Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj
Gorovja / Polhograjsko hribovje in Ljubljana / Sivka / Ernejčkov graben - Sivka

Ernejčkov graben - Sivka

Natisni
Izhodišče: Ernejčkov graben (485 m)
Širina/Dolžina: 46,0641°N 14,2513°E
Čas hoje: 2 h
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 449 m
Višinska razlika po poti: 550 m
Zemljevid: Škofjeloško in Cerkljansko hribovje 1:50.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Ogledov: 17.836
 2 osebam je objava všeč
Število slik: 39
Število komentarjev: 4
Dostop do izhodišča:
Najprej se zapeljemo v Polhov Gradec (do sem z Dobrove ali Horjula), nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Črnemu vrhu. Pri zaselku Zalog (le tega prepoznamo po velikem travniku) zapustimo cesto, ki pelje proti Črnemu vrhu in nadaljujemo levo v smeri Setnika in Srednjega vrha (omenjeno cesto zapustimo le nekaj metrov preden preči manjši lesen mostiček). Z omenjene ceste se kmalu v levo odcepi cesta proti Setniku, mi pa nadaljujemo naravnost po spodnji cesti ob kateri kmalu opazimo planinske smerne table za Srednji vrh in Pasjo ravan. Parkiramo nekoliko naprej na parkirišču v bližini manjšega križišča.
Opis poti:
S parkirišča se najprej sprehodimo do planinskih tabel, le te pa nas usmerijo na strmo cesto po kateri se v nekaj korakih povzpnemo do hiše, katero markirana pot obide po desni strani. Za hišo opazimo kolovoz, ki se prečno vzpne nekoliko proti levi, nato pa gre v gozd.
Deloma zaraščena pot se naprej vzpne mimo osamljene kmetije in nas nekoliko višje pripelje na gozdno cesto kateri sledimo v desno, a le nekaj korakov, saj nas nato markacije usmerijo levo na peš pot. Peš pot nas kmalu pripelje iz gozda, kjer zavije nekoliko proti levi in nas le malo naprej pripelje na travnat kolovoz, kateremu ob slabo vidnih markacijah sledimo do vasi Srednji vrh. Ko stopimo na cesto v vasi, le to samo prečimo in nadaljujemo naravnost mimo hiš do kapelice za hišo (ta del poti je slabo označen). Pri kapelici, od koder se nam odpre lep razgled proti Črnemu vrhu in cerkvi svetega Lenarta, markirana pot zavije ostro v levo in se naprej v zložnem vzponu nadaljuje po kolovozu, ki nas višje pripelje v gozd. V gozdu nas markacije s kolovoza usmerijo desno na peš pot, ki se postopoma začne strmeje vzpenjati. Občasno slabše vidna, a razmeroma dobro markirana pot se nato položi in nas mimo ruševin pripelje do nekoliko širšega kolovoza, kateremu nato sledimo do makadamske ceste.
Po omenjeni cesti se vzpnemo do kmetije Rus, tu pa markirana pot zavije ostro v levo in se nadaljuje po zložnem kolovozu, ki se višje spremeni v makadamsko cesto, ki se za krajši čas strmo spusti. Cesta nas naprej vodi mimo nekaj hiš in se nato nadaljuje po razglednih travnatih senožeti. Tej cesti sledimo kar nekaj časa, nato pa nas oznake za Sivko usmerijo desno in nato takoj levo na peš pot (dobro označeno), kjer bomo opazili oznako PPP (Polhograjska planinska pot).
Zložen vzpon nekaj časa nadaljujemo skozi gozd, nato pa nas pot pripelje iz gozda, kjer pred seboj zagledamo nekaj hiš. Pot nas za hišami pripelje do kapelice za katero je dobro označeno razpotje. Nadaljujemo po peš poti v smeri Sivke (desno Pasja ravan, levo Planina nad Horjulom), le ta pa nas ob vse lepših razgledih v nekaj minutah pripelje na razgleden vrh.
zemljevid poti - Sivka
Ob poti: Srednji vrh (650m)
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, panorama, vpisna knjiga
Slike:
Ernejčkov graben - Sivka1
Ernejčkov graben - Sivka2
Ernejčkov graben - Sivka3
Ernejčkov graben - Sivka4
Ernejčkov graben - Sivka5
Ernejčkov graben - Sivka6
Ernejčkov graben - Sivka7
Ernejčkov graben - Sivka8
Ernejčkov graben - Sivka9
Ernejčkov graben - Sivka10
Ernejčkov graben - Sivka11
Ernejčkov graben - Sivka12
Ernejčkov graben - Sivka13
Ernejčkov graben - Sivka14
Ernejčkov graben - Sivka15
Ernejčkov graben - Sivka16
Ernejčkov graben - Sivka17
Ernejčkov graben - Sivka18
Ernejčkov graben - Sivka19
Ernejčkov graben - Sivka20
Ernejčkov graben - Sivka21
Ernejčkov graben - Sivka22
Ernejčkov graben - Sivka23
Ernejčkov graben - Sivka24
Ernejčkov graben - Sivka25
Ernejčkov graben - Sivka26
Ernejčkov graben - Sivka27
Ernejčkov graben - Sivka28
Ernejčkov graben - Sivka29
Ernejčkov graben - Sivka30
Ernejčkov graben - Sivka31
Ernejčkov graben - Sivka32
Ernejčkov graben - Sivka33
Ernejčkov graben - Sivka34
Ernejčkov graben - Sivka35
Ernejčkov graben - Sivka36
Ernejčkov graben - Sivka37
Ernejčkov graben - Sivka38
Ernejčkov graben - Sivka39
Diskusija o izletu Ernejčkov graben - Sivka
Tadej21. 02. 2009
Sivka je zame najlepši razglednik v Polhograjskem hribovju. Panorama
viharnik21. 02. 2009
Sivko sem prevozil,poleg Pasje ravni,tudi z MTB.Dejansko razgled z vrha nima večjih preprek,le da je sam vrh le malo odročen.Zelo lep razgled je tudi s Treh Kraljev-Butajnova-Smrečje(MTB-Ljubljana),vendar vrh že spada med notranjske vršace.
podplat8. 03. 2009
Danes sva se z ženo odpravila na kot kaže manj obiskano Sivko iz Jernejčkovega grabna. Pot od začetka strmejša, potem pa preide v lepo sprehajalno pot do vrha. Ob poti zelo lepi razgledi, najlepši pa na vrhu, ko se vidi daleč naokoli. Danes je bilo toplo in brez vetra, tako, da sva uživala. Prilagam nekaj slik, lp Borut
Lisica20. 03. 2011
Pot je iz Jernejčkovega grabna in ne Ernejčekovega. Je lep izlet, vendar poteka precej poti po makadamskih cestah. Ima zelo malo obiska, razgledi so super. Sama sigurno še pridem v te kraje, res so lepi.
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki