Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Mali oglasi Arhiv oglasov
mali oglasi / Dereze PRO Track

Prodam - Dereze PRO Track

Oglas:Dereze PRO Track
Objavljeno: 11.2.2021
Cena:25€
Uporabnik:Mara66
 
Opis:
Dereze PRO TRACK za profesionalno uporabo v okoljih, kjer se hitro menjajo različne podlage: od ledu, preko snega, korenin dreves do industrijskih podov. Posebna izvedba zob zagotavlja dober oprijem, in zagotavlja optimalen oprijem na ledu. Velikost 36 - 41 (M) En par 25€
Slike:
Komentarji
mosovnik     
19.2.2021
@Mara66:zakaj nas "mučiš" z izrazom profesionalna uporaba?Ta zadeva je samo za uporabo, ko je malce hladneje in manjša poledica na tromostovju v LJ, pa morda še kje na kakšni sprehajalni poti.
smatjaz     
19.2.2021
Dereze in derezice
Kaj pa so derezice in za kakšen teren ali vreme so primerne?
Derezice so odličen pripomoček za varnejši korak in jih uporabljajo tudi gorski reševalci pri svojem delu. A imajo omejitve, do kod je njihova raba še varna.
Derezice se lahko uporabljajo na gozdnih cestah, planinah, kot sta npr. Pokljuka in Velika planina, kjer konfiguracija terena ne dopušča večjih zdrsov in je njihov namen zgolj, da ne padete na položni in poledeneli podlagi.
Derezice so primerne le za položnješi teren do gozdne meje.
Kaj se zgodi oziroma kakšna je nevarnost, če gremo s takimi derezicami na strmejše pobočje?
Takoj ko greste z derezicami v strmejša pobočja, obstaja nevarnost, da se vam snamejo s čevljev, saj so nanje pritrjene z elastiko, poleg tega pa nimate v celoti stika s podlago, s čimer zaradi naklonine povečate možnost zdrsa in poškodbe in/ali celo smrti.
Večina uporabnikov derezic za hojo uporablja pohodne palice, s pomočjo katerih se v primeru zdrsa ni mogoče ustaviti. Zdrs na zmrznjeni podlagi je lahko usoden že, če je dolg nekaj metrov, saj je povezan z veliko hitrostjo in če pri tem udarimo z glavo v balvan, trdo podlago, so posledice znane. (Vir: https://vsebovredu.triglav.si/zdravje/uporaba-derez)
Mara66     
19.2.2021
Glede naziva "pro". Tako je označil proizvajalec in si nisem jaz izmislila. S temi derezami smo se v poledenelem času se povzpeli na Trdinov vrh. Zato vem, kaj so "derezice". Vsekakor pa niso za visokogorje.
mirank     
20.2.2021
Seveda so "pro" saj jih prodajajo tudi v kmetijskih trgovinah za delo v gozdu pri sečnji dreves pridejo prav za stabilen korak na zamrzli zemlji na ne prestrmih brežinah.
Copyright © 2006-2021 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki