Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje

Novice

Trenutne razmere

Seznam gora

Iskanje izletov

Panorama

Video

Mali oglasi

Skupaj v hribe

Vpisna knjiga

Prireditve

Alpske živali

Cvetje

Kviz

Zemljevid

Vreme

GPS sledi

Spletne kamere

Slike

Anketa

Na Golčaju (690 m) se nahaja cerkev?

Sv. Valentina

Sv. Neže

Sv. Hieronima

Sv. Lucije

Ne vem

 Raduha
tinky     
4.6.2019
Vulkan.....
Raduha1
brele     
4.6.2019
Hvala vsem za odgovore. Ta teden ga bo zaradi temperatur najbrž veliko pobralo, tako da bomo poskusili čez vikend po plezalni. Potem pa poročam o razmerah. lep pozdrav
n3jc     
5.6.2019
Pozdrav vsem,

lahko morda kdo pove kakšna pa je pot od koče pod Raduho do vrha? Je že lepo kopna? Je močno blatna?

felix     
5.6.2019
V soboto je bilo proti vrhu kar precej snega, niže pa kar blatno (od koče na Loki). Proti Grohatu pa na Durcah in še malo niže sneg, kateri pa nikjer ne povzroča težav. lp
garmont     
7.6.2019
Koči na Loki in na Grohatu, sta že odprti. nasmeh
Raduha1
Ninđa     
7.6.2019
@garmont veš mogoče kako je s potjo Grohat-Durce-Raduha?
Lp, Nino
garmont     
7.6.2019
Ne, sem bil danes na Loki.
ribic     
8.6.2019
Za tiste, ki ste bili gor kako je s cesto do izhodišča za Planino Loka. Je normalno prevozna za malo večjega karavana ali bo problem?

@garmont so bila na poti proti vrhu še kakšna resna snežišča ali se da normalno obhoditi.
Hvala
garmont     
8.6.2019
Cesta do Loke je normalno prevozna. Res, da je malce razrita, ampak tudi z navadnim avtom gre povsem v redu. mežikanje
Z snegom s te strani ni težav.
Encjan     
8.6.2019
Včeraj sem bil na Raduhi.
Štartal sem iz Bukovnika po plezalni poti, v dolino pa sem se vrnil čez Durce. Na plezalni poti so štiri nevarna snežišča, ki na strmem pobočju presekajo pot. Dokler ne skopnijo ne priporočam te poti! Je nevarno. Pot čez Durce v dolino, pa je bila brez posebnosti.
ribic     
10.6.2019
Hvala obema. Smo potem zaradi drugih obveznosti zadevo prestavili za nekaj časa, ampak bo podatek vseeno prišel prav nasmeh
Domch     
10.6.2019
v soboto po Olševi še skok na Raduho. Z Olševe sem videl nekaj snežišč zato sem zavarovano pot prišparal za drugič. Od križišča do Bukovnika in po cesti naprej na Grohat ter preko Durc na Raduho. Na poti srečal GRS Koroška, ki je imel reševalno vajo v steni Male Raduhe. Pot preko Durc je polno kamenja, tudi nadelana pot je poškodovana zato velja previdnost. Snežišča na tej poti so skopnela. Na vrhu kar gužva, veliko nadležnih muh. Rahel veter. Sestop po isti poti nazaj.
Raduha Pogled na prehojeno pot.1
Raduha GRS, Grohat in Bukovnik.2
Raduha Raduha.3
Raduha Siti pozer.4
Raduha Solčava.5
Raduha6
Raduha Počivata.7
Raduha Utrinek z Olševo.8
Raduha Utrinek s Peco.9
Raduha Pogled nazaj na Raduho.10
rok.si     
10.6.2019
Jaz sem krog Rogovilc - Grohot - zavarovana pot na Raduho - Planina Arta - Rogovilc prehodil v sončno nedeljo, s sabo sem imel cepin, pa je ostal na nahrbtniku - prečiti je bilo treba le še eno nekaj metrov široko snežišče ter se vzpeti po enem dober meter visokem na malo nerodnem mestu, ostala pa so bila že toliko načeta od temperatur, da ni več sile.

Kriza pa so posledice vetroloma tik pod Snežno jamo. Po tej poti sem hodil že pred leti vendar sem se tu čisto zgubil in dobre pol ure bluzil sem in tja med novimi vlakami in ostalim opustošenjem. Če je komu v pomoč - od Snežne jame se spustimo nekaj minut navzdol do parkirišča. Ko se postavimo na cesto in pogledamo navzgor v smeri Snežne jame je potrebno iti po solidni gozdni cesti v levo smer in po nekaj minutah pridemo do markacije na skali, ki sem se je zelo razveselil nasmeh
Raduha Pravljična zelena1
Raduha Lepi razgledi na drugo stran Savinje2
Raduha Tihožitje na planini Javorje3
Raduha Trpotec4
Raduha Samotna planina5
Raduha Cilj že pred mano6
Raduha Štor s tovarišem7
Raduha Svišči8
Raduha Kalužnice9
Raduha Te pa ne poznam (na pol poti med avrikljem in trobentico)10
Raduha Že visoko med skalami11
Raduha Alpski zvonček12
Raduha13
Raduha14
Raduha Na vrhu15
Raduha ... in v dolini16
Raduha Ovčja klima17
Raduha Avrikelj ob poti18
Raduha orhideja19
Raduha Kozja stezica proti Rogovilcu20
Raduha Bilo je super !21
n3jc     
10.6.2019
Ta vikend prehodil pot iz Planine Kosmačeve Rastke čez kočo na Loki do vrha in nazaj. Perfektna zgodnjepoletna tura, vredna ocene 10/10!

Pot ni bila prav nič blatna in bila je sčiščena, brez ene same ovire (nobenih podrtih dreves ali vej ali podobno). Gozd lep, kljub marsikje vidnim posledicam vetroloma. Presenetilo me je, da ni bilo več cvetlic - morda zato, ker je sneg bolj pozno skopnel?

Skratka krasno! Pa še dolžina poti je bila ravno primerna za prvo turo letos.

Nekje na gori je ostal moder trak znamke Buff, ki bi ga z veseljem prevzel nazaj, v "zameno" pa najditelju vrnem denar za poštnino, simbolično nagrado pa nakažem na Botrstvo. nasmeh
Če je trak kdo našel ampak ga ne misli vrnit, pa naj nakazilo na Botrstvo opravi on ...
matej712     
16.6.2019
Pri vzponu od Grohota proti Durcam je poškodovana lestev in še en del malce višje. Sicer je pot brez posebnosti.
Raduha1
marsus1978     
18.6.2019
V soboto sem pri vračanju iz Grohata proti Bukovniku izgubil rjava sončna očala. Če jih kdo najde bi bil zelo hvaležen.
mlah018     
5.7.2019
Nedeljska Raduha z Grohata.Gor po varovani, dol čez Durce.Super vreme z lepimi razgledi.( nisem mogel prej naložit, ker mi je crknil modem )
Raduha1
Raduha2
Raduha3
Raduha4
Raduha5
Raduha6
Raduha7
Raduha8
Raduha9
Raduha10
Raduha11
Raduha12
Raduha13
Raduha14
Raduha15
Raduha16
Raduha17
Raduha18
djimuzl     
5.7.2019
Fotke od 21 dalje se ponavljajo...
brele     
16.7.2019
Včeraj, 15. 7. 2019 sem opravil z mojo tretjo etapo Slovenske planinske poti. Na poti se mi je pridružil stric Franc. Startala sva pri Križanu pod Uršljo goro ob peti uri zjutraj, ko se je ravno začelo daniti. Na začetku naju je čakalo eno uro hoje po makadamski cesti do Andrejevega doma na Slemenu. Pričakovala sva da bo zaprt, in res je bil. Nisva pa pričakovala, da se ne bo dalo dobiti štampiljke SPP. Pregledal sem celotno okolico koče, štampiljke pa ni bilo nikjer. Sicer za mene ne bo problem dobiti štampiljke, ker sem s Koroške in se lahko brez težav zapeljem ponjo, za koga, ki pa je od bolj oddaljenih krajev pa zna biti to velik minus.
Nadaljevala sva proti Domu na Smrekovcu, kamor sva po zelo lepi poti prispela po malo več kot dveh urah hoje. Bil je čas za prvi sendvič in pivo, koča lepo urejena, oskrbnica zelo prijazna. Po pavzi naju je čakal kratek vzpon na greben Smrekovca in nadaljevanje pod Krnesom do zanimivega vrha Komen. Pot do sem mi je bila zelo lepa in mi je zelo hitro minila. Do Koče na Travniku se je pot malo bolj vlekla, sva pa tam srečala prvega planinca/gobarja. Štampiljka in tudi blazinica je bila pred kočo, ki je sicer odprta le ob vikendih. Po manjšem okrepčilu, sva se podala naprej proti Koči na Loki. Na razgibani poti preko planine Vodole ni bilo posebnosti in malo po 13.00 sva prispela na Loko. Tam je bil čas za kosilo (zelo dober ričet) in osvežitev (pivo nasmeh). Spet zelo prijazna oskrbnica.
Po pavzi sva zagrizla proti Raduhi. Na tabli pri koči piše da je do vrha 1 uro in 30 minut hoje, ko pa prideš sto metrov višje pa piše 1 uro in 50 minut. Lahko da je mišljena kakšna druga pot ali pa je prišlo do napake markacistov. V vsakem primeru bi bilo potrebno to popraviti. Do vrha sva v zmernem tempu in rahlem dežju potrebovala 1 uro in 30 minut. Na poti sva srečala dve družini in približno 200 ovc. Na vrhu soliden razgled za bolj oblačen dan in pa štampiljka v zelo slabem stanju. Potem sva se podala do Durc, kjer sva krenila na severno stran proti Grohatu. Takoj pod Durcami je pot potrebna obnove, ko pa prideš do melišča pa postane spet normalno prehodna in je takšna vse do Koče v Grohatu. Tam naju na vratih pričaka listek "Pridem takoj", ker pa je bila ura že 17.00 nisma mogla čakati, ker nisva vedela kdaj bo tisti takoj. Zato sem želel le štempljati, štampiljke pa spet ni bilo nikjer, torej podobna zgodba kot zjutraj na Slemenu.
Čakal naju je le še spust do Rogovilca v savinjski dolini, za katerega pa nisva vedela da je tako "uničujoč". Od začetka se sicer bolj malo spuščaš, bolj kot ne le prečiš pobočja pod stenami Raduhe. Po približno uri pa se prične zelo strm spust, ki ne popusti do doline. In vedno bolj strm je, sploh naprej od kmetije Tolstovršnik. Pot je sicer dobro markirana, je pa slabo shojena, saj (predvidevam) jo uporabljajo predvsem tisti, ki hodijo po SPP. Do doline sva prispela malo po 19.00 in tam naju je čakal prevoz do doma. Ustavili smo se seveda še na zasluženem pivu v Gostilni pod Iglo, saj so noge ob zadnjem spustu res zelo trpele, nato pa smo šli še po avto do Križana in domov.
Za nama je zelo lepa in naporna tura in vsa čast tistemu, ki bo prebral vse, kar sem napisal.
postopač     
16.7.2019
Brele, lepo napisano...
Stran: 1 2 3 ... 58 59 60 61       
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2019 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki