Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Planina Blato-cestnina
bbugari1     
6.7.2018
Res Anansie, in do Vodnikovega doma se normalno šlo peš skozi Voje (od Ribčevega laza!), avtomobilskega pristopa na Blato ni bilo. Zakaj so sploh odpirali to cesto ne vem. To kaj se zdaj prepirate je zaradi takšnega odpiranja cest vseposvod. Pljuc... jezen
Daaam     
6.7.2018
Drago imas malo prav, samo če gremo turisti bohinjcem, ljubljančanom in ostalim v turističnih krajih tako na zivce ko gužvo delamo, potem naj se nehajo oglaševat kot turistične destinacije in bo pocasi tudi obisk padel. Vsem je tako hudo k je toliko folka edino ko cekine štejejo je pa vse ok.. Normalno da je treba naredit mau red, sam moje misljenje je naj bo red v obojestransko zadovoljstvo in ne samo v zadovoljstvo obcinskih in ostalih blagajn.. Poudarjam..to velja za vse nase koticke ne samo za Bo'hn..
JOPU     
13.7.2018
Pozdravljeni vsi,
jaz sem jih pa kar poklicala, jih povprašala in se pritožila na njihov način pobiranja uporabe ceste. Tudi to, da se mi ne zdi prav, da, če grem v hribe za 4 do 5 dni med tednom, moram plačati 50 eur zato ker ne uporabljam ceste. Uporabljam jo samo takrat, ko grem na planino Blato in s planine, to je max 20 eur. Predlagala sem tudi, da naj planincem, ki redno plačujejo članarino omogočijo vstop s planinsko izkaznico do določene ure in naj to izvajajo s kontrolo dokumentov kot to delajo v Logarski dolini. So rekli, da vso zadevo letos testirajo in bodo v bodoče upoštevali pripombe. Upam, da res. Sicer pa sem mnenja, da je treba naravo varovat in naj se turizem zaračuna.
Anansie     
14.7.2018
bbugari1, cesto so naredili kot vlako za gozdarjenje, potem pa smo novodobniki hitro pohopsalieek
flapho     
14.7.2018
Anansie
Res si novodobnik, da ne znaš ločiti vlake za gozdarjenje in gozdne ceste. Prehodil sem vse te konce z svojimi nogami in nikoli me ni bolela glava zaradi cestnine, ker takrat je ni bilo in smo šli v hribe iz doline in ne tako kot danes, da se je treba pripeljati v hribe!!!!
HODI V PLANINE, DOKLER JE ŠE ČAS, KER PRIŠEL BO ČAS, KO NE BO VEČ ČAS, IN KMALU BO TA ČAS!
IN, KO GREŠ V PLANINE GREŠ PEŠ IN SE NE PELJEŠ!!!!
slavkoa     
16.7.2018
Flapho, podpis na tvoje razmišljanje, dodal bi le še eno stvar, da enako kot za planinarjenje "z avtomobili", je vsaj meni moteče spomladansko poizvedovanje ali je pot prehodna brez zimske opreme. A sta res tako težka cepin in dereze in ali je vredno tvegati življenje zaradi kakega kilograma dodatne teže v nahrbtniku ??
Pa varen korak v gorah vsem obiskovalcem.
tinky     
16.7.2018
flapho, napisano pred Iztokovo kočo./ Golaki/
exwannabe     
16.7.2018
slavkoa, malo poglej čez "meje" in pomisli, da nekateri nimajo zimske opreme in so npr. t.i. "letni" hribolazci, ki komaj čakajo, da skopni sneg in v povezavi s tem tudi izbirajo destinacije.
VanSims     
16.7.2018
@flapho in @slavkoa, ali sta kdaj pomislila na starejše, družine z otroci (ki jim je lahko tak pristop pomoč, če se težje odklopijo od računalnikov, video igric, telefonov,... da gredo vsaj malo hoditi, če že to ni ornk tura), slabotnejše, hendikepirane,... Takim možnost prihoda z avtom, žičnico, avtobusom,... do višjega izhodišča še kako veliko pomeni. Vsi bomo enkrat stari, hribe bomo imeli še radi a nam bodo vedno manj dostopni.

Upam, da se bo do takrat tudi pri nas tosmiselno kaj obrnilo na bolje. V tujini imajo namreč to boljše porihtano. Resda s prvotnim namenom komercializacije in zaslužka a stranski učinek vsega pa je tudi boljša dostopnost hribov takim skupinam ljudi.

Kar se tiče zimske opreme: kaj je narobe s poizvedovanjem o njeni potrebnosti? Jaz ponavadi preverim dvojno: na forumu in v koči. Oboji so me namreč že zaj... Res pa je, da dodaten kos opreme ni odveč in da ga v dvomu tudi sam odnesem.

In kot je rekel @exwannabe, nekateri je nimajo, niso usposobljeni za njeno uporabo ali pa preprosto za njo nimajo denarja!
lepenatka     
16.7.2018
Van Sims,
se strinjam s tabo.
Sicer pa je ta portal namenjen vsem, tudi začetnikom in manj izkušenim.
Bolje, da se z dejanskim stanjem seznanijo tu, kot pa na poti v kaki kočljivi situaciji, ki ji niso dorasli.
Tisti, ki imajo dovolj izkušenj in poznajo trenutno situacijo na poti,pa lahko samo prijazno pomagajo.
Srečno na poteh.
Regina
TejaB     
17.7.2018
Meni se pa zdi, da so tole čisto korektno uredili.
Imamo dobre možnosti (zelo ugodnega) javnega prevoza do navedenih frekventnih točko: http://www.gore-ljudje.net/novosti/141532/. Samo nekaj več razmisleka pri načrtovanju ture je potrebno.cool
Če pa hočemo biti povsem neodvisni in se pripeljati s svojim avtom, kolikor visoko je pač mogoče, tudi v TNP, je prav, da za to tudi malo več plačamo.velik nasmeh
felix     
18.7.2018
Van Sims, zelo lepo napisano. Sam sem v mladih letih hodil iz izhodišč, do koder je pripeljal javni prevoz. Sedaj v bolj poznih letih (nad 60) še vedno rad skočim na kak dvatisočak, vendar mi paše, da se malo dalje pripeljem z avtom, čeravno moram za to dati nekaj evrov. Ne nazadnje, cesto do planine Blato so lepo porihtali in to je tudi nekaj stalo. Pa lep pozdrav vsem.
sh     
24.12.2018
Prosim za informacijo kako je s prevoznostjo ceste do Vogarja (poledenelost, zasneženost)?
slamca     
25.12.2018
Do Vogarja se pride z lahkoto peš iz parkirišča (brezplačno), mežikanje Stare Fužine.... eno urco pa si gor.
2emeREI     
25.12.2018
cesta suha,rampa odprta
mukica     
25.12.2018
slamca@ali pa se pripelješ dokljer gre in gor pohajkuješ urco dlje, meni siguro ljubšemežikanje
So pa bili prijatelji tam, cesta prevozna brez problema.Šli so na Kanjavec.
sh     
25.12.2018
2emeREI, hvala za odgovor. Dan je kratek tako, da je pomembna vsaka ura.
Slamca in Mukica, to mi je bilo znano že pred zastavitvijo vprašanja.
Lep pozdrav.
pikica1     
13.1.2019
@slamca katero parkirišče je v Stari Fužini brezplačno?
blazek33     
13.1.2019
Sedaj so vsa parkirišča brezplačna.
pikica1     
14.1.2019
Sem preverila še na Info centru Bohinj Ribčev Laz, kjer so mi potrdili, da je parkiranje na parkirišču Stara Fužina do 1.4. brezplačno.
Kdaj so to spremenili nisem spraševala. Se spomnim preteklih let, da je tam na tem parkingu stal parkomat ki je deloval tudi v zimskem času.
Stran: 1 2 3 ... 22 23 24       
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2019 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki