Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj

Orešnik - Kremžarjev vrh

Natisni
Izhodišče: Orešnik (660 m)
Čas hoje: 1 h 30 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 504 m
Višinska razlika po poti: 504 m
Zemljevid: Pohorje 1:50.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima): cepin, dereze
Ogledov: 13.899
 2 osebam je objava všeč
Število slik: 16
Število komentarjev: 4
Dostop do izhodišča:
Iz Velenja ali Dravograda se zapeljemo v Slovenj Gradec, tu pa se v krožišču, ki se nahaja na glavni cesti Dravograd - Velenje usmerimo na izvoz Kope in Legan. Cesta nas nato kmalu pripelje do naslednjega križišča, kjer pa nadaljujemo naravnost v smeri Gradišča. Cesta pa nas nato pripelje do križišča, kjer so označene "kmetije". Tu nadaljujemo desno in cesti sledimo do naslednjega križišča, kjer ponovno nadaljujemo desno navzgor. Naprej se peljemo le kratek čas do naslednjega križišča, kjer nadaljujemo ostro desno navzgor. Po nekaj deset metrih vožnje cesta pride do "kmetije" Hriberšek za katero cesta zavije ostro levo. Naprej se peljemo le še malo časa, nato pa se za hudournikom, ki smo ga ravnokar prečili prične opisana pot. Ob izhodišču ni urejenih parkirnih mest, so pa uredili parkirišče nekoliko stran ob piknik prostoru Vinišnik.
Opis poti:
Z izhodišča nadaljujemo po cesti, po nekaj minutah hoje pa cesta preči markirano pot. Tu zapustimo cesto in se usmerimo levo navzgor na kolovoz, ki se sprva strmo nato pa zmerno vzpenja skozi gozd. Tej poti sledimo dobre pol ure do mesta, kjer nas pripelje na cesto. Tu je križišče štirih cest in naše peš poti, ki križišče le preči. Pot nato še vedno poteka skozi gozd in se vzpenja po kolovozu obdanim s smrekovim gozdom. Nekoliko višje pridemo do "kmetije" Lampret, za njo pa ponovno prečimo cesto. Pot naprej poteka skoraj vodoravno do mesta, kjer nas oznake za Kremžarjev usmerijo desno strmo navzgor. Strmina hitro popusti in pot nas pripelje na neizrazit greben, kjer se nahaja razpotje in ob njem zanimiva pol odprta, pol pa steklena kapelica. Tu nadaljujemo desno v smeri Kremžarjevega vrha (levo koča 3 minute). Pot naprej se rahlo vzpenja med tem pa preči razgledno pobočje, kjer se nam odpre lep pogled proti Košenjaku. Malo pod vrhom gre pot v gozd katerega pa tudi na vrhu, ki ga dosežemo po nekaj minutah nadaljnje hoje ne zapusti.
zemljevid poti - Kremžarjev vrh
Priporočamo: podobni izleti, vpisna knjiga
Slike:
Orešnik - Kremžarjev vrh1
Orešnik - Kremžarjev vrh2
Orešnik - Kremžarjev vrh3
Orešnik - Kremžarjev vrh4
Orešnik - Kremžarjev vrh5
Orešnik - Kremžarjev vrh6
Orešnik - Kremžarjev vrh7
Orešnik - Kremžarjev vrh8
Orešnik - Kremžarjev vrh9
Orešnik - Kremžarjev vrh10
Orešnik - Kremžarjev vrh11
Orešnik - Kremžarjev vrh12
Orešnik - Kremžarjev vrh13
Orešnik - Kremžarjev vrh14
Orešnik - Kremžarjev vrh15
Orešnik - Kremžarjev vrh16
Diskusija o izletu Orešnik - Kremžarjev vrh
marinka6710. 12. 2014
Ali morda kdo ve, kaka je povezava s Kremžarjevega vrha na kočo Planinc? Koliko časa se hodi in ali je označeno? O tej koči nič ne najdem na tem portalu, bi pa morda šli ta vikend.
Hvala.
Janezs11. 12. 2014

Pot je solidno označena,traja okrog 1 h.Koča Planinc,pa mislim,daje odprta za vikende in praznike. Mogoče bo ti še kdo, napisal bolj sveže podatke.
marinka6712. 12. 2014
Hvala.
saso73014. 02. 2022 09:30:32
Pri kmetiji Hriberšek ni možno parkiranje. Občina je uredila parkirišče nižje - glej Piknik prostor - Vinišnik: https://www.google.si/maps/@46.5073039,15.1134224,252m/data=!3m1!1e3
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki