Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Plačkem vrhu (510 m)?
Glasuj

Šotor

Natisni
Gdu bo meni reku svinja6. 05. 2015 10:54:52
Precej pestro izbiro imaš na http://int.barrabes.com/tents - na voljo so šotori, recimo temu srednjega do višjega cenovnega razreda, ampak temu primerna je tudi kvaliteta.
Sam sem šotor našel kar pri nas, in sicer salewa denali II. Ima slabe tri kilograme, vanj pa se lahko oba z zmajem stlačiva zelo udobno. Vedno je prostora še vsaj za en nahrbtnik, drugega se lahko spravi pred enega od dveh vhodov.
Sam preferiram šotore z dvema vhodoma, ker ga v vročini prepih hladi in prezrači; enega od vhodov lahko uporabiš kot skladišče; v slabem vremenu lahko v njem brez problema tudi kaj pogreješ, čeprav je sam šotor dovolj visok, da lahko to udobno delaš kar v njem.

Zgoraj sem omenil, da vanj brez problema spraviš en nahbrtnik, vendar ob uporabi spalnih podlog, brez teh je prostora v šotoru še za tretjega človeka.
Sam uproabljam spalne podloge, ker sem komot, ker povsod v naravi ni mogoče nabrati mehkejših materialov za pod ležišče in ker je podloga izolator v hladnejših mesecih. Je pa potrebno vzeti v zakup, da udobje zavzema prostor in tako šotor, podlogi in spalni vreči predstavljajo kar dve tretjini vsebine nahrbtnikov.
všeč
robotek19. 05. 2015 07:39:48
Hvala za vse nasvete. Na koncu sem vzel Salewa Micra 2. Hitro postavljen, dokaj lahek in prostoren. Kako se bo obnesel v dezju in vetru pa bomo videli.
všeč
Tadej Bolta19. 05. 2015 09:00:57
mam ferrino lightent 2 in ferrino aerial 3

lightent uporabljam ko potujem sam, ker gresta v šotor ravno ena oseba in ruzak... šotor izredno lahek. problem šotora pa je, da je konstrukcija kot nekakšen valj oz tunel in zaradi tega ne stoji sam. vogale moraš tako obvezno fiksirati s klini. pri kamnitih podlagah, ko ne moreš zabiti klina, vogale probam s kako vrvico zavezati na skalo, včasih dam celo kako skalo v vogal znotraj šotora, itd.

aerial 3 je fajn za dve osebi in prtljago. smo bili že trije notri, ampak so bili vsi ruzaki zunaj. prednost šotora napram lightentu je tudi ta, da stoji sam - pač palce se križajo kot pri igluju
všeč
Stran:12
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki