Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj
Gorovja / Polhograjsko hribovje in Ljubljana / Sveta Marjeta pod Jeterbenkom / Žlebe - Sveta Marjeta pod Jeterbenkom (čez travnik)

Žlebe - Sveta Marjeta pod Jeterbenkom (čez travnik)

Natisni
Izhodišče: Žlebe (410 m)
Širina/Dolžina: 46,1121°N 14,3954°E
Ime poti: čez travnik
Čas hoje: 15 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 72 m
Višinska razlika po poti: 72 m
Zemljevid: Škofjeloško in Cerkljansko hribovje 1:50.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Ogledov: 1.130
 1 osebi je objava všeč
Število slik: 5
Število komentarjev: 0
Dostop do izhodišča:
a) Najprej se zapeljemo v Ljubljano, nato pa z vožnjo nadaljujemo po Celovški cesti proti Medvodam. Ko prispemo v Medvode, pri prvem semaforju zavijemo levo preko železniške proge v smeri Golega Brda, Žleb in Preske. Za železniško progo nadaljujemo levo (desno Preska) v smeri Mednega, Golega Brda in Žleb, nato pa nekoliko naprej desno (naravnost Medno). Le kakih 500 m naprej prispemo do naslednjega križišča, kjer na začetku naselja Seničica nadaljujemo desno (naravnost Golo Brdo) v smeri naselja Žlebe. Ko se stanovanjske hiše naselja Seničica končajo prispemo v gozd, kjer v križišču nadaljujemo levo proti naselju Žlebe (tudi rahlo desno so oznake za Žlebe - gre za krožno cesto) . V nadaljevanju se peljemo po rahlo vzpenjajoči se cesti, kateri sledimo do manjšega prevala. Na prevalu nadaljujemo levo na makadamsko cesto, le ta pa nas hitro pripelje do naslednjega križišča, kjer pa nadaljujemo po spodnji levi cesti. Od križišča, ob katerem so tudi planinske smerne table se peljemo le še približno 100 m, oz. do levega ovinka, ob katerem se nahaja označeno parkirišče.
b) Iz Škofje Loke, Kranja ali Vodic se zapeljemo v Medvode, od tam pa z vožnjo nadaljujemo proti Ljubljani. Pri zadnjem semaforju v Medvodah, le to se nahaja kakih 100 m naprej od trgovine Hofer, zavijemo desno preko železniške proge v smeri Golega Brda, Žleb in Preske. Za železniško progo nadaljujemo levo (desno Preska) v smeri Mednega, Golega Brda in Žleb, nato pa nekoliko naprej desno (naravnost Medno). Le kakih 500 m naprej prispemo do naslednjega križišča, kjer na začetku naselja Seničica nadaljujemo desno (naravnost Golo Brdo) v smeri naselja Žlebe. Ko se stanovanjske hiše naselja Seničica končajo prispemo v gozd, kjer v križišču nadaljujemo levo proti naselju Žlebe (tudi rahlo desno so oznake za Žlebe - gre za krožno cesto) . V nadaljevanju se peljemo po rahlo vzpenjajoči se cesti, kateri sledimo do manjšega prevala. Na prevalu nadaljujemo levo na makadamsko cesto, le ta pa nas hitro pripelje do naslednjega križišča, kjer pa nadaljujemo po spodnji levi cesti. Od križišča, ob katerem so tudi planinske smerne table se peljemo le še približno 100 m, oz. do levega ovinka, ob katerem se nahaja označeno parkirišče.
Opis poti:
S parkirišča se po cesti vrnemo kakih 100 m do označenega križišča, s katerega nadaljujemo ostro levo (v smeri dostopa do izhodišča naravnost) na markirano pot, ki se nadaljuje med cestama. Pot nadaljujemo po razglednem travniku sprva le rahlo navzgor, nato pa prečimo še manjši potoček. Med vzponom vidimo cerkev sv. Marjete, nas pa pot hitro pripelje na makadamsko cesto (do sem lahko tudi po cesti), kateri sledimo navzgor. Po nekaj minutah hoje po cesti, pa prispemo do cerkve sv. Marjete, ob kateri je nekaj klopi in miz ter tudi nekaj razgleda.
zemljevid poti - Sveta Marjeta pod Jeterbenkom
Izlet lahko podaljšamo do naslednjih ciljev: Sveta Katarina (Topol), Jeterbenk ( 45 min), Rog, Sveti Jakob
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, panorama
Slike:
Žlebe - Sveta Marjeta pod Jeterbenkom1
Žlebe - Sveta Marjeta pod Jeterbenkom2
Žlebe - Sveta Marjeta pod Jeterbenkom3
Žlebe - Sveta Marjeta pod Jeterbenkom4
Žlebe - Sveta Marjeta pod Jeterbenkom5
Diskusija o izletu Žlebe - Sveta Marjeta pod Jeterbenkom (čez travnik)
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki