Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj

Covid-19, Ukrajina

Natisni
Becar8. 05. 2021 19:03:20
In pa še ena zadeva, nekoliko ločena. Ne podpirajmo brezplačnega cepljenja za covid. To cepilno eksperimentiranje gre vse iz našega davkoplačevalskega denarja, ki glede na angažiranost covid mafije leti na vse konce.

Jaz z veseljem plačam sebi cepljenje za klopni meningitis, ker pač presodim, da je OK. Tako da se je za vprašati, zakaj je vse ˝zastonj˝? No, saj to je retorično vprašanje.

Zapomnite si nekaj, čez 5 let bo ta covid lopovščina po pokradenemu denarju primerljiva s spomenikom korupcije v Šoštanju.
(+3)všeč
zavest8. 05. 2021 20:38:51
Že od januarja sem prijavljen na cepljenje tako preko eVem oz. eUprave, kot preko osebnega zdravnika in nazadnje preko nove super duper aplikacije za poldrugi milijonček. Čakam na klic, pri čemer bi z veseljem odmerek plačal tudi iz lastnega žepa (no, saj ga na koncu tako bom, pač bolj po ovinkih, tako kot vsi ostali).

Tako kot si se ti odločil, da je cepljenje proti KME OK (in tudi sam sem dobil že nekaj odmerkov), sem pri covid cepivu na podlagi dostopnih informacij presodil, da je zadeva zame in za bližnje varnejša s cepivi kot brez. V družini so cepljeni vsi, ki so imeli to možnost. Ne vidim razloga, zakaj ne bi zaupal stroki in znanosti. Kaj o cepivih pravijo razni vladni govorci in politiki, pa me prav malo briga.

Stranski učinki pri cepivih so za nekaj velikostnih razredov redkejši in blažji kot pri virusu - popolnoma ista zgodba kot pri ostalih cepivih oz. obolenjih.

Še enkrat, ponovno mešaš debato glede ukrepov, učinkov in poteka epidemije ter izkoriščanjem nastale krizne situacije.

Paradoks je, da boš tudi sam bistveno pripomogel k premagovanju covid mafije tako, da se cepiš in na svoj način pripomoreš k zaustavitvi epidemije nasmeh Ker ko bo tega enkrat (čim prej) fertik, se bodo umirilo tudi polnjenje žepov in vojno dobičkarstvo.
(+2)všeč
Becar8. 05. 2021 20:55:29
Da bo s cepljenjem konec te norije je utopija. Še enkrat ti pa tudi jaz povem, da gre za eksperimentalna cepiva z nepoznanimi dolgoročnimi učinki, zato so koristi proti stranskim učinkom nepoznane tako znanstvenikom kot tudi tebi in meni. Prav iz tega vidika se mi zdi zločin cepiti otroke in ostale nerizične skupine. Jaz spoštujem, če si se odločil, boš itak zdaj kmalu na vrsti, samo gre mi pa zelo na jetra to mega vsiljevanje nam, ki se ne bomo cepili. Čez nekaj let bo mnogo več podatkov tako o cepivih kot o resnosti covid-19. In ko pridem nekoč v kakšno od rizičnih skupin, se bom na podlagi tega odločil, ali se bom cepil. V tem trenutku pa zagotovo ne.
(+7)všeč
SamoK9. 05. 2021 10:01:30
primoza, močno bolehaš za retrospektivno pristranskostjo. (Pa še za marsičem drugim.)
(+19)všeč
redbull9. 05. 2021 12:52:42
Upam kolikor si pameten, da si se vsaj cepil, da se ne bomo samo nekateri drugi. Pred svojim pragom pometi, če že govoriš o ukrepih. Objavljaš kako laziš okrog, pa lepo je Kacin rekel Ostani doma. Vse bi bilo ok, če ne bi objavil oz. mi ne bi vedeli in bi te imeli za Boga. Tako si pa naredil iz sebe, saj veš kaj
(+18)všeč
pantani19. 05. 2021 19:38:49
Bučko je postal bučko velik nasmehvelik nasmehvelik nasmeh
(+5)všeč
Becar10. 05. 2021 18:34:34
Opažam, da je iz nekega nenavadnega vzroka izredno težko priti do podatkov o številu smrti po posameznih državah EU za leto 2020. Tako sem se lotil raziskovanja, za tarčo sem izbral Nemčijo, pač bližnja velika država, lahko se še kdo drug potrudi za katero drugo. Podatke o umrljivosti po posameznih mesecih sem našel tukaj:

Nemčija 2020 smrti po mesecih

Ko sem mesečne smrti seštel, sem dobil število 985.996. Glede na število prebivalcev 83.783.942 sem izračunal t.i. crude death rate, ki znaša 11,76.

To število sem vrisal na že omenjeni graf iz knoeme:

Germany crude death rate

Rezultat bo mogoče za koga presenetljiv, zame ne. Stopnja smrtnosti se je tudi v letu 2020 gibala po pričakovanjih. Letno naraščanje Nemčija beleži že od leta 2005. Podoben, skoraj enak prirastek smrti kot v 2020 je imela Nemčija v obdobju med 2008 in 2014 konstantno.
Mogoče bo kdo zdaj bolje razumel, zakaj se te podatke tako dolgo skriva. Ali pa tudi ne zavijanje z očmi
1
(+3)všeč
SamoK10. 05. 2021 19:12:37
Becar, mogoče pa dejansko nisi toliko prepričan, kot trdiš, in se skušaš dodatno prepričati?
(+3)všeč
Becar10. 05. 2021 19:17:19
Spet psihoanaliza velik nasmeh Gre za to, da so eni govorili še nedolgo nazaj, kakšne grozne krivulje bodo nastale, ker je šlo pri mojih objavljenih podatkih le za 2019 projekcije. No, zdaj se zadeva o korona nategu vse bolj kristalizira. Pač želim pokazati podatke širši množici ljudi, le za to gre nasmeh

Ljudem, ki jim matematika ni vrlina, je težko dopovedati, da če smo recimo v zadnjem desetletju v obdobju konstantne rasti smrtnosti, da bo v tekočem letu vedno zaznan presežek smrtnosti glede na povprečje prejšnjih let. Covid mafija objavlja le tiste grafe, s katerimi na lahek način prepriča naivne ljudi.
(+2)všeč
SamoK10. 05. 2021 19:25:22
Ja, saj, očitno nisi dovolj prepričan in moraš najti podporo še v drugih.
(+3)všeč
VanSims10. 05. 2021 19:32:54
@Becar, mene K brigajo grafi. V enem letu je umrlo cca. 40 krat več ljudi kot v prometnih nesrečah ponavadi v istem obdobju, ki sicer ne bi umrli, če ne bi bilo virusa. mrk pogled

Razen seveda, če so to zlagane številke covid mafije ... zadrega mežikanje
(+3)všeč
zavest10. 05. 2021 19:38:40
Jebiga Becar, spet si padel na osnovah. velik nasmeh

Beri disclaimer s Statista strani, ki si jo linkal:
--------------
Hinweise und Anmerkungen

Daten ab dem 1. Januar 2020 sind vorläufig – hierbei handelt es sich um eine reine Fallzahlauszählung der eingegangenen Sterbefallmeldungen aus den Standesämtern – ohne die übliche statistische Aufbereitung. Die Daten wurden nicht plausibilisiert und es wurde keine Vollständigkeitskontrolle durchgeführt. Zudem liegt nur ein begrenzter Merkmalsumfang vor (Rohdaten). Die Auswertung für das Jahr 2019 basiert auf den endgültigen plausibilisierten Daten dieser Berichtsjahre.
--------------
Strojni prevod v slovenščino:
Podatki od 1. januarja 2020 so začasni - gre zgolj za štetje primerov števila umrlih, prejetih od matičnih uradov - brez običajne statistične obdelave. Podatki niso bili preverjeni zaradi verodostojnosti in preverjanja popolnosti. Poleg tega obstaja le omejen obseg funkcij (neobdelani podatki). Ocena za leto 2019 temelji na končnih podatkih, preverjenih z verodostojnostjo iz teh poročilnih let.
--------------

Pričakujem, da ne bom rabil ponovno pojasnjevat in lepiti slikc, kje se je našel ta disclaimer in kaj to pomeni? Ali pa pojasnjevati, zakaj podatkov o smrti še ni na voljo? Namig: poglej, kdaj in zakaj se ti podatki objavljajo, zadeva z zakasnelimi objavami ni v letu 2021 nič drugačna kot vsa leta prej...

Vsekakor pa je brez dvoma kristalno jasno, da za osnovo (ponovno) vzameš nepopolne projekcije in na podlagi tega delaš napačne zaključke. Že same projekcije oz. nepopolni podatki kažejo na konkreten 30 % skok smrti v Nemčiji Dec 2020 in Jan 2021, le kaj bi to bilo po tvoje? Covid mafija, samomori, tretjina več akutnih smrti zaradi okrnjenega delovanja zdr. sistema?

Glede na to, da ne znaš operirati niti s številkami, je pač potrebno vse ostale tvoje izjave okoli varnosti cepiv, stranskih učinkov ipd. jemati z ogromno mero rezerve. Interpretacija teh podatkov je mnogo zahtevnejša kot golo branje številk, zdaj veš, zakaj nekateri to delo raje prepustimo profesionalcem (znanstvenikom in strokovnjakom).
(+4)všeč
Becar10. 05. 2021 19:50:05
Seveda gre za podatke iz matičnih uradov, od kje pa, iz vaških gostiln? Kolega, smo skoraj sredi leta 2021, ti pa misliš, kaj, da še vedno umirajo za 2020? Ali čakamo, da farmacija požegna podatke?

Smešno, upam da res ne razmišljaš tako in da je to samo hec velik nasmeh Žal o matematiki, statistiki in logiki nimaš pojma.
(+3)všeč
Becar10. 05. 2021 20:03:17
Sem vedel, da bo za nekatere moja objava šok, ampak da bo takšen, ko te grafi po novem ne zanimajo več pa nisem mislil velik nasmeh Kar navadite se, bolj ko bomo zakorakali v 2021, bolj boste šokirani. Saj razumem, če je človek v nekaj trdno prepričan, potem pa se mu začne vse sesuvati.... gotovo ni prijetno.

In VanSims, si se že cepil, da ne boš umrl tako kot jaz? velik nasmeh
(+3)všeč
zavest10. 05. 2021 20:27:29
Vse si povedal s tem stavkom: Saj razumem, če je človek v nekaj trdno prepričan, potem pa se mu začne vse sesuvati.... gotovo ni prijetno.

Jebiga, težko si je priznati, da si že dvakrat za izhodišče doktorske disertacije vzel nepopolne podatke nasmeh Ti prav nič ne pomaga, če si še tako briljanten matematik in statistik in logik, če pa operiraš z napačnimi vhodnimi podatki nasmeh https://en.wikipedia.org/wiki/Garbage_in,_garbage_out

Javi še, kje si dobil vir za št. prebivalcev Nemčije in povedali ti bomo, da je to ponovno projekcija iz leta 2019 velik nasmeh
(+4)všeč
Becar10. 05. 2021 20:50:24
Ja, leto 2021 bo za tebe zavest leto novih spoznanj, leto razočaranj in leto, ko si boš lahko nalil čistega vina. Malo ti bom pri tem tudi jaz pomagal. velik nasmeh

Ne morem si pomagati, ampak ko vidim kakšnega paničarja ob cesti z masko, okrog pa kilometer nobenega, se vedno spomnim nate, Zavest. In v takšnem spominu te bom ohranil s tega foruma. Mi pa gremo dalje, komaj čakam na nova razkritja velik nasmeh

P.S.: sporoči, ko bodo iz Nemčije poslali zate potrdilo o verodostojnosti podatkov s strani matičnih uradov, važi? nasmeh
(+3)všeč
zavest10. 05. 2021 21:09:48
Veselim se, da bo 2021 leto novih spoznanj, za razliko od nekaterih vsevedov in nezmotljivežev se nekateri vse življenje učimo nasmeh

> ko vidim kakšnega paničarja ob cesti z masko, okrog pa kilometer nobenega
Zanimivo, torej na kilometer razdalje s prostim očesom razločiš, če nekdo nosi masko ali ne ... imaš pa težavo razbrati številke v tabeli, če je plus ali minus. Ali pa morda z daljnogledom oprezaš za mimoidočimi, iščoč nove GILF-e? Najbrž bo kar oboje velik nasmeh
(+4)všeč
Becar11. 05. 2021 07:16:35
Ko začnejo nezainteresiranost za cepljenje v smislu kaj je prav in kaj ne komentirati že s covid sledilnika, potem vidiš, kako lepo so povezani tam zgoraj. Včasih bi temu rekli, da jim ˝kuzla v rit skače˝

povezava

No, to je pa tisto, kar ste se nekateri naivneži posmehovali. Bolj nujne zadeve od covida so porinjene na stranski tir. Po informacijah o drastičnem zmanjšanju onkoloških bolnikov, je tu še primer za srčno popuščanje. In verjamem, da je takih bolezni še in še. In na tem mestu se vsi skupaj vprašajmo, koliko ljudi bo umrlo zaradi tega. Jaz menim, da precej več kot s/zaradi covida.

povezava
(+4)všeč
pantani111. 05. 2021 20:02:05
Ne želim si, da mi še kdo pridiga o cepljenju. Sploh pa ne hipokritični zdravniki, ki so se dobesedno prodali. (Iskreno - do prodajalke ljubezni imam mnogo višje spoštovanje) Morda ne vsi, vsekakor pa je delež precej visok. Že samo zaradi te klientele imam averzijo do vakcinacije, zatorej se ne bom cepil pa tudi če smrtnost virusa naraste za kakšen odstotek (kar seveda ne bo). Nekako ne morem doumeti, da mi vsi ti ljudje že eno leto pridigajo in žugajo o družbeni odgovornosti, medtem ko so sami največje egoistične riiti. Že lani so takoj pograbili situacijo, na ves glas kričali, da je virus strašno nevaren in da naj vsi pol leta ostanemo doma, nosimo maske ter se ne družimo itd. V njihovih argumentih je zaslediti izključno branjenje lastne pozicije ter svoje ozko polje delovanja, medtem ko holistične slike ne premorejo. V fb razglabljanjih na dolgo in široko pametujejo o tem, kako smo vsi anti-waxerji, neznalci, ignorantneži, brezumneži .... Sami pa so tekom celoletnega obdobja storili toliko strokovnih napak vezanih na predvidevanja o porastu epidemije, neobvladovanju situacije, presežnih smrti itd., ter o maskah zunaj (izkazalo se je, da so povsem neuporabne), da človek ne dobi drugega občutka, kot pa da so fachidioti. Tako kot je Elon Musk Gatesa označil za knucklehead-a, tako bi jaz označil njih. V enem letu so uničili življenja (če ne pa vsaj poslabšali) številnim mladim, gostincem, ostalim delavcem, sedaj pa vsled prizadevanj, da se vsi čim prej cepimo, še sleherniku (napoveduje se namreč segregacija cepljenih in necepljenih, v prihodnosti pa popolni nadzor s Covid pasuži; btw. od zdravnikov visoko čislani Alojz Ihan je rekel, da se represija ne bo zgodila ter da cepljenje ne bo prisilno, sedaj pa se napoveduje ravno to). Ahh .... Zadnji naj ugasne luč.
(+5)všeč
Hribolaznik11. 05. 2021 22:37:07
Prisilno cepljenje ??? Kdo pa te sili ???
Nekateri si izmišljujete probleme, četudi ne obstajajo...
(+4)všeč
Stran:123...127128129130131...371372373
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki