Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj

Krog - Tri učke

Natisni
Izhodišče: Krog (215 m)
Širina/Dolžina: 45,4548°N 13,9269°E
Čas hoje: 2 h 15 min
Zahtevnost: lahka neoznačena steza
Višinska razlika: 284 m
Višinska razlika po poti: 315 m
Zemljevid: Slovenska Istra - Čičarija, Brkini in Kras 1:50.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Ogledov: 4.688
 1 osebi je objava všeč
Število slik: 32
Število komentarjev: 1
Dostop do izhodišča:
Z avtoceste Ljubljana - Koper se usmerimo na izvoz Črni Kal. Od Črnega Kala z vožnjo nadaljujemo po stari cesti proti morju, mi pa se po njej peljemo le do naslednjega nekoliko večjega križišča, kjer zavijemo levo v smeri MP Sočerga. Po omenjeni cesti se peljemo mimo kraja Kubed do vasi Gračišče, kjer v križišču zavijemo levo v smeri Rakitovca, Movraža in Smokvice. Od Gračišča se peljemo do vasi Movraž, tam pa zavijemo desno v smeri Dvorov. Pred vasjo Dvori pridemo do naslednjega križišča, kjer pa nadaljujemo ostro desno (levo Dvori), mi pa se po cesti peljemo še nekaj 100 m do planinskih smernih tabel, ki jih vidimo ob cesti. Parkiramo na primernem mestu ob planinskih tablah.
Opis poti:
Na nasprotni strani ceste kot so smerne table za naravni most in cerkev sv. Kirika, opazimo začetek pešpoti, ki vodi na Lačno. Sprva hodimo po zložnem kolovozu, oz. široki poti, ki hitro preide v strnjen pas grmičevja, nato pa nas markacije usmerijo rahlo desno na strmo stezico, po kateri se hitro povzpnemo do širokega ter deloma kamnitega kolovoza. Vzpon nato nekaj časa nadaljujemo po omenjenem kolovozu, ki se sprva vzpne nad vas Dvori, nato pa postopoma zavije nekoliko v levo, kjer se višje povsem položi. Sledi kratko prečenje razglednih travnatih pobočij, s katerih se nam odpre lep pogled na Movraško valo in vas Movraž. Kolovoz nas nekoliko naprej pripelje do drugega kolovoza, kjer na razpotju nadaljujemo desno, mi pa se po njem povzpnemo do bližnje asfaltne ceste.
Omenjeno cesto le prečimo in nadaljujemo v isti smeri ter vzpon nadaljujemo po makadamski cesti. Makadamska cesta nas naprej vodi čez kraške travnike obdane s številnimi bori, le ta pa se postopoma oži in se višje priključi širši makadamski cesti. Cesti sledimo v levo, le ta pa se hitro položi. Cesta nas ob pogledu na Lipnik in Kavčič hitro pripelje do naslednjega križišča, kjer ponovno nadaljujemo po levi cesti. Sledi hoja po zložni cesti, ki nekoliko naprej preči obrobni pas borovega gozda, mi pa takoj za tem gozdom zapustimo označeno pot (cesto) in vzpon nadaljujemo po slabše vidni poti, ki nas v komaj znatnem vzponu v 3 minutah nadaljnje hoje pripelje na 499 metrov visok vrh nad kraško jamo Tri učke.
zemljevid poti - Tri učke
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, panorama
Slike:
Krog - Tri učke1
Krog - Tri učke2
Krog - Tri učke3
Krog - Tri učke4
Krog - Tri učke5
Krog - Tri učke6
Krog - Tri učke7
Krog - Tri učke8
Krog - Tri učke9
Krog - Tri učke10
Krog - Tri učke11
Krog - Tri učke12
Krog - Tri učke13
Krog - Tri učke14
Krog - Tri učke15
Krog - Tri učke16
Krog - Tri učke17
Krog - Tri učke18
Krog - Tri učke19
Krog - Tri učke20
Krog - Tri učke21
Krog - Tri učke22
Krog - Tri učke23
Krog - Tri učke24
Krog - Tri učke25
Krog - Tri učke26
Krog - Tri učke27
Krog - Tri učke28
Krog - Tri učke29
Krog - Tri učke30
Krog - Tri učke31
Krog - Tri učke32
Diskusija o izletu Krog - Tri učke
cupkovic12. 01. 2013
"Tri učke" (tudi "tri očke") je kraška jama (ne vrh), katere strop se je udrl na treh mestih. Drugače, nabolj razgleden dostop je iz vasi Movraž, mimo kapelce v smeri Kuk in Slavnik.
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki