Hribi.net
Hribi.netSlovenski splet
Registracija Navodila
uporabnik: geslo:  avtoprijava 
English Hrvatski Forum Nova tema iskanje
 Krnčica
SuzanaM     
29.7.2013
Cesto so lani popravili, ker so vozili iz gozda les. Letos ob koncu zime pa je bila mestoma kar razrita, še posebej do ovinka, kjer se odcepi pot za slap Curk in še malo više, kjer se je na cesto usulo kar precej kamenja. Glede na številne avtomobile, ki se vozijo po njej, je sedaj verjetno v boljšem stanju. Če ima vaš avto višje podvozje, pa tako ni problem.
Ker ga avto, ki ga vozim nima, grem peš po planinski poti, ki se odcepi desno že takoj na izhodišču. Pot je lepa in razgledna, pa tudi vroča v teh poletnih dneh. Zato je bolje, da jo opravimo zjutraj, ko še ne sije sonce. Sicer pa po poti za Krasji vrh, ki v spodnjem delu večinoma poteka po gozdu.
Laščan     
29.7.2013
Pred enim tednom sva se pripeljala z avtomobilom do planine Zaprikraj. Avto je prej "nizek" kot "visok",pa sploh ni bilo problemov. Sicer pa prelepo v tistih koncih okoli Krasjega vrha,Debeljaka in urejenega muzeja na prostem.
B2     
29.7.2013
Obema hvala za koristno informacijo.
Lep dan vama želim!
ksena     
8.6.2014
S parkirišča nad Drežniškimi Ravnami mimo pl. Zapleč na sedlo Vrata, potem pa proti Krnčici. Pot razen dveh snežnih jezikov, kjer smo s cepinom udelali stope, brez posebnosti. Ker smo bili zgodnji, smo se vzpenjali po senci, nazaj grede pa smo si želeli le sence in hladne vode. Na parkirišču (okoli 700nm) je termometer kazal malo pod +30.
Krnčica zgodnje jutro in popisano nebo1
Krnčica lepotec pod pl. Zapleč2
Krnčica vzpon po prijetnem hladu3
Krnčica4
Krnčica5
Krnčica skoraj na sedlu Vrata 6
Krnčica zelo trdo snežišče, ponekod kar ledeno7
Krnčica proti Krnčici8
Krnčica9
Krnčica10
Krnčica pred vrhom11
Krnčica na vzhodni strani grebena še veliko snega12
Krnčica Vrh nad Peski, Batognica, Krn13
Krnčica vrh14
Krnčica skozi predor15
Krnčica pogled z Vrat proti SV16
Krnčica17
Krnčica18
Krnčica19
Edina     
19.9.2014
Ob najboljši vremenski napovedi za zahodno Slovenijo v sredo na Krnčico iz Lepene, mimo Krnskega jezera, na sedlo Čez potoče, od tam pa najprej na Grivo in Skutnik, nato pa na meglen vrh Krnčice. Povratek proti Krnski škrbini in spust nazaj proti planini Na polju in Krnskemu jezeru. Zelo lepo krožno popotovanje. Žal kljub drugačni vremenski napovedi megleno, nedvomno pa vredno truda. Bom ponovila in še nekoliko razširila ob lepem vremenu. Srečno na potkah, več in tudi posnetek poti pa v objavi na blogu.

http://stezeinsledi.blogspot.com/2014/09/krncica.html

Krnčica Mimo Krnskega jezera1
Krnčica Na planini Na polju2
Krnčica Proti prevalu Čez potoče3
Krnčica Po svoje proti vrhu Grive4
Krnčica Krnčica in Skutnik z vrha Grive5
Krnčica Lemež6
Krnčica Planina in Šmohor z vrha Grive7
Krnčica Griva s Skutnika8
Krnčica Krn že v megli9
Krnčica Proti vrhu Krnčice10
green     
30.8.2015
Mi lahko kdo prosim svetuje kako priti na Grivo (1997m) z opisom poti in kolk je kaj zahtevno. Zanima pa me zaradi Soške fronte.

Hvala za pomoč
taubi4     
8.11.2015
Danes smo šli s planine Zapleč na Krnčico in Srednji vrh. S planine smo odšli ob 8:05, tako da smo do vrha Krnčice šli po senci. Od Vrat naprej smo se vzpenjali po grebenu z lahkim poplezavanjem. Grebensko prečenje od Krnčice do Srednjega vrha bi bilo še lažje, če ne bi bilo vmes enega štirimetrskega skoka vrednega dobre dvojke.
Vreme enkratno, celo prevroče. Na planini je bilo ob dveh 21 stopinj celzija, in to 8.novembra.
Zanima me od kdaj je ta pot markirana in do kje.
jprim     
6.7.2016
Včerajšnje potepanje na tem območju je bilo prekrasno. Znajti se v samotnem svetu, kar pomeni, razen pastirjev na planini nikogar, je čisti mir za dušo. Številni ostanki iz 1. svetovne vojne in prekrasni razgledi okrog in okrog, se pravi - 360 stopinj.
Le da vožnja ne bi bila tako dolga, vendar ko si na vrhu pozabiš, na zelo zgodnje vstajanje.nasmeh
Pa varen korak.
Krnčica pot na Krnčico1
Krnčica proti Vratom2
Krnčica planina3
Krnčica Krnčica4
Krnčica razgledi5
Krnčica razgledi6
Krnčica Lepena7
Krnčica Krn8
Krnčica Lopatnik9
darinka4     
7.10.2018
Krnčica 3.10. Lep razglednik je ta gora . In manj obiskana od Krna. Z nje se v lepem vremenu vidi pohodnike, na Krnu.
Krnčica pred tunelom.1
Krnčica na drugi strani2
Krnčica tako se je videlo3
Krnčica proti Krnu4
Krnčica in očaku, kamor so pripeljali obnovljen stolp.5
Krnčica Lemež in Vogel.6
Krnčica skoraj na vrhu7
Krnčica letos smo drugič 8
Krnčica imamo res lep dan9
Krnčica še v kaverno je treba pokukat10
Krnčica na vrhu11
Krnčica vse je lepo označeno12
Krnčica13
Trobec     
14.1.2019
Moral bi dodati še podnaslov "ne čisto do vrha". Ampak več o tem kasneje.
V nedeljo (pravzaprav odločitev pade v sobotonasmeh se na hitro odločim za Lopatnik in Krnčico. Glede na dokaj kratko turo nisem štartal zelo zgodaj. Kljub vsemu sem bil prvi pri planini Zapleč. 2 se še pripeljeta kmalu za mano, ko že sopiham navzgor, vendar oba/obe kreneta v drugo smer. Morda proti Krasjemu vrhu.
Prvi sneg se začne visoko. Šele malo pod grebenom.Na sami poti vseeno malo prej. Na Oblo brdo in Lopatnik se da brez zimske opreme. Naprej po grebenu proti Krnčici je sneg trši, tudi poledenel. Višje gor pa spet bolj sipek in nepredelan. Glede na to, da je tudi nekaj plezanja po skalah, cem že raznišljal, če bi ponovno snel dereze. Po predvrhu Krnčice še čez en malo težji del in pridem na dokaj svežo gaz (verjetno včerajšnja). Sledim ji nekaj časa, ko preči pobočja (padec tu ne pride v poštev!), na enem še posebej izpostavljenem delu (ne, dejansko ga nisem imel želje prečit), pa začnem razmišlati, da gre pot preveč naokoli, morala bi bolj gor. In obrnem. Pravilno, kmalu spet najdem markirano pot, ki gre na greben. Ko zgleda, da sem če skoraj čisto na vrhu, in je samo še stvar sekund, ne minut, pa novo presenečenje. Kratek zelo ozek del, naložen z ne najbolje predelanim snegom. Nisem prav dolgo razmišljal, ne bom testiral nosilnosti te snežne flanke na delu, ki zgleda skoraj kot hoja po vrvi, na obe strani pa prepad.
Sestopal sem po gazi mojega predhodnika. Ne vem, morda bi bilo bolje, če bi šel kar po poti vzpona. Še precej je bilo izpostavljenih predelov in trajalo je še nekaj časa, preden sem lahko spustil koncentracijo.
Hja, Krnčica pač ni neka na izi zimska turca.
Krnčica ostanki vojaških objektov v snežnih zametih1
Krnčica sonce se je pokazalo šele tik pod Oblim brdom...2
Krnčica ...iza Krnčice3
Krnčica celotno območje je močno prevrtano s kavernami4
Krnčica Oblo brdo5
Krnčica Lopatnik in Krnčica, vmes še Skutnik6
Krnčica7
Krnčica nekako take razglede so imeli med vojno8
Krnčica9
Krnčica morda najslavnejši pogled z Lopatnika 10
Krnčica pogled nazaj na prehojeno pot11
Krnčica naprej proti Krnčici12
Krnčica obračaje prvič...kaj je desno od slike si pa lahko vsak sam misli...13
Krnčica pot je spet prava 14
Krnčica še malo do vrha...15
Krnčica ...še manj...ampak to bo to za danes... 16
Krnčica razgled proti SV....tam nekje daleč zadaj tudi Triglav17
Krnčica Polovnik s Krasjim vrhom, levo greben Kobariškega stola in Muzcev, desno pa en del Kanina18
Krnčica kar precej je bilo takih prečenj pobočja19
Krnčica še zadnji koncentracijsko zahteven del20
Krnčica po mulatjeri nazaj21
Krnčica zaradi snega dobro vidna mulatjera22
Krnčica tihožitje...zimska oprema je danes opravila svojo nalogo23
Krnčica24
Parkeljc     
5.7.2019
Na Krnčico sva se podala v ponedeljek 1.7.2019. "Cesta" je res res zmatrana. Lani sva štartala s planine Zapleč proti Krasjemu vrhu in je bila v podobnem stanju. Tokrat nisva nasedla (usodno), vendar svetujem res počasno in previdno vožnjo. Mislim, da je cesta v slabšem stanju kot lani. No, avto je preživel, uf..ampak zares počasi.. zadrega . Mimogrede, največ adrenalina sva "spustila" pri vožnji po cesti na in s planine Zapleč. No, da se tudi od konca asfalta, ampak peš jezik . Skratka, štartava s parkplaca direktno na sedlo. Cilj je bil zgolj Krnčica, ampak sva si krepko podaljšala cilj.. Le tega sva dosegla brez težav, zato sva vrgla "uč" še na Skutnik in Lopatnik,.. Izkazalo se je, da sva se po pol ure občasnega poplezavanja znašla na Srednjem vrhu. Vrneva se na Krnčico. Pogledujeva proti Skutniku, a nama ni dišal, zato se mimogrede "oglasiva" na Lopatniku. Nekje sva zasledila, da se pot nadaljuje proti Oblem brdu in Vršiču,... Pa sva šla. Pot se je res vlekla, občasno izginjala in se spet pojavila. Vedela sva, da je med Oblim vrhom in Vršičem stara mulatjera; končno sva jo ujela in točno pri ruševini iz 1. sv. vojne jo ubereva v ključih navzdol proti Zaprikraju. Nekako do polovice je bila mulatjera sledljiva, nato pa...zmedenjezen .. Občasno jo ubereva kar direktno, dokler se nama ne pokažejo obrisi nekdanje mulatjere. Zadnje pol ure sva sestopala samo še po visokih travah, v pričakovanju, da bova povozila kakšno kačo. Na srečo se to ni zgodilo. Sledil je samo še sprehod mimo planine Zapleč in v bližini na cesti ležečih krav do avta, kjer naju je čakal v hladilni torbi ledeni pir.
Pot s planine Zapleć proti sedlu Vrata je lepo sledljiva, sicer se je potrebno občasno skoncentrirati, ampak načeloma ni težav.
S Srednjega vrha vidiva, da je Krn poln turizma, nedaleč stran pa midva sama, vse do avta. In še osvežilni podatek, med planinama Zaprikraj in Zapleč od bohsigavedikoder priteče kristalno čista in ledeno mrzla (pitna) voda, mimo katere enostavno ne moreš, da je ne bi velik nasmeh
Krnčica najprej proti sedlu, potem v desno..1
Krnčica pogled proti izhodišču, v ozadju Matajur2
Krnčica že nad sedlom in mimo predora3
Krnčica ob poti..4
Krnčica Krnčica..5
Krnčica Srednji vrh..6
Krnčica Krnsko jezero..7
Krnčica Krnčica z Lopatnika..8
Krnčica Matajur, Krasji vrh in ostanki II. sv. vojne9
Krnčica ..pogled nazaj..10
Krnčica ob poti..11
Krnčica ob poti..12
Krnčica pod tolle ruševino poiščemo začetek nekdaj mulatjere13
Krnčica z mulatjere proti ruševini14
Krnčica ob poti..15
Krnčica osvežitev..16
ljubitelj gora     
19.8.2019
Popoldne na Lopatnik in naprej po grebenu na Krnčico.
Krnčica1
Krnčica malin kolikor hočeš2
Krnčica pot je nekaj v tem smislu, ni zaraščena z grmovjem 3
Krnčica Lopatnik4
Krnčica vrh Krnčice5
Krnčica6
Krnčica7
velkavrh     
13.10.2019
Včeraj smo planinci PD Škofja Loka seveda s pridružinima skupinama iz dveh tovarn osvojili Krnčico in še bližnji Lopatnik.Na parkirišče Pri koritu nad Drežniškimi Ravnami smo s pripeljali kar z tremi 20.sedežnimi malimi avtobusi-bilo nas je skoraj šestdeset.Skupino je vodilo več planinskih vodnikov.Podali smo se proti planini Zapleč in nato v okljukah proti Krnčici.Pot sedlom se zavije desno na staro vojaško pot v številnih okljukah na vrh.Celo preko kratkega tunelčka se gre.Na vrhu nismo pozabili na gasilsko. Razgledi pa za bogove. Nazaj grede smo šli na sedlo in se povzpeli še na bližji vrh Lopatnik, kjer so ostanki obrambnih položajev iz I. sv. vojne. V Drežnici pa smo nato zalili naš vzpon na prelepo in zanimivo goro, ki je malo odmaknjena od vrveža okrog Triglava.
Krnčica Izhodišče Pri koritu na parkirišču nad Drežniškimi Ravnami.1
Krnčica Tu bomo hodili.Še bomo prišli sem.Ogledat si velja še slap in muzej na prostem nad planino Zaprikraj.2
Krnčica Proti planini Zapleč-1201m.3
Krnčica Še vedno je živina na paši.4
Krnčica Od planine se v številnih okljukah pride na sedlo med Krnčico in Lopatnikom -je označeno.5
Krnčica Vemo na kateri višini smo.6
Krnčica Srečamo ovce .7
Krnčica Pod sedlom.8
Krnčica Že proti Krnčici.9
Krnčica Prek tunelčka.10
Krnčica Pot poteka po potkah na vrh , ki so jih vojaki naredili v I.sv. vojni.11
Krnčica12
Krnčica13
Krnčica Blizu smo.14
Krnčica15
Krnčica Na vrhu.16
Krnčica17
Krnčica Spominčki.18
Krnčica Prva gasilska.19
Krnčica Nazaj na sedlo in na Lopatnik.20
Krnčica21
Krnčica Na sedlo med Krnčico in Lopatnikom.22
Krnčica Tu so ostanki vojaških  obrambnih položajev iz I. sv. vojne 23
Krnčica Lopatnik-2012m.24
Krnčica Gasilka še tukaj.25
Krnčica Ta dan so bili razgledi skoraj na celotne Julijce in še dlje.26
Krnčica Očak Triglav seveda približan.27
Krnčica Ne poznam vseh teh vrhov tu okoli.28
Krnčica29
Krnčica Ta mali vrh pod Krnčico je ves naluknjan -to je Skutnik-2074m.Tudi do tja se pride.30
Krnčica Vrhovi v daljavi so že v oblakih.31
Krnčica32
darinka4     
13.10.2019
Na sliki 30 je Skutnik.
haridautovic     
13.10.2019
5.10.2019-To krat se odpraviva dokončati to kar nam ni uspelo po zimi,ta krat sva morala zaradi neugodnih zimskih razmer obrniti pod vrhom Krnčice,danes (če prav ni bil idealen dan za obisk takega grebena,verjetno tudi zaradi zgodovinskih dogodkov,cel dan se nam je skrival v oblakih)sva vseeno šla.Niti slučajno nisva bila razočarana nad vremenom razgledi ali vetrom,razen nad vsem kar sva videla na današnjem pohodu.Na vsakem koraku znamenja slike in podobe stare 100 let še vedno priče krute usode vseh sodelujočih v krvavi in nesmiselni vojni,ki nima opravičila.Zgodovina naj bi nas učila da se ne ponavlja.vendar vedno imam občutek da zgodovina ima namen da se ponavlja NA ŽALOST.Iz planine zapleč po označeni mulatjeri pod sedlom vrata v desno in na vrh Krnčice,z vrha nam pritegnejo pogled rovi ,bunkerji in taverne med Krnčico,Srednjim vrhom in Lopatnikom,tako da sva nadaljevala na Srednji vrh in malo za njim spust po vojaških rovih pod vznožje Srednjega vrha in Krnčnice. Samo čudila sva se in nemo opazovala vse to kar so ljudje počeli v tem času.Nadaljujeva po dobro ohranjeni kamniti mulatjeri in rovih proti Lopatniku ki je ves v tavernah in bunkerjih,,neverjetno,,,,spust v nekakšen kotel in izstop na sedlo vrata od kod nadaljujeva po grebenu proti Vršiču.Sredi grebena ,zaradi rosenja sestopiva po neoznačeni mulatjeri nazaj na izhodišče.Samo omenim naj,Krna danes sploh nisva videla očitno se vreme tukaj prilagaja zgodovini in preteklosti,,sama sivina.
Krnčica1
Krnčica2
Krnčica3
Krnčica4
Krnčica5
Krnčica6
Krnčica7
Krnčica8
Krnčica9
Krnčica10
Krnčica11
Krnčica12
Krnčica13
Krnčica14
Krnčica15
Krnčica16
Krnčica17
Krnčica18
Krnčica19
Krnčica20
Krnčica21
Krnčica22
miri     
13.10.2019
prilagaja zgodovini in preteklosti,,sama sivina.
Mogoče bi ga moral obiskati ponoči.
Krnčica1
ales50     
13.10.2019
Je že v snegum lepo videt
Stran: 1 2 3       
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Zapomni si geslo:
V kolikor še nimate uporabniškega imena, se morate najprej registrirati
 
Copyright © 2006-2019 Hribi.net, Pogoji uporabe, Oglaševanje, Piškotki