Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Slovenska Jakobova pot
25.10.2011 - bagi
Letošnji jesenski dopust mal drugače nasmeh. Gore zamenjam za hribčke, doline in večinoma znane gorske poti za meni popolnoma neznane po naši lepi deželi. Odločim se hitro in po dveh dneh sem že na začetku poti. Sam in precej nepripravljen zmeden. Zjutraj še v trdni temi stojim na mejnem prehodu Bregana malo pred Zagrebom. "Kam pa kam", me vpraša mlada policajka, ko jo poprosim za žig. "Jaa … v Trst grem. Peš do Ljubljane in naprej do morja" zavijanje z očmi. V njenih očeh se zrcali dvom o moji prisebnosti, a mi vseeno želi dobro pot velik nasmeh. Jaz ne dvomim. Niz dogodkov me je poslal na to pot in za dvom ni prostora. Čez 300 km v enem zalogaju in več kot 6000 prehojenih višinskih metrov v 11 dneh hoje. Slediš rumenim puščicam in školjkam. Ko jih zmanjka zaupaš intuiciji. Makadam, asfalt, gozdne potke, brezpotje. Ješ in spiš kakor nanese. Iz dneva v dan. Izkušnja, ki očisti telo in duha jezik. Čudovita pokrajina in ljudje. Ko 11 dan zagledam Trst, imam več energije kot na začetku. In prvič sem v Trstu. Ampak nikoli, res nikoli si nisem mislil, da bom vanj prikorakal peš velik nasmeh. Kogar zanima kaj več o Slovenski Jakobovi poti naj mi piše na ZS ali gasperin.emil@gmail.com. Pa korajžno na pot nasmeh.
Slovenska Jakobova pot1 Slovenska Jakobova pot2 Slovenska Jakobova pot3 Slovenska Jakobova pot4 Slovenska Jakobova pot5 Slovenska Jakobova pot6 Slovenska Jakobova pot7 Slovenska Jakobova pot8 Slovenska Jakobova pot9 Slovenska Jakobova pot10 Slovenska Jakobova pot11 Slovenska Jakobova pot12 Slovenska Jakobova pot13 Slovenska Jakobova pot14 Slovenska Jakobova pot15 Slovenska Jakobova pot16 Slovenska Jakobova pot17 Slovenska Jakobova pot18 Slovenska Jakobova pot19 Slovenska Jakobova pot20 Slovenska Jakobova pot21 Slovenska Jakobova pot22 Slovenska Jakobova pot23 Slovenska Jakobova pot24 Slovenska Jakobova pot25 Slovenska Jakobova pot26 Slovenska Jakobova pot27 Slovenska Jakobova pot28 Slovenska Jakobova pot29 Slovenska Jakobova pot30 Slovenska Jakobova pot31 Slovenska Jakobova pot32 Slovenska Jakobova pot33 Slovenska Jakobova pot34 Slovenska Jakobova pot35 Slovenska Jakobova pot36 Slovenska Jakobova pot37 Slovenska Jakobova pot38 Slovenska Jakobova pot39 Slovenska Jakobova pot40 Slovenska Jakobova pot41 Slovenska Jakobova pot42 Slovenska Jakobova pot43 Slovenska Jakobova pot44 Slovenska Jakobova pot45 Slovenska Jakobova pot46 Slovenska Jakobova pot47 Slovenska Jakobova pot48
Irina     
25.10.2011
@bagi!

Ja, zanimivo popotovanje. Pod fotografije bi pa lahko kaj pripisal, da bi vedeli, kje si se potepal preden si prispel do Trsta.
bagi     
26.10.2011
@Irina ni blo več časa včeraj zvečer zadrega. Pojstla je že vabila nasmeh.Če se bo še dalo, bom pripisal, če pa ne, bom opisal kratek potek poti.

Emil
heinz     
26.10.2011
@bagi, iskrene čestitke za ta ogromen podvig! Spoštovanje!
V kakšnem stanju so kaj kolki, kolena, ipd ? Sam imam po dolgih turah, ki vključujejo hojo po gozdnih cestah (zaradi emšo-ta) navadno težave s kolki..
Verjamem, da se ti je hudo izplačalo in da se boš tega svojega podviga zagotovo lahko v najlepšem spominjal vse do konca življenja! Zavidljivo!
bagi     
26.10.2011
@Heinz pozdravljen. Hvala za čestitke nasmeh. Jaz sem tole pot kar malo prelahko vzel ker s kondicijo nisem pričakoval nobenega problema, prej z voljo zavijanje z očmi. Tudi z dobro uležano opremo ne, vsaj na začetku sem tako mislil jezen Vendar hoje je bilo vsak dan za 9~10 ur in noge so natekle tako, da so drugače zelo udobni čevlji enostavno postali premajhni. Tu so najkrajšo potegnili mezinci in blazinice prstov na nogah - beri žulji jezen. Ampak to je že pozabljeno. Vreme fantastično za ta letni čas, spomini enkratni nasmeh.

Emil
sjevnika     
26.10.2011
Bravo Emil,

če bi najavil svojo pot, bi se lahko oglasil pri meni na kavi in še na čem drugim. Slovenski Camino gre namreč mimo moje hiše v okolici Ljubljane. Lahko bi premlela tudi tisto "noro dobro" prečenje Vevica ... ali pa treking po Nepalu ...

So težave z orientacijo ali je pot toliko sledljiva, da ni večjih zagat. Sama sem že nekoliko brskala po netu za informacije, nekaj se najde, najboljša pa je informacija iz prve roke.

Lep pozdrav!
drofebo1     
26.10.2011
Tudi jaz ti čestitam za to prehojeno pot.Še dobro,da nisi štel korakov,koliko se jih je nabralo.
geppo     
26.10.2011
Po fotografijah sem sedajle prečekiral ( kolikor sem prepoznal ) in čestitam. Pot je res pravi zalogaj.
Še nikoli slišal in se mi zdi zanimivo. Prenočeval si pa ??
LP
Irina     
26.10.2011
@bagi!

Vi'š, kako sem bila nerodna, še čestitala ti nisem za prehojeno pot. Pritegnile so me fotografije in na drugo sem pozabila.

minca23     
26.10.2011
Emil, čestitam! A sem edina, ki te je na tej poti srečala? Vesela sem, da si zmagal! Lepo bodi, lepo še naprej hodi... Minca
osojnica     
26.10.2011
Čestitke za romanje po Slovenski Jakobovi poti.Pobudo za pot sta dala Marjeta in Metodij Rigler, ki sta nato prehodila dolgotrajen "križev pot" med neukimi državnimi uradniki in nerazgledanimi turističnimi delavci, da sta jo sploh lahko označila.Za slovensko Jakobovo pot sta izdala tudi vodnik z naslovom "Kje so tiste stezice, ki so včasih bile ?".Izšel pa je tudi Kolesarski vodnik po Jakobovi poti. Obstaja tudi Društvo prijateljev poti sv. Jakoba v Sloveniji.
bagi     
27.10.2011
Najlepša hvala vsem za iskrene čestitke nasmeh Je kar zanimanje za to pot, zato nekaj splošnih informacij. Slovenska Jakobova pot se drži kolikor se da starodavnih poti, po katerih so naši predniki romali v Santiago di Compostelo. Pot nikogar ne bo pustila ravnodušnega, sploh če se jo odloči prehoditi v enem zamahu. Preči dobršen del Slovenije in je konkreten izziv, sploh če se ne obremenjuješ s tem kje boš spal in kaj boš jedel zavijanje z očmi. S to potjo sta Metod in Marjeta naredila izjemno delo. In delata še naprej. Drugo leto bo dokončana Višarska pot od LJ do Višarij, delata pa se že na Ogrski poti iz madžarske meje proti LJ. Kraje , koder sem hodil in kje sem spal bom še pripisal velik nasmeh

Emil
rober     
27.10.2011
Vauu...si pa kerlc Emil,ni sam v Nepalu lušn,ane...velik nasmeh
bagi     
27.10.2011
@rober, maš prav velik nasmeh. Nepal je bil enkraten zaradi eksotike, Jakobova pot pa zaradi odkrivanja sebe, ljudi in pokrajine. Super luštn nasmeh. Se slišmo.

Emil
bagi     
27.10.2011
@geppo,@Irina ... na slike se naknadno ne da več vstavljati komentarjev zmeden. Prilagam GPS track , kjer se več kot odlično vidi potek poti.
Kar se pa spanja tiče, je bilo pa zelooo raznoliko nasmeh Spal sem kakor je naneslo .. v hostlih, pri čudovitih ljudeh (hvala vam), pri menihih v Stični (nikol pozabu), doma, ko je pot nanesla tja, na terasi vikenda (oprostite, sem vse pospravu), na kmetih (ne na kmeticah) in na koncu še v enem hotelčku v Italiji, ko sem malo prepozno vklopil zavore in sem bil nevede že v Italiji velik nasmeh.

Emil

Link:
http://www.gpsies.com/map.do?username=mariobre
Irina     
27.10.2011
@bagi!
Hvala za pojasnilo. Nekako sem mislila, da se komentatorju ob vsakem njegovem prispevku, na desni strani, vedno odprejo zeleni kvadratki; slike, naloži slike, video.
In, če odpreš "slike", se odpre stran kakor na začetku, ko si jih vnašal. Tam so možni pripisi teksta in hkrati izbris fotografij ali dodajanje novih.
jakop     
8.11.2011
hola
Sem šele sedaj "zagazil" na to stran in ugotovil, da sva se srečala v Logatcu. Čestitam za prehojeno pot. Vsem, ki jo bodo ponavljali pa odsvetujem pot po Napoleonovem drevoredu v Logatcu, ki je na eni od slik zgoraj. Ko pridetre do te ceste, jo je potrebno prečkati in nadaljevati ob zahodnem robu industrijske cone, dokler ne pridete na vzporedno pot, ki se v Logatcu združi s to po drevoredu. Sedaj, ko so namestili ob cesti odbojne ograje, je hoja po drevoredu smrtno nevarna!!!
jcerni     
5.5.2012
Jakobova pot v Sloveniji je zanimivo dopolnilo dolgim pohodniškim potem v Sloveniji. Kako pa je bilo na mojih pohodih po Jakobovi poti v Sloveniji?
jcerni     
21.5.2012
Več o pohodu Ljubljana - Vrhnika lahko preberete tukaj
jcerni     
19.6.2012
Več o pohodu Vrhnika - Laze lahko preberete tukaj.
jvali     
20.2.2014
bagi: izjemen podvig. čestitke in spoštovanje. kot pa vidim, ste prehodili tudi nov pot, do Italije. kar nekaj nas je, v katerih raste želja po tem popotovanju. sem sicer ljubiteljica gora in pohodnica, in se vedno bolj navdušujem nad takimi potmi. prijateljica me je navdušila tudi nad Camino de Santiago v Španiji...ste tudi tam bili? zame je čas, da začnem načrtovati...
Stran: 1 2       
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2019 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki