Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Plačkem vrhu (510 m)?
Glasuj
Gorovja / Karavanke / Bela peč (nad Dovjem) / Ravne - Bela peč (nad Dovjem)

Ravne - Bela peč (nad Dovjem)

Natisni
Izhodišče: Ravne (1200 m)
Širina/Dolžina: 46,4678°N 13,9917°E
Čas hoje: 45 min
Zahtevnost: lahka neoznačena steza
Višinska razlika: 260 m
Višinska razlika po poti: 260 m
Zemljevid: Kranjska Gora 1:30.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima): cepin, dereze
Ogledov: 769
 1 osebi je objava všeč
Število slik: 14
Število komentarjev: 1
Dostop do izhodišča:
a) Gorenjsko avtocesto zapustimo na izvozu Jesenice zahod (Hrušica), nato pa z vožnjo nadaljujemo v smeri Kranjske Gore. Po glavni cesti proti Kranjski Gori se peljemo do prvega odcepa ceste proti Dovjem, skozi naselje in nad njim pa sledimo oznakam za Dovško Babo. Naprej se peljemo kar nekaj časa do naslednjega križišča, kjer zavijemo ostro levo v smeri Dovške Babe (naravnost Plavški Rovt). Tej cesti, ki nas nato vodi mimo senožeti imenovanih Ravne (nekaj počitniških hišic) sledimo do rampe, ki prepoveduje nadaljnjo vožnjo. Parkiramo lahko že nekoliko nižje na enem od parkirišč ob cesti (z Dovjega do izhodišča je približno 6,5 km).
b) Najprej se zapeljemo v Kranjsko Goro, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Jesenicam. Glavno cesto proti Jesenicam zapustimo, ko nas oznake za Dovje usmerijo levo, skozi naselje in nad njim pa sledimo oznakam za Dovško Babo. Naprej se peljemo kar nekaj časa do naslednjega križišča, kjer zavijemo ostro levo v smeri Dovške Babe (naravnost Plavški Rovt). Tej cesti, ki nas nato vodi mimo senožeti imenovanih Ravne (nekaj počitniških hišic) sledimo do rampe, ki prepoveduje nadaljnjo vožnjo. Parkiramo lahko že nekoliko nižje na enem od parkirišč ob cesti (z Dovjega do izhodišča je približno 6,5 km).
Opis poti:
Z izhodišča nadaljujemo po cesti ob kateri smo parkirali, le ta pa nas hitro pripelje do rampe in prometnega znaka, ki prepovedujeta nadaljnjo vožnjo. Sprva se nam s ceste odpre nekaj razgleda, nato pa se postopoma vzpnemo na sedlo med Belo pečjo in Dovško Babo, kjer pri obvestilni tabli "Kako varno prečiti pašnike", nadaljujemo levo na markirano pot, ki vodi proti Dovjem. Markirano pot, ki zavije levo in se nadaljuje vzporedno s cesto že po nekaj korakih zapustimo in nadaljujemo naravnost na neoznačeno stezo, ki se prične vzpenjati proti Beli peči. Občasno precej strma pot, kjer je predvsem v mokrem potrebna dodatna previdnost nas višje pripelje na oz. ob greben, kjer se steza nekoliko položi, nas pa do vrha loči le še nekaj minut hoje.
Opis in slike se nanašajo na stanje maja 2020.
zemljevid poti - Bela peč (nad Dovjem)
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti
Slike:
Ravne - Bela peč (nad Dovjem)1
Ravne - Bela peč (nad Dovjem)2
Ravne - Bela peč (nad Dovjem)3
Ravne - Bela peč (nad Dovjem)4
Ravne - Bela peč (nad Dovjem)5
Ravne - Bela peč (nad Dovjem)6
Ravne - Bela peč (nad Dovjem)7
Ravne - Bela peč (nad Dovjem)8
Ravne - Bela peč (nad Dovjem)9
Ravne - Bela peč (nad Dovjem)10
Ravne - Bela peč (nad Dovjem)11
Ravne - Bela peč (nad Dovjem)12
Ravne - Bela peč (nad Dovjem)13
Ravne - Bela peč (nad Dovjem)14
Diskusija o izletu Ravne - Bela peč (nad Dovjem)
Inja123421. 08. 2022 18:26:40
Lahko parkiraš tam, kjer piše, da je cesta dalje le za lastnike parcel in greš peš do rampe- el. pastirja, kjer je tabla za planino Dovško rožco, 50m pred rampo-zapora električni pastir, zavije levo v gozd strma stezica z eno samo markacijo na začetku. Po 20 min prideš na Belo peč.Zdaj je gor klopca. Jaz sem se odpravila na Dovško Babo in prišla pomotoma sem gor, a se splača...nato sem se vrnila na cesto in 100m naprej za el. pastirjem našla potem levo v gozd stezo za Dovško babo ter šla še tja. Vse skupaj 2,5 ure.
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki