Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj

Nasveti za večdnevni potep

Natisni
maks572. 03. 2015 10:28:13
Najlepša hvala za lepe želje, ki jih seveda vračam in za nasvete!
Sedaj mi (nam) ostane le, da držimo pesti, da zapade v gorah čimmanj snega in da bodo posledično "čimprej nared" za naše obiske.
všeč
barbarela2. 03. 2015 15:27:30
Lepa hvala PV - ju, lepa hvala Valeriji in lepa hvala hribov-ecu. Če se spomnite še kakšne ture (lepo prosim tudi za nasvet, kje prespati), se vam zanjo že v naprej zahvaljujem.
všeč
valerija1122. 03. 2015 16:06:42
Prespita prav solidno po vseh kočah:Na Okrešlju,Kamniškem sedlu,na Ledinah,v Češki koči,na Korošici, na Kokrskem sedlu. Ni panike,povsod bo lepo.
všeč
smatjaz2. 03. 2015 19:48:26
Če se odločiš za Bohinjski konec, potem kaka koča na Voglu, koča na Razor Planini, Komna, koča na planini Viševnik ali koča pri planini pri Jezeru, Kosijev dom na Vogarju - odvisno od dolžine ture v enem kosu in tempa hoje .....nasmeh V kamniških pa sta vsaj dva bivaka pod Grintovcem in pod Skuto, koče na Kamniškem sedlu, Kokrškem sedlu, Okrešlju, Ledinah, Češka koča, koča v Kamniški Bistrici, krvavcu, Kocbekov dom na Korošici pod ojstrico, pa da Veliko planino ne omenjam.....velik nasmeh
všeč
Gdu bo meni reku svinja2. 03. 2015 21:24:47
Sam sem šel približno v drugo smer kot ima plan @gorvhribe. Je tridnevno delno prečenje KSA, s štartom na Jezerskem in ciljem na Olševi.
Prvega dne je bilo torej izhodišče Jezersko, na Jezersko Kočno in Grintovec. Od tam je sledil spust na Kokrsko sedlo in spanec v Cojzovi koči.
Drugega dne je bil na vrsti Kalški greben. Ta leži ravno nasproti načrtovane poti, zato se je treba po isti poti vrniti, saj je pot potem vodi proti Skuti, Turski gori in Brani, kateri je sledil sestop na Kamniško sedlo in spanec.
Zadnji dan se je pričel s spustom na Okrešelj, potem pa pač po asfaltu skozi Logarsko dolino, od tam proti panoramski cesti mimo izvira kisle vode in končno mimo Potočke zijalke na Olševo in po grebenu dol.
Pot, razen zadnjega dne, je zelo zahtevna. Z zmerno kondicijo se časovno izteče tudi brez hitenja, zaradi česar je še vedno dovolj časa za prijetno poležavanje v gorskih travicah.
všeč
Pankrt3. 03. 2015 19:40:32
Prečenje KSA,prvi dan čez Presedljaj do koče na Korošici ter na Ojstrico in prek škarij na Planjavo ter dol do Kamniškega sedla na mrzlega kozla in gasa naprej cez kotliče na Tursko goro ter dol do bivaka pod Skuto na spanje... Naslednji dan zgodaj zjutraj na Skuto,naprej po grebenu čez Dolgi hrbet na Mlinarsko sedlo in naprej do Grintovca- nazaj dol čez škrbino proti Jezerski Kočni in Kokrški Kočni....in še spust do bivaka pod Kočno..spanje ali še en sprehod do Kokrškega sedla...Začetek in konec v Kamniški bistrici.....Srečno.....mežikanjemežikanje
(+1)všeč
barbarela4. 03. 2015 13:12:48
Vsem lepa lepa hvala!!!
všeč
SunBurned4. 03. 2015 14:19:11
Še moj predlog za eno zelo lepo tridnevno turo v osrčju Julijcev, ki sem jo lani v dveh rundah tudi sam prehodil:

1.dan: Vrata-Sovatna-Stenar-Križ-kosilo v Pogačnikovem domu-popoldne vzpon na Pihavec ali sončenje ob jezercu.

2.dan: zgodaj zjutraj na Razor in mogoče še na Planjo-okrepčilo v Pogačnikovem domu-preko Bovškega Gamsovca na Luknjo-preko Plemenic ali po lažji mulatjeri do koče na Doliču.

3.dan: vzpon na Triglav-spust do Kredarice-do mirnejše Staničeve koče na okrepčilo-mogoče še vzpon na Begunjski vrh ali Zg.Vrbanovo špico-čez Prag nazaj v Vrata.

Ob dobri vremenski napovedi se lahko izlet podaljša kar na 4 dni in sicer tako, da se prvi in drugi dan raztegneta v tri dni in se vrhove okoli Kriških podov malce bolj "ležerno" osvaja.
(+5)všeč
smatjaz5. 03. 2015 20:46:37
A ni Pihavec še zaprt zaradi podora???? eek
všeč
SunBurned6. 03. 2015 09:32:55
Lani je bil,ja. Če bo letos še zmer, pač ne greš nanj :-)
(+3)všeč
ZeK10. 03. 2015 09:36:16
tudi sam imam eno vprašanje v tej temi.

lani sem šel na večdnevno potepanje iz Ljubljane do Triglava. in sicer po poti, ki je šla preko Tošča, Gorenje vasi, Blegoša, Črnega vrha, Porezna, Črne prsti, v Bohinjsko Bistrico, Bohinj in nato čez Komarčo dalje.

letos me mika podobno potepanje, a po nekoliko drugačni trasi, saj bi rad šel nekako po liniji Ljubljana-Škofja Loka-Železniki- Ratitovec-Jelovica-Bled-Radovna-Mojstrana-Vrata.

na celotni liniji mi sedaj manjka ideja za dve "etapi" in sicer kako od Škofje Loke do Železnikov, da se izognem cestam in kako potem od Ratitovca čez Jelovico do Bleda.

če ima kdo kakšen nasvet, se vnaprej zahvaljujem.
(+1)všeč
sla10. 03. 2015 09:46:46
Od Škofje Loke do Železnikov greš lahko po obronkih oz. grebenih vzhodno ali zahodno ob Selški dolini.

Lahko pa poskusiš tudi tole (kar je sicer tudi moj projekt): http://www.kam.si/slovenske_pespoti/aljazeva_pot_od_doma_do_doma.html
(+1)všeč
wolphgang10. 03. 2015 12:37:03
Jaz imam tudi eno v mislih. Tako bolj "urbano":

Medno - Golo brdo - Katerina - Grmada - Tosc - Pasja Raven - Sivka - Planina nad Horjulom - Sv.3 kralji - Rovte - Planina nad Vrhniko - Vrhnika - Borovnica - Pekel - Rakitna - Krim - Iski Vintgar - Krvava pec - Kurescek - Turjak - Grosuplje - Polica - Kucelj - Trebeljevo - Jance - Jevnica - Murovica - Domzale - Trzin - Rasica - Smarna gora - Medno.
(+1)všeč
sirt111. 03. 2015 08:44:54
@ZeK
iz Šk.Loke do Ratitovca imaš malo bolj razgibano pot:Lubnik- Stari vrh- Mladi vrh- Koprivnik- se spustiš v Zali log in povzpneš na Ratitovec.
Podobno: www.pespoti.si/izlet.php?id=13651
Manj razgibana: Šk.L.- Križna gora- Planica- Čepulje- Mohor- Lajše- Dražgoše- Podlonk- Ratitovec.
www.pespoti.si/izlet.php?id=9624
Res pa je, da se obe poti ogneta Železnikom.
(+1)všeč
GregorC12. 03. 2015 13:24:23
Pri drugi sirtovi varianti se lahko iz Dražgoš preko Kališ spustiš v Železnike in nadaljuješ skozi naselje Dašnica do Podlonka in naprej na Prtovč in Ratitovec.
Iz Ratitovca do Bleda pa lahko greš po naslednji varianti: Ratitovec- planina Klom- Ledine- Rovtarica- Vodiška planina- Planina Talež- Ribno ali Selo pri Bledu- Bled.
všeč
mihael00716. 03. 2015 09:01:50
barbarela, za več dnevno turo po julijcih lahko izbereta tole pot katero sva z očetom prehodila, ki je približno enake starosti kot vidva...
--šla sva prenočit na italijansko kočo zachi nad belopeškimi jezeri in se naslednje jutro povzpela po poti življenja na vevnico, strug in na dve ponce, nato pa spet nočitev na isti koči.
--drugi dan sva se od koče odpravila na mangart po italijanski ferati in nato sva prenočila na mangartski koči.
--tretji dan sva se od mangartske koče odpravila preko kotovega sedla na jalovec in po drugi strani dol prespat na zavetišče pod špičko.
--četrti dan sva se od zavetišča odpravila na bavški grintavec, sestopila sva v kraj soča kjer naju je čakal prevoz...
pa srečno!
(+2)všeč
barbarela22. 03. 2015 14:14:30
Najlepša hvala za predlog mihael007. Malce me je strah Jalovca, ki bi ga raje osvojila s kom, ki je na njem že bil. Vsekakor pa ga imava z možem v planu.
všeč
jax22. 03. 2015 18:29:09
No, na mihaelovem predlogu je Jalovec v resnici še najmanjši problem. Ta predlog obsega sledeče: prvi dan vzpon po eni najzahtevnejših ferat v Julijcih, nato grebensko prečenje, ki vključuje tudi kar precej nezavarovanega plezanja, na konec pa še spust po ferati (ta sicer menda ni tako težka).
Drugi dan je nekaj lažji, sicer spet ferata, ampak za kako stopnjo lažja.
Tretji dan sledi precej kočljivo prečenje od Mangarta proti Jalovcu (zlasti prvi del po zelo nevarnih strmih travah), zadnji vzpon na Jalovec je v resnici nekaj lažji, sestop proti Špički pa v glavnem neproblematičen.
Četrti dan pa za posladek eno tako trentarsko prečenje po skoraj navpičnih travah, kjer poti skoraj ni (čeprav na karti je). Zelo neprijetna pot.
Skratka, zanimivo prečenje, ampak vsekakor zgolj za zelo izkušene, predvsem pa z zelo veliko volje in kondicije. In če bi se jaz loteval česa takega, bi gotovo črtal vsaj zadnji dan (in kvečjemu razmišljal o prečenju proti Vršiču ter mogoče čez Mojstrovke v Tamar. Ampak to je že druga zgodba).
(+6)všeč
barbarela23. 03. 2015 12:23:29
Hvala za opozorilo, jax, ki ga bom hvaležno upoštevala in črtala mihaelov007 predlog. Z možem zelo rada hodiva, toda po ne preveč nevarnih, urejenih in varovanih poteh in stezah.
všeč
Smetar24. 03. 2015 12:59:14
@mihael007 lepe in tehnično/kondicijsko zahtevne ture. Upam, da mi bo uspelo letos ali pa drugo poletje opravit ponovitev vajinih tur nasmeh

@barbarela, moj predlog:
Dan1: Lepena - Krnska jezera- V.Bogatin - Vrh Škrli (lahko še malo nadaljuješ do Tolminskega Kuka in se vrneš nazaj do razpotja za pl. Govnjač - nadaljuješ proti Komni (ali pa koči pod Bogatinom) [prespiš >
Dan2:Komna - Črno jezero - sedmera jezera (tukaj si lahko ogledaš okoliške hribe ali jezera v bližini)
Dan3: sedmera jezera - proti Komni - Lanževica - brezpotje - V.Baba - Lepena(alternativa spust iz Lanževice proti Bogatinskem sedlu in potem po isti poti kot prvi dan proti Lepeni.)

Lahko podaljšaš za kakšen dan z obiskom Krna in okolice nasmeh

Predlagana pot je lahko orientacijsko zahtevna, če je slabo vreme (megla) in ne poznaš terena. Drugače pa ni preveč zahtevna pot in če ugotoviš, da s kondicijo nista glih prijatelja lahko že druga dan se direktno vrneš proti Lepeni.

Srečno in varno hojo mežikanje
(+3)všeč
Stran:1234
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki