Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Kje se nahaja Nagnoj (1193 m)?
Glasuj
Gorovja / Kamniško Savinjske Alpe / Kamniški vrh / Klemenčevo - Kamniški vrh (po jugozahodnem pobočju)

Klemenčevo - Kamniški vrh (po jugozahodnem pobočju)

Natisni
Izhodišče: Klemenčevo (600 m)
Širina/Dolžina: 46,2739°N 14,5659°E
Ime poti: po jugozahodnem pobočju
Čas hoje: 1 h 45 min
Zahtevnost: lahka neoznačena steza
Višinska razlika: 659 m
Višinska razlika po poti: 659 m
Zemljevid: Kamniško - Savinjske Alpe, 1 : 50.000, PZS
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima): cepin, dereze
Avtor: Kriška
Ogledov: 27.636
 3 osebam je objava všeč
Število slik: 32
Število komentarjev: 7
Dostop do izhodišča:
Iz Kamnika se peljemo proti Stahovici. Takoj za vasjo Godič zavijemo levo na cesto v smeri Županjih njiv, v naslednjem križišču pa se usmerimo levo v smeri Bistričice. Cesti sledimo do vasi Klemenčevo, peljemo se mimo table, ki označuje začetek naselja do samega naselja, mimo obračališča za avtobus, ter nato parkiramo na manjšem parkirišču nekaj deset metrov naprej od obračališča, na desnem robu ceste, tik pred odcepom ožje poti (kolovoza), ki se nekoliko spusti proti strugi Bistričice (možno je tudi parkiranje še nekaj 10 m naprej ob cesti, če nižje ni prostora). Pot proti strugi se odcepi v desno na mestu, kjer se cesta, po kateri smo se pripeljali, nekoliko bolj strmo vzpne in rahlo zavije v levo.
Opis poti:
S parkirišča se napotimo na ožjo pot, ki se odcepi v desno navzdol in nas hitro pripelje do plitve struge Bistričice, ki jo dvakrat prečkamo (po kamenju, mostička ni). Kolovoz se nato večinoma lahno, krajši čas pa tudi nekoliko bolj strmo vzpenja ob travniku in po redkem gozdu. Kmalu pridemo do razcepa poti, držimo se širšega kolovoza v desno. Še malo za tem pridemo do pašne ograje na kolovozu, za njo pa kolovozna pot, po kateri hodimo, zavije v desno. Na mestu, kjer kolovoz zavije v desno, se odcepi sicer še ena pot navzgor v levo, ki pa je slabša in se višje priključi poti, po kateri hodimo. Kmalu pridemo iz gozda in na svoji desni vidimo pašno ograjo, mi pa se vzpnemo po stezici, ki nas usmeri mimo nje navzgor. Steza nas pripelje na razgledno pobočje, na katerem naletimo na klopco, po krajšem vzponu od klopce naprej pa pridemo ponovno do pašne ograje, ki jo prečimo. Na tem mestu smo prispeli na križišče neoznačene steze po kateri hodimo, z označeno potjo, ki na naši desni pripelje iz zaselka Slevo. To označeno pot samo prečkamo in se vzpnemo naprej v naši dosedanji smeri (ne nadaljujemo rahlo levo po označeni poti), po dobro vidni poti (širok kolovoz), ki se nato ves čas vzpenja po desnem robu pašnika planine Ravne senožeti. Ko pridemo mimo razpadajoče lesene barake (na svoji levi), se pot bolj strmo vzpne in nas kmalu privede na razpotje. Levo navzgor vodi zahtevnejša, zelo strma pot, ki se vzpenja ob robu grape imenovane Slevška roža, mi pa nadaljujemo naravnost, po stezi, ki nas hitro pripelje do malce nerodnega prečkanja melišča, ki se spušča s te grape strmo navzdol. Ta predel je kratek, le kakšnih 30 m, je pa zaradi naklona melišča potreben previden korak zaradi nevarnosti zdrsa. Za tem pridemo na prostrano travnato jugozahodno pobočje Kamniškega vrha, ki ga po zelo ozki, vendar dobro uhojeni stezici prečkamo v zelo zmernem vzponu proti jugu. Stezica nas privede do razgledne točke s klopco, ki je desno od naše poti, pot pa na tem mestu zavije v levo in se nekoliko bolj strmo vzpne in nas kmalu privede do križišča s smernimi tablami. Z desne se tu priključi pot iz Stahovice in Županjih njiv, kažipot v levo pa usmerja v smer Kamniški vrh in planina Osredek. Naravnost navzgor se strmo vzpne direktna pot na Kamniški vrh, mi pa se usmerimo na levo stezo, ki se nato v razmeroma strmem vzponu vzpne do sedla, kjer se usmerimo desno, po široki strmi poti na Kamniški vrh, ki ga dosežemo v nadaljnjih 10 minutah hoje, ko prispemo do vpisne skrinjice in žiga. Nekaj minut po stezi naprej pa pridemo do razgledne točke z nekaj klopcami in bivakom.
zemljevid poti - Kamniški vrh
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, panorama, vpisna knjiga
Slike:
Klemenčevo - Kamniški vrh1
Klemenčevo - Kamniški vrh2
Klemenčevo - Kamniški vrh3
Klemenčevo - Kamniški vrh4
Klemenčevo - Kamniški vrh5
Klemenčevo - Kamniški vrh6
Klemenčevo - Kamniški vrh7
Klemenčevo - Kamniški vrh8
Klemenčevo - Kamniški vrh9
Klemenčevo - Kamniški vrh10
Klemenčevo - Kamniški vrh11
Klemenčevo - Kamniški vrh12
Klemenčevo - Kamniški vrh13
Klemenčevo - Kamniški vrh14
Klemenčevo - Kamniški vrh15
Klemenčevo - Kamniški vrh16
Klemenčevo - Kamniški vrh17
Klemenčevo - Kamniški vrh18
Klemenčevo - Kamniški vrh19
Klemenčevo - Kamniški vrh20
Klemenčevo - Kamniški vrh21
Klemenčevo - Kamniški vrh22
Klemenčevo - Kamniški vrh23
Klemenčevo - Kamniški vrh24
Klemenčevo - Kamniški vrh25
Klemenčevo - Kamniški vrh26
Klemenčevo - Kamniški vrh27
Klemenčevo - Kamniški vrh28
Klemenčevo - Kamniški vrh29
Klemenčevo - Kamniški vrh30
Klemenčevo - Kamniški vrh31
Klemenčevo - Kamniški vrh32
Diskusija o izletu Klemenčevo - Kamniški vrh (po jugozahodnem pobočju)
AnzeKozjek28. 05. 2013
Živjo!

A mi kdo zna povedat, če se vidi iz grebena (Kamniški vrh, Kamniška Planjava in Planina osredek)lep razgled na Kamniške Alpa - dvatisočake zadaj? Ker razgled je večali manj samo na južno stran, ker severna je bolj porasla z gozdovi... nasmeh
Rokovnjacica28. 05. 2013
Kot si že sam napisal:"razgled je več ali manj samo na južno stran". Na dvatisnasmehčake v Kamniških alpah ga pa ni.
Priporočam ti, da se enkrat podaš na Kompotelo,tam boš imel dvatisnasmehčake kot na dlani...
pikec128. 05. 2013
Če greš na K.Planjavo, na tistem mali ravninici, vidiš od Brane do Velke, več pa ne nasmeh
Lp
bostjanp30. 05. 2013
@anze: lahko združiš sprehod iz Klemečevega preko Osredka do Kriške pl. pod Krvavcem, pl.Koren do Komptele ali pa vrha Korena in boš imel Kamniške na dlani.Nazaj pa do pl.Koren in po dolini Korošice do gondole.
AnzeKozjek1. 06. 2013
Za Kompotelo vem, bil sem že tam na vrhu, ko sem bil še malih nog nasmeh ampak se ne spomnim dosti od takrat... bi pa ponovil zdej v kratkem, samo da se malo sneg skopni... Bil sem že kar nekajkrat na Kamniškem vrhu, ampak nikol se pa nisem še povzpel naprej do Planjave na Kamniškem vrhu.. hvala za odgovore in nasvete! nasmehnasmeh
Hribolazec8110. 07. 2016
Danes opravil to pot je zelo zelo lepa, nazaj sem se vračal čez planino Osredek kjer je pihala rahlka sapica ravno prav za okrepčati in uživati v razgledu ted lepotah narave, pot v dolino pa lepa vendar pazljivost potrebna pri koraku čez peščine.
črnozanohtam27. 03. 2021
pozdravljeni. včeraj popoldne sem na kupu peska na zgornjem delu parkirišča pozabila palice, black diamond, rumeno-zlate. ko sem zvečer prišla domov, sem poklicala kmetijo tam blizu in prijazna gospa je šla pogledat, vendar palic ni bilo več tam, je pa par, ki se je ravno vrnil s pohoda rekel, da sta jih še videla v pesku, ko sta štartala. če jih je slučajno nekdo vzel domov, bi prosila, če mu niso življenjsko nujne, da me pokliče na 031 467 296. Hvala.
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki