Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Plačkem vrhu (510 m)?
Glasuj
Seznam forumov / Slovenija / Gorsko kolesarstvo / Bc-Vršič-Predel-Bc

Bc-Vršič-Predel-Bc

Natisni
rozka28. 09. 2011 21:22:19
Spet ena tistih mojih, ki po trasi ne spada v gorsko kolesarjenje, jo pa rešuje višinska razlika in kmvelik nasmeh...iz Bca v Lepeno na jutranjo kavo, kjer me že grejejo sončni žarki, nato nadaljujem po Trenti, ki je vedno lepša, vedno bolj jesensko obarvana...uhhh, zdaj pa za res, vzpon na Vršič, kjer sem si zasužila kosilo s sladicomežikanje in gasa v Kranjsko goro ter naprej do Trbiža, potem pa spet vzpon čez Predel do izhodišča. Lušna turca, s kar nekaj višinske razlikemežikanje in skoraj okroglih 100kmnasmeh
všeč
GregorC9. 08. 2015 14:29:46
Ni tako velikopotezna tura kot zgoraj od rozkezadrega, niti ni gorskokolesarska ampak cestna klasika, pa vseeno malo opišem izlet na naš najvišji cestni prelaz. Želja je bila Bovec - Vršič, zaradi vročine pa je bilo potem samo Trenta - Vršič. Velikokrat sem se nanj že povzpel iz Kranjske Gore, letos pa se odločim za Primorsko stran in moram reči, da je kljub temu, da je vzpon daljši, premagaš tudi večjo višinsko razliko, vsaj zame iz te smeri vzpon lepši. Poleg tega pa sem imel občutek, da je tudi manj prometa kot iz Kr. Gore.
Začnem pri Domu v Trenti in se preko serpentin, uživanju v razgledih na okoliške vrhove počasi povzpnem proti vrhu. Vmes se ustavim še na razgledni točki Šupca, kjer so ostanki nekdanje Avstro-Ogrske tovorne žičnice med Kr. Goro in Kal- Koritnico in uživam v razgledih z tamkajšnje razgledne ploščadi. Zanimivo, da sem to do sedaj kar nekako vedno spregledal. Na vrhu pa vroče, brezvetrje in polno pločevine in seveda ovcvelik nasmeh Po daljšem postanku in martinčkanju pa uživaški spust v dolino, seveda z veliko mero previdnosti, kajti prometa je bilo kar precej v obe smeri (kakšno je šele moralo biti proti Kranjski Gorieek) Skratka lepa, klasična tura, ki se je končala z prijetno in osvežujočo (brr) ohladitvijo v Soči malo pred Trento.
jutro v Bovcu1
Pogled iz Trente2
Pogled proti izhodišču3
Tudi iz te strani dobro izgleda4
Cilj blizu a ne tako zelo5
Pogled nazaj6
7
Polno 8
9
Ni vršiča brez ovc10
zaželele so si mrzle pijače11
Ostanki tovorne žičnice12
Pogled proti Zadnji Trenti13
14
Proti vrhu15
Daleč je dolina16
Tudi karjola je lahko cvetlično korito17
(+1)všeč
robi210721. 04. 2017 22:12:26
Varianta opisane poti za prave mazohiste - Vršič in Mangart v enem dnevu: iz Kranjske Gore čez Vršič v Trento, nato na Mangart in čez Italijo nazaj v KG. Vse skupaj navrže po spominu cca. 120 km in cca. 2400 m višincev (800 KG - Vršič in 1.600 Bovec - Mangartsko sedlo). Ko se vračate proti Sloveniji, bodite pozorni na to, da nekaj metrov za odcepom za avtocesto, ali pa vsaj pred podvozom pod železnico zavijete levo na kolesarsko pot Alpe Adria (rjava tabla), ki vas bo po trasi nekdanje železniške proge pripeljala v SLO. Lani sem to traso prvič odpeljal v opisanem redosledu. Prejšnja leta sem namreč vedno štartal in končal v Bovcu, ki mi je sicer bolj prijeten od KG, vendar pa je vožnja z avtom do Bovca iz Lj čez Idrijo ena sama muka, pa še zamudno je. Slednje ni nepomembno, saj takšnole kroženje vzame kar nekaj časa, zato se od doma vedno odpravim še v temi, da lahko zajaham bicikel takoj, ko se zdani. Se pa za razliko od Rozkine variante nikoli nisem odločil, da bi šel iz Bovca najprej čez Vršič in se nato čez Predel vrnil nazaj v SLO, ampak vedno kontra. Predvsem zato, da sem najtežjo stvar (Mangart) oddelal najprej, ko so bile noge še dokaj frišne. Lani pa kot rečeno najprej na Vršič, kar se mi je kasneje, ko sem lezel na Mangart, krepko poznalo. Vendar pa najbrž ne bi kaj dosti profitiral tudi, če bi iz KG šel najprej čez Predel na Mangart in nato iz Trente čez Vršič nazaj v KG. V tem primeru je do Mangarta bistveno daljša pot, kot iz Bovca. Sicer je menda cca. 200 m manj višinske razlike, ki pa jo požre vzpon na Vršič iz primorske strani. Ta je namreč nekaj višji, kot iz gorenjske strani.
(+1)všeč
mailman22. 04. 2017 06:08:06
Krog je krog, vseeno v kateri smeri. Zame je cesta iz Bovca do Trente težja kot katerikoli klanec, vseskozi rahlo "dvignjena"jezen! Drugače pa je ta trasa nujna pri vsakem resnem kolesarskem rekreativcu!mežikanje Lepa in naporna, potrebno je imeti nekaj km tisto sezono v nogah.nasmeh
(+3)všeč
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki