Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje

Novice

Trenutne razmere

Seznam gora

Iskanje izletov

Panorama

Video

Mali oglasi

Skupaj v hribe

Vpisna knjiga

Prireditve

Alpske živali

Cvetje

Kviz

Zemljevid

Vreme

GPS sledi

Spletne kamere

Slike

Anketa

Najvzhodnejši dvatisočak v Sloveniji je?

Kordeževa glava

Mala Raduha

Velika Zelenica

Ojstrica

Ne vem

 Zadnjiški Ozebnik
Rutil     
11.6.2018
"V celem dnevu nismo nikogar srečali, niti nikjer nikogar videli."

paket "deluxe" nasmeh
velkavrh     
24.6.2018
Včeraj smo se škofjeloški planinci povzpeli na Zadnjiški Ozebnik. Štart je bil s parkirišča v Zadnjici. Do izhodišča na goro hodiš kar dve uri. Na sam vrh pa še dve ure.Tu je križišče poti. Tu se gre nato na Prehodavce. Na ta, bi rekel osamelec, ki ga opazujemo s Prehodavcen,vodi samo ena neoznačena potka. Dvakrat se moraš skoraj plaziti pod ruševjem, ker je potka malo izpostavljena.Do tega križišča na goro smo prečili celo nekaj snežišč, ki pa ne predstavlajo problema.Na sami gori je dovolj prostora za dve večji skupini. Za nami je prišlo gor še eno društvo in tudi nekaj posameznikov smo srečali pri vzponu gor, ko smo se vračali. Gora pa nas je nagradila s čudovitimi razgledi. Pred samo imamo tako rekoč vso Triglavsko okolico,mogočno prepadno steno Kanjavca,Prehodavce, Veliko Špičje .Imeli smo res super vreme. Vračali smo se po poti v Trento, ki pa je prijaznejša za pristop. Vseskozi poteka po prijazni mulatjeri visoko nad sotesko,ji je še polna snega.Šli smo mimo planine Trebiščine, kjer stoji samo ena lovska koča.Planini Lepoč in Krotica pa sta malo proč od poti in ju nismo videli.Ogledali smo si še slapove potoka Beladovec.Za nami je bilo kar osem ur hoda gor in dol s počitki seveda. Na vrhu gore si je treba res vzeti čas in uživati v razgledih.
Zadnjiški Ozebnik Izhodišče v Zadnjici.1
Zadnjiški Ozebnik Po Zadnjici.2
Zadnjiški Ozebnik Po grušču.3
Zadnjiški Ozebnik Pot je označena.4
Zadnjiški Ozebnik Žejni ne bomo.5
Zadnjiški Ozebnik Prek parih manjšnih snežišč.6
Zadnjiški Ozebnik V ozadju je Luknja.7
Zadnjiški Ozebnik8
Zadnjiški Ozebnik Križišče poti.Tu se gre na desno -pot ni označena , je pa dobro sledljiva, vendar zahtevna.9
Zadnjiški Ozebnik Gor.10
Zadnjiški Ozebnik Bitka z ruševjem, vendar smo zamagali.11
Zadnjiški Ozebnik Malo pred vrhom.12
Zadnjiški Ozebnik13
Zadnjiški Ozebnik Vrh .14
Zadnjiški Ozebnik15
Zadnjiški Ozebnik Skrinjica sicer je.16
Zadnjiški Ozebnik Gasilska pa je obvezna.17
Zadnjiški Ozebnik Razgled pa za bogove.18
Zadnjiški Ozebnik19
Zadnjiški Ozebnik Naj slikce same govorijo.20
Zadnjiški Ozebnik21
Zadnjiški Ozebnik22
Zadnjiški Ozebnik Sedaj pa dol.23
Zadnjiški Ozebnik Po mulatjeri v Trento.24
Zadnjiški Ozebnik25
Zadnjiški Ozebnik26
Zadnjiški Ozebnik Prijetno utrujeni, vendar s prelepimi občutki smo pri prevozu.27
raubšic     
24.6.2018
Povejte vašim vodnikom,da nimajo kaj sekati rušja. Gora velja za brezpotje! Rušje naj sekajo na Lubniku!
turbo     
24.6.2018
Da vas ni sram, s sekiro v gore. In to na "brezpotni" vrh jezen Upam, da to berejo nadzorniki TNP in da sledi prijava zaradi posega v naravo znotraj TNP!
_sandra_     
24.6.2018
Res je.. pa se komentar, da vodnikom ni uspelo vsega ocistiti, zdj je pa gospoda malo popraskana.. drzite se markiranih poti, sam to vam je resitev takim..
djimuzl     
24.6.2018
V Triglavskem narodnem parku je tako obdelanih "brezpotij" veliko. V veliki večini gre za stare pastirske in lovske poti, ki jih "posodabljajo" tudi leta in leta po zakonski zaščiti omenjenega območja. V veliki večini se tudi ve, kdo to počne..
"Problem" za nasprotnike ohranjanja tovrstnih poti je v tem, ker so le-te obstajale davno pred uvedbo zakona, ki pa tudi nikjer izrecno ne zapoveduje, da se morajo omenjene poti prepustiti času oziroma zaraščanju...
miro krivec     
25.6.2018
Na mojem zemljevidu je lepo narisana pot na ta vrh, torej ne gre za brezpotje. In zakaj ne bi ohranili starih poti. Vodniki so jo samo očistili da je lažje prehodna.Ne vem zakaj sedaj tak halo.Ta pot je sigurno starejša od uredbe o parku. Vsak ki je kdaj hodil po brezpotju je že odlomil ali odstranil kakšno vejo ali kamen.
O ravnanju nadzornikov TNP pa se spomnite kakšne težave je imel malo nazaj župan Kranjske gore ,ko je hotel očistiti pot v Pišnico,pa se je znašel na sodišču.
dprapr     
25.6.2018
"Vsak, ki je kdaj hodil po brezpotju, je že odlomil ali odstranil kakšno vejo ali kamen."

Če je tu mišljena suha veja, ki leži na poti, potem da!
Obrezovanje pa mora biti legalno. Ne more kdorkoli karkoli početi na tujem dvorišču. Zavedati se moramo, da ni vsem dano in da je to velika dobrina, da lahko pohajkujemo kjerkoli po naši lepi Sloveniji.
and1     
25.6.2018
V nedeljo sem bila na Zadnjiškem Ozebniku, pa pravzaprav nikjer nisem videla,obžaganega rušja, razen zaradi snega odstranjenih poškodovanih vej . Tako, da mislim, da vsi, ki polemizirate, prej pojdite in si oglejte pot nato pa pišite kritike. In seveda, kadar boste v Triglavskem narodnem parku hodite samo po označenih poteh, da ne boste delali škode izven poti.
djimuzl     
25.6.2018
Tu gre za problematiko, ki je malo širša od steze na Ozebnik.. nasmeh
dragon     
25.6.2018
Meni pa se zdi prav, da se te stezice ohranjajo in vzdržujejo čeprav niso označene. Ker dokler so, bodo ljudje hodili po njih. Ko pa jih bo enkrat prerasla trava in ruševje pa bodo ljudje hodili vsevprek.
Sem bil zadnjič na Vajnežu. Od sedla naprej stezice praktično ni(vsaj jaz je nisem našel) in sem še proti vrhu malo sem, malo tja. Kot verjetno vsi ostali. In namesto pol metra širokega pasu je pomendran pas v širini nekaj deset metrov.
Torej kaj je bolje za naravo? lepo urejena stezica ali brezpotje?
Kdor pa uživa po pretikanju skozi ruševje, pa to še vseeno lahko počne pol metra levo al pa desno od stezicenasmeh
lojz     
25.6.2018
Eni so pač bolj papežki od papeža...
BT88     
25.6.2018
Jaz pa sploh ne vem kje je na Ozebnik treba rit v ruševjueekeek ajajaj
korl     
26.6.2018
Jaz imam v ruzaku vedno manjšo žago. Veje ki silijo na pot je treba porezat, podobno počnem na brezpotjih, seveda samo kjer je vprašanje parih vej, ostale prehode itak porežejo jagri.

Če naravo pustimo da dela sama zase, bo v 20 letih vse zaraščeno, samo poglejte kakšne stare slike. Kjer so bili včasih veliki pašniki so zdaj le še travnati otočki okoli planin. Če se čisti sproti, je to neopazno, če pa se čaka da se zaraste, je vsako večje čiščenje lahko že sporno.

Seveda pa je zaradi raznih okoljevarstvenih pametnjakovičev (ki narejene prehode z veseljem uporabljajo tudi sami) te stvari treba narediti brez pompa in objavljanja na forumih.

Samo še v pojasnilo, sam govorim o nekem pametno doziranem obrezovanju vej - pustimo primerjavo na podvige z motorkami, kot si ga je pred leti privoščil nekdo na Lovrenških jezerih in naredil masakr na naravno občutljivem področju.
VanSims     
26.6.2018
Ni zaradi okoljevarstvenikov. Za to so zadolženi markacisti. V tujini bi bil zato lahko tudi kaznovan pa ne glede na to ali je to v nacionalnem parku ali ne. Sploh pa na brezpotjih!
darinka4     
26.6.2018
Lani se je bilo težko prebijati skozi tisti del, ki je zaraščen z ruševjem. Saj pot je označena s sedla Dol. Samo vrh je manj obiskan. Kar se tiče razgledov pa prekaša marsikateri vrh.
Zadnjiški Ozebnik1
dprapr     
26.6.2018
Korl, žagica ali motorna žaga, to je torej bistvo odprte teme, ki bi sodila kam drugam in ne pod lepo Branetovo turo. Žal jo je nehote sam odprl.
Kot je že omenil Marjan, problematika je mnogo širša in je žal tisti, ki dovolijo komurkoli sekanje svojega gozda ali svoje žive meje, ne razumejo.
margu50     
26.6.2018
Poti tudi označene vedno bolj zaraščajo, ker je premalo markacistov, ki bi to delo opravili. Tudi markacije obledele že skoraj nevidne. Zakaj je pri nas treba vse tako ukalupit v neke predpise, če bi se pa vse dalo naredit z malo dobre volje. Vsako PD, bi organiziralo čiščenje in obnavljanje poti na svojem območju, tisti, ki imajo pa največ poti, bi pa za pomoč zaprosili sosednja društva. Znani smo po solidarnosti, zakaj jo ni tu, stopit malo ven iz kalupov, v katere so nas stlačili birokrati vseh vrst.
RadoM     
28.6.2018
Vpisna knjiga na vrhu je že povsem polna - naj kašna dobra duša, ki se odpravlja gor, vzame z seboj kak zvezek.
ločanka     
21.10.2018
Včeraj je bilo potrebno iti nekam, kjer je bilo zagotovljeno občudovanje rumenih macesnov. In ker so bili spomini na prvi obisk pred sedmimi leti že nekoliko obledeli, je bil vzpon na Zadnjiški ozebnik prava ideja.
Do sedla Čez dol v senci, malo nad njim pa naju je prvič objelo jesensko sonce. Objelo je pa tudi macesne, ki so zažareli v svojih jesenskih odtenkih.
Potka se lahkotno vije med njimi, da strmino komaj občutiš, saj so oči vse preveč zaposlene z občudovanjem videnega.
Ko pa se dviguješ proti vrhu, pa resnično ostrmiš, saj razgledi presegajo še tako zahtevno pričakovanje.
Komaj kaj, da ne vidišnasmeh Pogledi tja do Viša.

Sva se zadržala na vrhu kar debelo uro, je bilo vredno. Oznaka, da gre za osamljeno razgledišče, je bila včeraj na mestu, saj prav nihče ni prišel na vrh, lahko si ga imel povsem zasenasmeh.

Zadnjiški Ozebnik pogled z Vršiške ceste 1
Zadnjiški Ozebnik pot proti Trbiškemu dolu, pogled nazaj na Čisti vrh2
Zadnjiški Ozebnik ob poti3
Zadnjiški Ozebnik4
Zadnjiški Ozebnik5
Zadnjiški Ozebnik6
Zadnjiški Ozebnik zrasel pred Triglavom7
Zadnjiški Ozebnik pogledi se vse bolj odpirajo8
Zadnjiški Ozebnik Bavški Grintavec9
Zadnjiški Ozebnik proti vrhu, desno V. konj10
Zadnjiški Ozebnik od Pelcev do Šitne glave včeraj11
Zadnjiški Ozebnik od Prisojnika do Pihavca12
Zadnjiški Ozebnik do Viša se je videlo13
Zadnjiški Ozebnik ta je bil pa precej višje14
Zadnjiški Ozebnik celoten greben Mojstrovk in še dalj15
Zadnjiški Ozebnik z Razorjem nad glavo16
Zadnjiški Ozebnik preko Goličice do Prisojnika17
Zadnjiški Ozebnik nazaj bo treba18
Zadnjiški Ozebnik v ozadju Prehodavci19
Zadnjiški Ozebnik pa tu tudi20
Zadnjiški Ozebnik Čez dol,  s pogledom na Triglav in Vršac21
Zadnjiški Ozebnik22
Zadnjiški Ozebnik Malo špičje23
Zadnjiški Ozebnik24
Zadnjiški Ozebnik Trebiški dol z lovsko kočo25
Zadnjiški Ozebnik sonce je zašlo za Plaskim Vršacem že ob pol štirih26
Zadnjiški Ozebnik dol v Koritih še ostanek snega27
Zadnjiški Ozebnik nekaj vode še ima Beladovec28
Zadnjiški Ozebnik tu na parkirišču začetek in zaključek ture29
Stran: 1 2 3 4       
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2019 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki