, da bi vas visoko v gorah prehitela noč. Koče so sedaj na voljo samo PCT -jevcem.
Čestitke vsem od JJ pa do Logarjeve, Beovičeve (ona ne ve kaj delata hči in zet), Kreka in Poklukarja.
(+8)všeč
Becar29. 07. 2021 11:52:47
Julius, pri nas sicer nobeden ne preverja te nelegalne polomije, za vsak primer (če naletim na kakšnega zagriženega Vana) pa imam sprintan KZ, opozorim na kršenje KZ, potem pa je odvisno od njih:
a) spoznajo, da kršijo KZ
b) prijava na policijo

Tu je vse jasno, zakaj na seznamu ustanov za ta PCT ni bolnišnic, ki bi po vsej logiki morale biti prve? Zato, ker bi nekdo prišel na urgenco polomljen in ko bi ga vprašali za PCT kodo bi kmalu nekdo koga za jajce kam obesil nasmeh
(+7)všeč
Aljoman29. 07. 2021 12:34:43
A za k maši tudi potrebuješ PCT? Kaj pa za SDS shod?
Mal se hecam iz situacije, ki je že prav tragokomična. zadrega
(+8)všeč
VanSims29. 07. 2021 12:35:19
@Becar: Fafngel, ki velja za nekega 'disidenta' na področju stroke, je lepo rekel, da PCT aplikacije ne rabiš, ampak le QR kodo v digitalni ali papirnati obliki. Čeprav bi se mi glede na izobrazbo bolj spodobilo imeti jo v digitalni obliki, jo imam na papirju, ki sem ga dobil od NIJZ, ker se mi na telefon enostavno ne da nameščati. Za EU bi to moralo tudi zadoščati. Razen za kake vzhodne države, kjer te znajo še kaki birokrati ... v glavo. Recimo kaka e-stonija, kjer imajo vse tako digitalizirano, ti pa prideš tja s kosom papirja na mejo. Sramota in bruka!

"Prvega imajo tisti, ki kršijo kazenski zakonik,"

Morajo ga kršiti, ali pa se odpovedati biznisu. Me prav zanima, kaj bi ti storil? To te resno sprašujem.

Tako kot ga morajo kršiti tudi tisti, ki zahtevajo osebno za preverjanje starosti za alkohol. Enemu znancu od mojga fotra, so v VB pri vstopu v pub, pri 40 letih starosti, zahtevali pasoš. Res da je bil Japonec, ki zgledajo malo mlajši. V VB za nudenje alkohola mladoletnim pač ni samo denarna kazen ampak odvzem licence! Fašizem do amena!

Aja, pa policaj ko zahteva vozniško, prometno, osebno, ... tudi krši KZ?

Kar se tiče pa tvojih groženj s policijo - že @SamoK bi te lahko komot prijavil za tistega 'primitivnega avtopralničarja'. Poleg tega se gre lahko skozi celo temo nazaj preveriti tvoje žalitve. Tako, da ... jaz bi bil previden na tvojem mestu.
(+1)všeč
julius29. 07. 2021 12:51:11
Von je...ga!
Bog ti pomagaj.
Ali si res tako ubog, da ne veš, da je policaj pooblaščena oseba, natakar pa ne.
Je pa hudo, če take klati po naročilu in plačilu.
(+10)všeč
Becar29. 07. 2021 12:54:46
Kako si ti smešen. A zdaj je že kar vsak gostinec postal policist? Kolikokrat pa so tebi gostinci zahtevali osebno, ko si šel na sladoled in pir? Razen če si kakšen babyface mogoče?

˝Morajo ga kršiti, ali pa se odpovedati biznisu.˝

Ti pa si naiven. A to je spet kakšen Hojs izjavil? Za vse te nelegalne zadeve se bo lahko vsak gostinec pritožil in v sklopu sodnega varstva uspel z lahkoto, ker je vse neustavno, nezakonito. Enako kot je bilo z maskami in združevanjem ljudi. Če ne verjameš, majčkeno še potrpi, smo zaenkrat le nekaj dni v tej komediji. In prosim ne primerjaj poskusov nakupa alkohola s strani smrkavcev s preverjanjem zdravstvenega stanja vse populacije. nasmeh

Gostinci pa se bodo morali odpovedati biznisu prav tisti, ki bodo to sranje dosledno upoštevali. Stranke bodo odšle pač drugam in prav je tako nasmeh
(+7)všeč
ljubitelj gora29. 07. 2021 13:12:21
Manj bodo koče zaslužile in ostali gostinci, ne sekirajte se saj si sami delajo škodovelik nasmehvelik nasmehjezik. Zjutraj greš v hribe in se prej vrneš in izogneš nevihtam. mežikanje
(+8)všeč
Becar29. 07. 2021 13:13:30
Jap, kot je jax ugotovil primoza na forumu ni več prijavljen. nasmeh Čestitam vsem, ki ste pripomogli k zmagi nad korona fašizmom tudi na tem forumu mežikanje Mislim, da groženj z lobotomijo, zaprtimi psihiatrijami in podobnim fašizmom res nismo dolžni poslušati.
1
(+7)všeč
julius29. 07. 2021 13:40:49
Ljubitelj gora.
V principu imaš prav, vendar v visokogorskih postojankah strežejo samo pri točilnem pultu. Do tja pa ne smeš!
Adijo pivce recimo na Planiki, Kredarici, Staničevi itd. Dobiš ga lahko šele v tistih lokalih v dolini, kjer strežejo zunaj.
(+4)všeč
Becar29. 07. 2021 14:07:24
Takole pa covid mafija cenzurira stroko, ki ji ni podložna, v tem primeru na YT. Govora je o posnetku upokojene medicinske sestre. K sreči imajo mafijske lovke omejen doseg delovanja, zato si posnetek lahko še vedno ogledate:

povezava
1
(+7)všeč
pantani129. 07. 2021 19:02:57
Psihološki profil cepljene osebe. Ker se je cepil, se morajo ostali tud. V bistvu mu dol maha za soljudi. Gre za egocentrika, ki dvomi v pravilnost svoje lastne odločitve. Da ne bi sam nosil posledice, predlaga tudi ostalim enako izbiro. Torej ego ovca oprana s strani medijev. Ker to noče biti sam, želi za sabo potegniti še več ljudi. velik nasmeh
(+10)všeč
SamoK29. 07. 2021 19:05:55
>PCT aplikacija ima dva modula a veš.

Ne veš o čem govoriš.
(+3)všeč
Becar29. 07. 2021 19:51:10
Evo, na 24ur že poročajo MI VSI SMO POKLUKARJI, so kar od ministra kodo poskenirali in si jo dajejo na telefon ahahaha, kakšna sramota od te oblasti velik nasmeh. Bravo narod, pokazat je treba da tega sranja več ne dovolimo!
(+9)všeč
SamoK29. 07. 2021 20:23:40
Nihče s tem ni pokazal, da tega ne dovoli, ne bodi smešen.
Žal so pa dokazali, da imamo povsem nesposobno državno upravo. To je resnično žalostno.
Najbolj žalostno pa je to, da ni nesposobna zaradi politične usmeritve, čeprav se tudi to vsaj malo pozna.
(+1)všeč
VanSims29. 07. 2021 20:33:35
Mislim, da bodo kmalu, tako kot za alkohol, tudi za to uredili čekiranje osebnega dokumenta. Sicer pa če pride inšpekcija pa to lahko zahteva. In takemu bi jaz nabil najvišjo kazen 4000 EUR. ne glede, da si lahko za lažno predstavljanje za drugo osebo tudi kazensko odgovoren.

Brez skrbi, ta vlada sedaj spet nekaj na horuk in brzino počne, ampak bodo že poštimali. Brez skrbi. Tudi gostinci bodo slej ko prej morali to upoštevati. To sami dobro vedo, ker si v nasprotnem pljuvajo v lastno skledo. Če nič drugega bi njihovo nespoštovanje pravil lahko spet pripeljalo do lockdowna v jeseni, potem bodo pa spet jamrali.

"Takole pa covid mafija cenzurira stroko, ki ji ni podložna, v tem primeru na YT."

Pravilno. V ZDA, kot že rečeno, takim zapirajo accounte. Tu pa admina še kar dovolita nekemu samozvanemu antivakserju nakladanje, nesramnost, žaljenje, ... na portalu, ki je dosedaj veljal za bolj olikanega in zrelega, čeprav smo imeli tudi razprtije in škandale. A jih oko nekoga, ki je slučajno prišel sem ni opazilo. Ta tema pa kraljuje že nekaj časa na vrhu in ker je njen naslov aktaulen, jo vsak klikne in potem vidi notri najnižjo točko kamor je v 15-ih letih delovanja ta portal padel. In si misli: "Pa tak portal, na takem nivoju."

Ne glede, da je tudi med stalnimi uporabniki mnogo negodovanja in pritožb nad to rubriko in bo s časom morda prispevalo k temu, da bo še kdo zapustil ta portal. In ne nezadnje ker sploh nima veze s hribi.

Ko bosta Administratorja ugotovila, da jima ta rubrika ne prinaša nobene koristi, temveč kvečjemu škodo, potem jo bosta zaprla ali celo izbrisala. Če pa mislita, da jima blazno koristi pa tudi prav.

Tu ne gre za noben fašizem, zgolj poslovno odločitev. Njun portal, njuna pravila! Tu ni demokracije. Na vašem priljubljenem24 ur ti brez pojasnila lahko izbrišejo komentar ali zaprejo acc. Meni so ga tudi, sicer samo za 14 dni. Pa sem samo odšel s portala. Je*ite se! Tud ne pogledam jih več.

Podprl pa bi, če se ustanovi neka posebna rubrika "Ostalo", "Peskovnik","Smetišče",... kjer pa lahko vsak naklada kar ga je volja.
všeč
SamoK29. 07. 2021 20:59:25
>Podprl pa bi, če se ustanovi neka posebna rubrika "Ostalo", "Peskovnik","Smetišče",... kjer pa lahko vsak naklada kar ga je volja.

Ne bluzi.
Saj ta razdelek se imenuje "splošni pogovori" in načeloma ni nujno, da imajo kakršno koli zvezo s hribi. Torej so administratorji tvoji želji že ugodili.
Ti pa se še vedno pritožuješ.
In ne posplošuj preveč. Jaz imam občutek, da konkretno tole rubriko bere zelo malo ljudi - pretežno tisti, ki se radi jajcajo ali solijo drugim pamet. (Sebe ne izključujem.)
(+5)všeč
Becar29. 07. 2021 21:02:19
Nič ne bodo poštimali razumeš? Ker je diskriminatorno. Lahko mi zaradi mene kazen nabije inšpektor 40.000 EUR, jih bom z lahkoto dobil nazaj nasmeh Ta aplikacija gre v sekret tja kamor spada k dreku in vodo potegnit. nasmeh
(+6)všeč
Stran:123...197198199200201...371372373
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki