Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj
Gorovja / Kamniško Savinjske Alpe / Velika Poljana / Dom pod Storžičem - Velika Poljana (po cesti)

Dom pod Storžičem - Velika Poljana (po cesti)

Natisni
Izhodišče: Dom pod Storžičem (1123 m)
Širina/Dolžina: 46,3586°N 14,3906°E
Ime poti: po cesti
Čas hoje: 1 h 15 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 287 m
Višinska razlika po poti: 350 m
Zemljevid: Karavanke - osrednji del 1:50.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima): cepin, dereze
Ogledov: 13.229
 3 osebam je objava všeč
Število slik: 23
Število komentarjev: 4
Dostop do izhodišča:
Z avtoceste Ljubljana - Jesenice se usmerimo na izvoz Ljubelj (Tržič), nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Ljubelju. Tik pred črpalko v Bistrici pri Tržiču zapustimo glavno cesto in z vožnjo nadaljujemo desno v smeri Tržiča. V nadaljevanju se peljemo skozi Tržič v smeri Dolžanove soteske, nato pa pri koncu mesta nadaljujemo desno v smeri Loma pod Storžičem in Grahovš. Pri koncu vasi Grahovše se asfalt konča, mi pa naprej makadamski cesti sledimo v smeri Doma pod Storžičem. Tej v zgornjem delu bolj strmi makadamski cesti, nato sledimo do parkirišča v bližini Doma pod Storžičem.
Opis poti:
S parkirišča nadaljujemo po cesti, ki se nadaljuje ob desni strani bližnje planine Jesenje. Cesta kmalu zavije v desno in se prične rahlo vzpenjati. Nekoliko višje prečimo plazovito pobočje, nato pa prispemo do križišča, kjer gremo po levi cesti v smeri Poljane. Pot naprej se ponovno prične zložno vzpenjati po makadamski cesti, le ta pa nas pripelje do naslednjega križišča, kjer pa nadaljujemo po desni cesti (smer Mala Poljana). V nadaljevanju postaja cesta vse slabša in nas postopoma pripelje do manjšega potočka, ki se nahaja sredi gozda. Za potočkom zavijemo levo na kolovoz in se po njem pričnemo strmeje vzpenjati. Po približno 20 minutnem vzponu po kolovozu pridemo iz gozda in stopimo na Malo Poljano, od koder se nam odpre lep pogled proti jugu.
Od tu nadaljujemo levo za oznakami Velika Poljana. Naprej hodimo po široki poti, sprva skozi gozd, ki se malo pred planino nekoliko zoži in preide na strmo jaso. Tu je pozimi nevarnost plazov. Za tem se pot še enkrat za nekaj korakov vzpne in nas pripelje na planino. Do koče pa se moramo spustiti nekaj metrov po planini navzdol.
zemljevid poti - Velika Poljana
Ob poti: Mala Poljana (1325m)
Izlet lahko podaljšamo do naslednjih ciljev: Krničarjeva koča na planini Javornik, Grebenc, Dom na Kališču (2 h), Storžič
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, panorama, vpisna knjiga
Slike:
Dom pod Storžičem - Velika Poljana1
Dom pod Storžičem - Velika Poljana2
Dom pod Storžičem - Velika Poljana3
Dom pod Storžičem - Velika Poljana4
Dom pod Storžičem - Velika Poljana5
Dom pod Storžičem - Velika Poljana6
Dom pod Storžičem - Velika Poljana7
Dom pod Storžičem - Velika Poljana8
Dom pod Storžičem - Velika Poljana9
Dom pod Storžičem - Velika Poljana10
Dom pod Storžičem - Velika Poljana11
Dom pod Storžičem - Velika Poljana12
Dom pod Storžičem - Velika Poljana13
Dom pod Storžičem - Velika Poljana14
Dom pod Storžičem - Velika Poljana15
Dom pod Storžičem - Velika Poljana16
Dom pod Storžičem - Velika Poljana17
Dom pod Storžičem - Velika Poljana18
Dom pod Storžičem - Velika Poljana19
Dom pod Storžičem - Velika Poljana20
Dom pod Storžičem - Velika Poljana21
Dom pod Storžičem - Velika Poljana22
Dom pod Storžičem - Velika Poljana23
Diskusija o izletu Dom pod Storžičem - Velika Poljana (po cesti)
Gost13. 09. 2007
Brane V.-danes bil tu ,ko sem šel na Storžič-te poti ni opisane.Z avtom se zapelje v vas Gojzd nad Križami.Pri cerkvi v vasi se pusti vozilo .Nad vasjo nas kažipot usmeri na Veliko Poljano.Hodimo dve uri.Gremo prek takoimenovane Ježe.Nekoliko izpostavljena mesta premostimo s tremi jeklenicami.To pot pohodniki veliko uporabljajo.Primerno za vsako dopoldne ali popoldne.
počasni8. 06. 2008
Od doma pod Storžičem sta dve poti na Veliko Poljano. Če se postaviš pred vrata doma in pogledaš naprej, vidiš na drevesu dve tabli, ki kažeta dve poti: ena desno po cesti, leva pa pripelje mimo vikenda, od koder je na začetku strmo, nato pa se umiri. Ko kolovoz zavije strmo levo navzgor, moramo biti pozorni na markacije, ki kažejo desno navzdol. Rahlo se spustimo, nato pa nadaljujemo za oznakami skozi gozd do Male Poljane, od koder ni več daleč dop Velike Poljane. Koča na vrhu je odprta za vikende, tudi pozimi, mi je povedala prijazna oskrbnica.
Kriška8. 06. 2008
Mogoče samo še tole obvestilo za vse, ki se boste oglasili v domu pod Storžičem:
Od začetka maja je tam nov oskrbnik, cela ekipa (družinska zasedba) je zelo prijetna, prijazna, hrana raznolika in zelo okusna! Skupina 16 ljudi se nas je tam ustavila prejšnji teden in smo bili nadvse prijetno presenečeni nad veliko pozitivno spremembo v tem domu. Priporočam!
Iguana11. 07. 2010
Dolgo ni nihče nič napisal. Po včerajšnem prav zoprnem vzponu na Dobrčo, seveda po najkrajši in najbolj strmi, se danes odločila za obisk Male in Velike Poljane, zgolj za pretegnit mišice pred jutrišnim 12 urnim delovnikom. Včasih prav paše malo na "izi" ubrati poti, vmes se najesti gozdnih jagod. V obeh kočah zelo prijazni oskrbniki. Tudi malo nižje je lepo.
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki