Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj
Gorovja / Dolomiti / Brunec / Ciampac - Brunec

Ciampac - Brunec

Natisni
Izhodišče: Ciampac (2142 m)
Širina/Dolžina: 46,4575°N 11,7881°E
Čas hoje: 1 h
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 344 m
Višinska razlika po poti: 344 m
Zemljevid: Tabacco 06, 1:25.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima): cepin, dereze
Ogledov: 3.260
 1 osebi je objava všeč
Število slik: 36
Število komentarjev: 0
Dostop do izhodišča:
a) Iz Kranjske Gore preko Korenskega sedla do Avstrije, kjer v prvem večjem križišču nadaljujemo levo proti Podkloštru / Arnoldstein in Trbižu / Tarvisio. Ob koncu kraja Podklošter nas oznake za Šmohor / Hermagor usmerijo desno na regionalno cesto, po kateri se mimo omenjenega kraja peljemo do konca Ziljske doline, oz. točneje do kraja Kötschach-Mauthen, kjer zavijemo desno proti kraju Oberdrauburg. Pot naprej nas vodi čez alpski prelaz Gailbergsattel (982 m), za katerim se spustimo v omenjeni kraj. Za tem, ko prečimo most preko reke Drave, nadaljujemo levo proti kraju Lienz. V glavnem krožišču v Lienzu nadaljujemo "levo" v smeri kraja Sillian in Italije. Naprej prečimo državno mejo med Avstrijo in Italijo, mi pa glavni cesti sledimo do kraja Dobbiaco / Toblach, kjer zavijemo levo proti Cortini d'Ampezzo. Ko prispemo v Cortino d'Ampezzo, pa se držimo oznak za alpski prelaz Passo Falzarego. Na prelazu Falzarego (2105 m) je križišče, kjer nadaljujemo naravnost navzdol v smeri Marmolade in prelaza Passo Fedaia. V naslednjih križiščih sledimo cesti v smeri Marmolade in omenjenega prelaza. Za prelazom Fedaia (2057 m), le ta se nahaja ob umetnem jezeru Lagho di Fedaia, se cesta ponovno prične spuščati, mi pa ji sledimo do začetka kraja Alba, kjer bomo na levi strani opazili žičnico (nihalka) Ciampac. Parkiramo na velikem parkirišču ob spodnji postaji omenjene žičnice. Nato kupimo karto ter se zapeljemo do zgornje postaje nihalke Ciampac. Iz Kranjske Gore do izhodišča je približno 280 km.
b) Iz Kranjske gore čez MP Rateče do Trbiža / Tarvisio in naprej po avtocesti proti Vidmu / Udine. Avtocesto zapustimo pri kraju Tolmezzo, od koder z vožnjo nadaljujemo proti kraju Ampezzo in naprej proti alpskemu prelazu Passo della Mauria (1298 m). Cesta se nato začne spuščati in nas pripelje v dolino Cadore, kjer nadaljujemo desno proti kraju Auronzo di Cadore. V naslednjih križiščih sledimo oznakam za Cortino d'Ampezzo. Ko prispemo v Cortino d'Ampezzo, pa se držimo oznak za alpski prelaz Passo Falzarego. Na prelazu Falzarego (2105 m) je križišče, kjer nadaljujemo naravnost navzdol v smeri Marmolade in prelaza Passo Fedaia. V naslednjih križiščih sledimo cesti v smeri Marmolade in omenjenega prelaza. Za prelazom Fedaia (2057 m), le ta se nahaja ob umetnem jezeru Lagho di Fedaia, se cesta ponovno prične spuščati, mi pa ji sledimo do začetka kraja Alba, kjer bomo na levi strani opazili žičnico (nihalka) Ciampac. Parkiramo na velikem parkirišču ob spodnji postaji omenjene žičnice. Nato kupimo karto ter se zapeljemo do zgornje postaje nihalke Ciampac. Iz Kranjske Gore do izhodišča je približno 270 km.
c) Iz Nove Gorice se zapeljemo v Italijo ter se naprej po avtocesti peljemo do kraja Portogruaro, kjer na avtocestnem razcepu zavijemo v smeri Kraja Belluno. Avtocesti sledimo do izvoza za Belluno, mi pa za krajem Belluno sledimo cesti v smeri kraja Agordo ter nato Marmoladi in alpskemu prelazu Passo Fedaia. Za prelazom Fedaia (2057 m), le ta se nahaja ob umetnem jezeru Lagho di Fedaia, se cesta prične spuščati, mi pa ji sledimo do začetka kraja Alba, kjer bomo na levi strani opazili žičnico (nihalka) Ciampac. Parkiramo na velikem parkirišču ob spodnji postaji omenjene žičnice. Nato kupimo karto ter se zapeljemo do zgornje postaje nihalke Ciampac. Od meje s Slovenijo, pa do izhodišča je približno 245 km.
Opis poti:
Od zgornje postaje nihalke na Ciampac nadaljujemo po makadamski cesti, le ta pa se že po nekaj metrih razcepi na dva dela. Nadaljujemo naravnost ter po nekaj minutah zložnega vzpona ob pogledu na okoliške vrhove prispemo do koče Rifugio Tobia del Giagher.
Od koče nadaljujemo po dobro uhojeni poti, po kateri se čez travnik hitro sprehodimo do bližnje makadamske ceste, kateri pa se le povsem približamo. Vzpon nadaljujemo po planinski poti, ki se vzporedno vzpenja z omenjeno cesto.
Višje se priključimo prej omenjeni cesti, ki se je med tem že spremenila v strm ter kamnit kolovoz. Po kolovozu, oz. transportno reševalni cesti se vzpnemo do sedla Brunec, od tam pa se sprehodimo do zgornje postaje štirisedežnice.
Od zgornje postaje sedežnice nadaljujemo naravnost navzgor po dobro uhojeni poti, po kateri se hitro vzpnemo na razgleden greben. Na grebenu nadaljujemo desno ter se v minuti nadaljnje hoje povzpnemo na Brunec.
zemljevid poti - Brunec
Ob poti: Rifugio Tobia del Giagher (2142m), Sella Brunec (2428m)
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, panorama
Slike:
Ciampac - Brunec1
Ciampac - Brunec2
Ciampac - Brunec3
Ciampac - Brunec4
Ciampac - Brunec5
Ciampac - Brunec6
Ciampac - Brunec7
Ciampac - Brunec8
Ciampac - Brunec9
Ciampac - Brunec10
Ciampac - Brunec11
Ciampac - Brunec12
Ciampac - Brunec13
Ciampac - Brunec14
Ciampac - Brunec15
Ciampac - Brunec16
Ciampac - Brunec17
Ciampac - Brunec18
Ciampac - Brunec19
Ciampac - Brunec20
Ciampac - Brunec21
Ciampac - Brunec22
Ciampac - Brunec23
Ciampac - Brunec24
Ciampac - Brunec25
Ciampac - Brunec26
Ciampac - Brunec27
Ciampac - Brunec28
Ciampac - Brunec29
Ciampac - Brunec30
Ciampac - Brunec31
Ciampac - Brunec32
Ciampac - Brunec33
Ciampac - Brunec34
Ciampac - Brunec35
Ciampac - Brunec36
Diskusija o izletu Ciampac - Brunec
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki