Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Navodila
Navodila
  Navodila
Dobrodošli na spletnih straneh »Hribi.net«. Za lažje spremljanje in sodelovanje na portalu, prosimo, preberite nekaj osnovnih priporočil, kako na strani »Hribi.net« iskati, objavljati in medsebojno komunicirati, da bomo stran s skupnimi močmi ohranili pregledno in uporabnikom prijazno za uporabo.
Navodilom je priloženih tudi nekaj video posnetkov. Priporočamo, da si video ogledate v celozaslonskem načinu. To storite tako, da kliknete gumb, ki se nahaja ob videu desno spodaj (tako kot prikazuje spodnja slika). Med predvajanjem pa lahko tudi spremenite kvaliteto slike.


I. ISKANJE INFORMACIJ1. Iščete podatke o izhodiščih in poteh na določen vrh? V glavnem meniju skrajno levo izberite »Seznam gora«, nato gorsko skupino in poiščite, ali o izbranem cilju že obstaja zapis. (Vrhovi v seznamu si sledijo od najvišjega do najnižjega, če vam je lažje iskanje po abecednem vrstnem redu, izberite »Ime«.


2. Iščete idejo za vzpon?
V glavnem meniju izberite »Iskanje izletov«, določite parametre, ki so za vas pomembni (npr. čas hoje, višinska razlika, izhodišče itd…) in dobili boste predloge, ki ustrezajo vašim kriterijem in opise zanje.


3. Iščete podatke o trenutnih razmerah na poti na določen vrh?
V glavnem meniju izberite »Trenutne razmere«, nato gorsko skupino in nazadnje temo, ki obravnava trenutne razmere vašega izbranega cilja.

II. OBJAVA VAŠIH PRISPEVKOV

Na spletnih straneh hribi.net lahko objavljajo prispevke samo prijavljeni uporabniki. Prijavite se tako, da v obrazec, ki se na spletnih straneh nahaja čisto desno zgoraj vpišete vaše uporabniško ime in geslo ter kliknete na gumb prijava. V kolikor želite, da ste ob naslednjem obisku samodejno prijavljeni označite tudi možnost "avtoprijava". Samodejna prijava je vezana na računalnik oz. brskalnik, ki ga trenutno uporabljate, zato odsvetujemo uporabo avtoprijave z javnih računalnikov (knjižnice, fakultete ipd.).
V kolikor še nimate uporabniškega imena in gesla, se morate najprej registrirati. To storite preko povezave "Registracija", ki se nahaja desno zgoraj.

1. Želite objaviti vaše mnenje glede določene poti? (težavnost, nevarnosti, označenost, pristop do izhodišča, opis poti) – prosimo vas, da to storite na podstrani »Seznam gora« pod opisom določene poti, ki jo želite komentirati.

2. Želite objaviti vaše sporočilo o trenutnih razmerah na poti na določen vrh? – To storite na podstrani »Trenutne razmere«. Vljudno vas prosimo, da se potrudite poiskati, ali je tema z razmerami glede določenega vrha že odprta in objavite svoj prispevek in fotografije na strani oz. v temi, ki že obstaja. Novo temo odprite samo v primeru, da pred vami še nihče ni objavil poročila z vzpona na ta isti vrh. Včasih je za to potrebno žrtvovati nekoliko več časa zaradi iskanja teme, vendar bomo s takim načinom skupaj skrbeli za preglednost foruma in posledično za njegovo lažjo in uporabnikom prijaznejšo uporabo. Za iskanje primerne teme lahko uporabite tudi iskalnik, ki se nahaja v rubriki "trenutne razmere" pod povezavo "Iskanje".

3. Kako objaviti slike?
Ob sporočilu, ki ga objavite v rubriki "Trenutne razmere", se nahajata gumba "Slike" in "Naloži slike".
Preko obeh gumbov lahko nalagate nove slike, urejate ali brišete pa jih lahko samo preko gumba "Slike".
Sliko zbrišete tako, da kliknete na gumb "Slike". Odpre se vam novo okno kjer je v spodnjem delu seznam že naloženih slik.
Slike, ki želite izbrisati nato označite s kljukico in kliknete gumb "Shrani spremembe".
Če ste slike naložili preko gumba "Naloži slike", jih boste lahko urejali šele po približno 30min po objavi.


4. Kako objaviti opis poti v rubriki "seznam gora"
To storite preko povezave "Moji opisi", ki se nahaja desno zgoraj (povezava je vidna samo, kadar ste prijavljeni). Odpre se vam spletna stran s seznamom vaših opisov (v kolikor niste vpisali še nobenega opisa je seznam prazen). Ob opisu se nahaja tudi gumb "uredi slike" preko katerega lahko urejate in dodajate slike vašemu opisu.
Če želite opisati novo pot, kliknite na gumb "vnesi opis poti". Nato v seznamu poiščite ime gore oz. cilja za katerega želite narediti opis poti. V nadaljevanju nato izpolnite vsa zahtevana polja. Dodatna navodila za izpolnjevanje posameznih polj se nahajajo ob polju pod ikono .
Pred javno objavo mora vaš opis odobriti še urednik, ki ima tudi pravico, da vaš opis popravi ali dopolni. Prav tako lahko urednik dopolni tudi slike.
Za boljšo preglednost, praviloma javno objavimo zgolj opise poti, ki jih še ni na spletnih straneh hribi.net ali pa so kvalitetnejši od obstoječih.

III. MEDSEBOJNO (ZASEBNO) KOMUNICIRANJE MED UPORABNIKI PORTALA

1. Kako poslati zasebno sporočilo določenemu uporabniku portala?
Če želite uporabniku portala poslati »zasebno sporočilo« lahko to storite tako, da kliknete na njegov vzdevek in nato »Pošlji zasebno sporočilo«.
2. Kako vidite, da ste prejeli zasebno sporočilo?
Ko boste od nekega uporabnika prejeli zasebno sporočilo, se bo napis na zavihku »Zasebna sporočila« zgoraj desno obarval rdeče.
Copyright © 2006-2021 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki