Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj
Gorovja / Kamniško Savinjske Alpe / Kamniški vrh / Slevo - Kamniški vrh (direktna pot)

Slevo - Kamniški vrh (direktna pot)

Natisni
Izhodišče: Slevo (650 m)
Širina/Dolžina: 46,274°N 14,5709°E
Ime poti: direktna pot
Čas hoje: 1 h 30 min
Zahtevnost: zahtevna neoznačena steza
Višinska razlika: 609 m
Višinska razlika po poti: 609 m
Zemljevid: Kamniške in Savinjske Alpe 1:50.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima): cepin, dereze
Ogledov: 36.254
 6 osebam je objava všeč
Število slik: 29
Število komentarjev: 5
Dostop do izhodišča:
Najprej se zapeljemo v Kamnik, nato pa z vožnjo nadaljujemo proti Stahovici. Še preden prispemo v Stahovico, točneje za vasjo Godič, zapustimo glavno cesto in z vožnjo nadaljujemo levo v smeri Županjih Njiv. V naslednjem križišču nadaljujemo levo v smeri Bistričice, mi pa cesti sledimo do vasi Klemenčevo, kjer zavijemo desno čez manjši mostiček proti vasi Slevo (ob križišču oz. ob mostu so oznake za Kamniški vrh in Krvavec). V nadaljevanju se peljemo po vzpenjajoči cesti, katera nas nato vodi skozi vas Slevo, mi pa po približno 1km od mostička prispemo do manjšega kamnoloma, ob katerem lahko parkiramo na primernem mestu. Domačinom prijaznejše je parkiranje takoj za mostičkom preko Bistričice, to nam pot podaljša za približno 15 minut.
Opis poti:
Če smo parkirali spodaj pri mostu se najprej sprehodimo do kamnoloma nad vasjo Slevo, od tam pa na razpotju kolovozov nadaljujemo po levem, na katerega nas usmerjajo tudi oznake za Kamniški vrh in Krvavec. V nadaljevanju se kolovoz zmerno vzpenja po zložnih travnatih senožetih. Po približno 15 minutah hoda od kamnoloma prispemo do mesta, kjer se nam z leve priključi še stezica iz doline, mi pa na tem mestu zapustimo markirano pot, ki se nadaljuje proti Krvavcu in Kamniškemu vrhu preko planine Osredek ter pot nadaljujemo desno po dobro uhojeni, a nemarkirani stezici. Lahkotna pot nas nato vodi čez zložno senožet, po kateri v nekaj minutah prispemo do propadajoče barake.
Nad barako se pobočje postopoma postavi pokonci, pot pa se prične vse strmeje vzpenjati. Z zložnih travnatih pobočij hitro prispemo na pobočje imenovano Strme senožeti. Vzpon nadaljujemo po rahlo poraščenem pobočju, pot pa nas vodi neposredno nad izrazito grapo, sredi katere je ožje melišče (po melišču je možen del sestopa).
Precej strma pot, ki je v mokrem zelo nevarna za zdrs, se po približno 30 minutah položi, nato pa nas hitro pripelje na sedelce med Planjavo na levi in Kamniškim vrhom na desni.
Tu se vrnemo na markirano pot, mi pa ji sledimo desno v smeri Kamniškega vrha (levo Planjava, planina Osredek, Krvavec in dolina Korošica). Od tu sledi še približno 15 minut zmernega vzpona in deloma razgledna pot nas pripelje do vpisne skrinjice na Kamniškem vrhu.
Z vrha lahko nadaljujemo še nekaj 10 metrov naprej do bližnjega bivaka.
zemljevid poti - Kamniški vrh
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, panorama, vpisna knjiga
Slike:
Slevo - Kamniški vrh1
Slevo - Kamniški vrh2
Slevo - Kamniški vrh3
Slevo - Kamniški vrh4
Slevo - Kamniški vrh5
Slevo - Kamniški vrh6
Slevo - Kamniški vrh7
Slevo - Kamniški vrh8
Slevo - Kamniški vrh9
Slevo - Kamniški vrh10
Slevo - Kamniški vrh11
Slevo - Kamniški vrh12
Slevo - Kamniški vrh13
Slevo - Kamniški vrh14
Slevo - Kamniški vrh15
Slevo - Kamniški vrh16
Slevo - Kamniški vrh17
Slevo - Kamniški vrh18
Slevo - Kamniški vrh19
Slevo - Kamniški vrh20
Slevo - Kamniški vrh21
Slevo - Kamniški vrh22
Slevo - Kamniški vrh23
Slevo - Kamniški vrh24
Slevo - Kamniški vrh25
Slevo - Kamniški vrh26
Slevo - Kamniški vrh27
Slevo - Kamniški vrh28
Slevo - Kamniški vrh29
Diskusija o izletu Slevo - Kamniški vrh (direktna pot)
Gost16. 06. 2007
Imam eno pripombo na zgornji opis poti do Sleva - v Stahovici zavijemo na levo v vas Kogejevo. Vas Klemenčevo je višje gor vsaj 2 km. Pa tudi v Bistričici ne boste zagledali cerkve, ker jo zakriva gosto drevje.zmeden Drugače pa je iz Sleva lepa pot, vseskozi se vzpenja, ko pa se vračamo iz Kamniškega vrha po drugi strani (če želimo zašpilit klobaso velik nasmeh ) pa resnično zelo drsi - v lepem vremenu, ne morem si predstavljati, kaj je šele v dežju. Je pa veliko raznih potk, ki nas na koncu vse pripeljejo do Sleva.
geppo23. 02. 2008
Danes 23.2.2008 smo obiskali ta vrh. Pot je res v zadnjemu delu zelo strma. Vrnili smo se preko planine Osredek. Tudi spust je zelo strm in zna biti kar nevaren v drugačnih vremenskih razmerah, kot so bile danes ( kopno, brez snega in lepo sončno ).Drugače , zelo lep izlet in ne preveč zahteven - zelo zanimiva pokrajina! Parkirali pri mostu!
fpetel128. 10. 2008
Zelo lep izlet. Spust po drugi strani vzhodno od vrha mimo klopce se mi je zdel še nekoliko bolj strm in zdrsn, vendar sta oba v snegu in mokrem lahko precej nevarna.
tejca12. 03. 2012
Zelo lepa turca, samo na povratku, med skalami mislim, da bi lahko pot malo bolj zavarovali in utrdili. Je kar nevarno.
Batistuta15. 08. 2022 17:49:38
Danes sem prehodil tole pot, osebno bi jo klasificiral kot izjemno lahko dobro vidno pot. Ne vidim razloga, da bi bila to zahtevna pot, veliko družin z otroki sem srečal, na poti ni popolnoma nič zahtevnega. Razen če seveda nimate nič kondicije velik nasmeh.
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki