Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Plačkem vrhu (510 m)?
Glasuj
Seznam forumov / Slovenija / Karavanke / Sedlo Belščica

Sedlo Belščica

Natisni
edokrnic23. 12. 2008 18:42:14
Vreme odlično, hoja brez srenačov kar težka (na začetku in koncu sva hodila brez smuč). Pod vrhom trda podlaga, odlična smuka, prav tako v srednjem delu, kjer ujameva tudi kar nekaj pršiča, v spodnjem delu pa je vse razrito od plazov, tako da tam je pa bolj matranje. Vendar pa vzdušje, razgledi za pet, tako da je bilo prav odlično. Drugić pa še do Stola, če ne bomo zopet štartali ob 11:30 namesto ob 4.

http://lukazoja.blogspot.com/
Sedlo Belščica 1
Sedlo Belščica 2
Sedlo Belščica 3
Sedlo Belščica 4
Sedlo Belščica 5
Sedlo Belščica 6
Sedlo Belščica 7
všeč
GITA7. 04. 2010 22:02:55
Enkrat ni nobenkrat sva si rekla in se danes spet odpravila na turno smuko. Tokrat iz Bodentala na sedlo Belščica. Na smuči je mogoče stopiti že nekaj metrov od parkirišča, pa ne bo več ravno dolgo tako. Vreme že drugi dan zapored naravnost fenomenalno, obiska turnih smučarjev sredi tedna pa toliko, da sploh nisva mogla verjet eek. Sonce je naravnost pripekalo, razmere za smuko na najino veliko veselje pa mnogo boljše kot včeraj na Viševniku, tako da sva resnično uživala in spust je čisto prehitro minil.
Proti sedlu...kako zgleda na sliki položno, pa ni ravno tako :-)1
Levo zadaj Mali Stol, desno Celovška špica2
S sedla - levo Celovška špica, skrajno desno zadaj Vajnež3
Proti Bodentalu4
Pogled nazaj proti sedlu5
Zadnji vzdihljaji snega v dolini, zadaj najin današnji cilj6
všeč
tagec16. 04. 2014 20:12:43
Včeraj sem hvalil ponedeljkove razmere,danes pa nam je vreme dobr zagodlo.Dop.še mal sonca,vetra še ni bilo in namenila sva se na Vrtačo ali pa vsaj na Palec skozi žleb.Sredi plazu,ki sem ga premagoval s srenači,Nina pa z derezami,ugotoviva da je celo pobočje ena velika ledena plošča,očitno so veter in nizke temperature naredile svoje,tako da obrneva desno proti sedlu Belščica.Strmine sekajo številni plazovi,tako da hoja na smučeh ni bila enostavna,zato smuči na ruzak in dereze na noge.Bližje sedlu sva,močnejši je veter in na prevalu Vrata je že skoraj orkanski.Nina takoj obrne,sam malo pogledam proti Vajnežu,ki je bila tudi ena od današnjih varijant.Brez rokavic,da pospravim opremo se mi skoraj zanohta,začetki smučanja pa tudi niso obetavni zaradi vetra in pa zelo trde podlage.Zavijam desno,probam levo,povsod je tako trdo da trese smučke.Čisto utrujen pridem do dna,neverjetn o,ne spomnim se take podlage.Na dnu vsaj veter poneha,tako da se počasi odtajava.Kaj reči;včasih ti pač ni namenjeno..mrk pogled
od Palca do Vrtače,hitro se je pooblačilo1
takšna je bila podlaga pod Palcem2
proti Svačici3
s sedla proti Vrtači..4
Ovčji vrh..5
mamljive strmine med Potoškim Stolom in Vajnežem6
(+6)všeč
Mako17. 04. 2014 13:05:55
Včeraj je bila povsem spodobna smuka nad Podnom. Res je treslo in je bilo bolj naporno za stegna, a je podlaga dovolj gladka, da je bilo povsem solidno.
(+1)všeč
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki