Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj
Gorovja / Kamniško Savinjske Alpe / Kamniški vrh / Iverje - Kamniški vrh (čez Hude Konce)

Iverje - Kamniški vrh (čez Hude Konce)

Natisni
Izhodišče: Iverje (458 m)
Širina/Dolžina: 46,2797°N 14,614°E
Ime poti: čez Hude Konce
Čas hoje: 2 h 15 min
Zahtevnost: lahka neoznačena steza
Višinska razlika: 801 m
Višinska razlika po poti: 900 m
Zemljevid: Kamniške in Savinjske Alpe 1:50.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Avtor: Žan
Ogledov: 14.923
 2 osebam je objava všeč
Število slik: 11
Število komentarjev: 13
Dostop do izhodišča:
Iz Kamnika se zapeljemo proti Kamniški Bistrici. Kmalu na začetku doline, takoj za velikim kamnolomom opazimo veliko leseno tablo, ki označuje začetek Koželjeve poti. Tabla nam kaže levo preko mosta. Za njim je ob makadamski poti nekaj parkirnih mest za parkiranje.
Opis poti:
Pot čez Hude Konce na Kamniški vrh je nekaj posebnega. Ne samo zaradi imena, ki zveni zelo resno. Je ena redkih povsem samostojnih smeri. Nikjer se ne seka z nobeno drugo, kar je v labirintu poti, steza in stezic okrog Kamniškega vrha resnično redek dosežek.
Za mostom je parkirni prostor za par avtomobilov, takoj zatem pa razpotje. Levo gre gozdna cesta v dolino Potoka, desno gre po lepem makadamu markirana Koželjeva pot proti Kamniški Bistrici. Vmes med njima pa je začetek stezice, ki pelje čez Hude Konce na Kamniški vrh. Najdemo jo par korakov naprej od table z zemljevidom.
Hudi Konci so greben, ki se z vzhodne strani drži Kamniškega vrha.
Do vrha grebena gre steza po gozdu, včasih naravnost v breg, drugič v ključih, bolj na začetku gre enkrat celo pod dvojnim drogom daljnovoda, ki napaja z elektriko Kamniško Bistrico, nekajkrat se razcepi na dvoje in gre malo desno in malo levo, ampak vsakič hitro prideta oba kraka spet skupaj. Tudi v svežem snegu ali jeseni v suhem listju se ne morete izgubiti. Držati se je samo treba grebena prav do vrha.
Ko pridemo v Hude Konce se odpre razgled proti jugu na Ljubljansko kotlino. S severne strani sega gozd prav do roba, na južni strani pa ga manjka ravno toliko, da se vidi pol Slovenije.
Sedaj postane pot bolj položna, uživaška, par krat gre celo navzdol. Samo zadnje metre pod Vrhom se je zopet treba malo bolj potruditi.
zemljevid poti - Kamniški vrh
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, panorama, vpisna knjiga
Slike:
Iverje - Kamniški vrh1
Iverje - Kamniški vrh2
Iverje - Kamniški vrh3
Iverje - Kamniški vrh4
Iverje - Kamniški vrh5
Iverje - Kamniški vrh6
Iverje - Kamniški vrh7
Iverje - Kamniški vrh8
Iverje - Kamniški vrh9
Iverje - Kamniški vrh10
Iverje - Kamniški vrh11
Diskusija o izletu Iverje - Kamniški vrh (čez Hude Konce)
trilko2. 03. 2012
Prvič čez Hude Konce, res fina pot. Sicer časovno nekoliko daljša kot druge, ker moraš prehoditi še celoten greben V od Kamniškega vrha, ampak se splača, ker te po vršnem grebenu pot nagrajuje z lepimi razgledi na krvavške hribe in vse vršace KSA. Je pa mestoma nekoliko bolj strma, tako da v mokrem/snegu/ledu mogoče upraviči svoje ime nasmeh

Poleg tega pa ni toliko obljudena kot ostale poti z južne strani in lahko uživaš svoj mir. Kot že napisano, zaiti res ne moreš, kljub temu da ni označena nasmeh
jana196610. 03. 2012
Preverila sem opisano pot po zgornjem komentarju-moram priznati,da so to res strmina" HUDI KONCI" in mejna črta dveh strani.Današnji dan prelep za ogled Kamniškega konca in vrhov nad 2000m.Pot samotna in suha,za klanec pa se odločite sami.
starakapa21. 05. 2014
Danes bil na Kamniškem vrhu.Pot je lepo očiščena in res uživaška.Priporočam vsem z kondicijo in ljubiteljem samotnih poti.Sproti sem nabral še BIO smrekove vršičke.
andi223. 11. 2014
Potka kot življenje - najprej huda strmina, da gagaš, potem na grebenu pametuješ, da kaj tako lepega (za to višino) redko najdeš. Proti koncu te spet stisne na polno, na vrhu pa si moder, kako lepi razgledi poplačajo trudnasmeh priporočam!
anak21. 10. 2015
Včeraj sva šla spet enkrat na Kamniški vrh po tej poti. Mogoče kdo ve, kdaj so zrili novo cesto, ki je v spodnjem delu naredila stezo težko sledljivo?
grega_z_brega21. 10. 2015
pomoje, da lani po žledolomu.
spomladi je že bila, ko sem šel po tej poti.
ljubitelj gora23. 04. 2016
17.4 po sledeči poti na Kamniški vrh in sosednji vrh z imenom Planjava. Nadaljevanje po grebenu na Kržišče, sestop v smeri Korošice.
Enka9. 06. 2018
Kakšna je trenutno sledljivost te poti, je kdo hodil?
zlatica10. 06. 2018
Enka, to bo po moje najbolje vedel grega z brega. On ima vedno tekoče informacije. Grega, javi se, če veš!nasmeh
Enka10. 06. 2018
Sem šla kar sama preveritvelik nasmeh . Super pot, če veš, da vse ceste oz. kolovoze vedno le prečiš in da je nadaljevanje poti vedno kvečjemu 2 m levo ali desno, ni problem najti. Veliko borovnic je ob poti, pa tudi jurčki so se našlinasmeh.
zlatica11. 06. 2018
Bravo, Enka, potem si uspela prit brez problema na vrh. Je pa kar strma, kajne?
Enka22. 07. 2018
Strmina je ravno prava nasmeh
Romancha25. 12. 2019
Za tiste, ki grejo prvič... Začetek steze je takoj ob rdeči rampi. Da vas ne bo zmedla tabla calcit in napačna smer gor ob potoku. Zdrsuje pri prečenju med hudim koncem in kamniskim vrhom. Je ime hud konc kaj v povezavi z vsemi tistimi staodavnimi mejniki?
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki