Hribi.net
Hribi.net
Prijava
Prijava
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
Še niste registrirani? Registracija.
Ste pozabili geslo?
Anketa
Ali ste že bili na Plačkem vrhu (510 m)?
Glasuj
Gorovja / Kamniško Savinjske Alpe / Jarški dom na Mali planini / Krivčevo - Jarški dom na Mali planini

Krivčevo - Jarški dom na Mali planini

Natisni
Izhodišče: Krivčevo (636 m)
Širina/Dolžina: 46,2636°N 14,6711°E
Čas hoje: 4 h 30 min
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 884 m
Višinska razlika po poti: 890 m
Zemljevid: Grintovci 1 : 25.000
Priporočena oprema (poletje):
Priporočena oprema (zima):
Avtor: navrhu
Ogledov: 17.399
 1 osebi je objava všeč
Število slik: 24
Število komentarjev: 9
Dostop do izhodišča:
Dne 30.08.2008 sem odšel iz vasi Krivčevo na Malo planino. Vas Krivčevo se nahaja na cesti med Kamnikom in Savinjsko dolino. Iz Kamnika se peljete čez vas Stahovica in nato ves čas po glavni cesti, dokler ne pridete do vasi Krivčevo (4-5 km iz Stahovice). V vasi Krivčevo boste težko našli parkirno mesto, saj je edino večje razpoložljivo parkirno mesto na voljo le pred Okrepčevalnico pri Jurčku, vendar je tu tabla, da je parkiranje dovoljeno le gostom. Ker pa lepa beseda lepo mesto najde, smo šli najprej na jutranjo kavo in borovničke v to okrepčevalnico in jih nato vprašali, če lahko vozilo pustimo na njihovem zemljišču. Parkiranje so nam dovolili in lahko smo se podali proti cilju.
Opis poti:
Od Okrepčevalnice pri Jurčku greste za vogalom hiše, kjer je tudi planinska smerna tabla, v hrib. Pot je zelo dobro označena s planinskimi znaki. Tokrat smo šli v hrib štirje, med njimi tudi dva mlajša upokojenca, ki nimata ravno veliko planinske kondicije in zato je potrebno tudi na čas hoje gledati iz te perspektive. Vsekakor pa je bila hitrost primerna hitrosti družine z mlajšimi otroci. Ob 08:20 uri zapustimo okrepčevalnico in po nekaj korakih že zapustimo hiše vasi Krivčevo ter začnemo se vzpenjati. Hoja traja kar nekaj časa, vendar je pot speljana precej cik-cak in zato hoja ni tako strmo v hrib. Med potjo smo lahko videli drevesa, katera so bila poškodovana v letošnjem (2008) neurju. Ob 09:00 uri smo prišli do večje jase, kjer stoji tudi večja kmetija. Predvidevam, da je ta kraj imenovan Podkraj, če gledamo karto. Hoja se mimo kmetije in dveh vikend hiš nadaljuje v hrib in ob 10:05 uri smo prišli na cesto na planino Kisovec, kjer je bilo parkirano večje število osebnih vozil. Torej, če želite skrajšati svojo pot na Malo planino, lahko z vozilom pridete na Planino Kisovec. S te točke lahko greste po makadamski cesti do 2 km oddaljenega Doma na Kisovcu, mi pa smo šli preko ceste in naprej v hrib. Pot se nadaljuje še vedno skozi gozd, kot do te točke in ob 10:35 uri prišli na rob Male planine ter tako videli že prve planinske koče, ki so značilne za Veliko planino. Od tu do Jarškega doma je še nekaj minut hoje in ob 11:00 uri smo prišli pred vrata doma. Tu smo si privoščili različne menije (ričet, kislo mleko, vampe...) in se ob 12:00 podali nazaj proti izhodišču, kamor smo prišli ob 13:45 uri. P.S.: V pojasnilo je potrebno povedati, da je Mala planina le del planote Velika planina. Pot iz Jarškega doma bi lahko nadaljevali vse do vrha Velike planine, ki se imenuje Gradišče in je na nadmorski višini 1666 metrov. Od doma do Gradišča bi potrebovali še cca 40 minut.
zemljevid poti - Jarški dom na Mali planini
Izlet lahko podaljšamo do naslednjih ciljev: Črnuški dom na Mali planini, Domžalski dom na Mali planini, Kapela Marije Snežne (Velika planina), Poljanski rob, Gradišče (Velika planina)
Priporočamo: izleti z istega izhodišča, podobni izleti, panorama, vpisna knjiga
Slike:
Krivčevo - Jarški dom na Mali planini1
Krivčevo - Jarški dom na Mali planini2
Krivčevo - Jarški dom na Mali planini3
Krivčevo - Jarški dom na Mali planini4
Krivčevo - Jarški dom na Mali planini5
Krivčevo - Jarški dom na Mali planini6
Krivčevo - Jarški dom na Mali planini7
Krivčevo - Jarški dom na Mali planini8
Krivčevo - Jarški dom na Mali planini9
Krivčevo - Jarški dom na Mali planini10
Krivčevo - Jarški dom na Mali planini11
Krivčevo - Jarški dom na Mali planini12
Krivčevo - Jarški dom na Mali planini13
Krivčevo - Jarški dom na Mali planini14
Krivčevo - Jarški dom na Mali planini15
Krivčevo - Jarški dom na Mali planini16
Krivčevo - Jarški dom na Mali planini17
Krivčevo - Jarški dom na Mali planini18
Krivčevo - Jarški dom na Mali planini19
Krivčevo - Jarški dom na Mali planini20
Krivčevo - Jarški dom na Mali planini21
Krivčevo - Jarški dom na Mali planini22
Krivčevo - Jarški dom na Mali planini23
Krivčevo - Jarški dom na Mali planini24
Diskusija o izletu Krivčevo - Jarški dom na Mali planini
frko12. 02. 2009
ali kdo ve ,če je pot od jurčka do jarškega doma uhojena ? hvala!
sonia15. 02. 2009
hojla, od Jurčka do podkrajnika je kopno, poti naprej do Gojške planine in Velike planine pa so dobro uhojene. včeraj je bilo lepo, le od Jarškega doma naprej je pihal kar močan severnik. prijeten izlet. srečno in lp
Loni3. 12. 2011
Danes ni bilo gužve, startali smo sicer iz Stahovice in mimo Sv. Primoža, gor precej piha, a veter ni prav nič mrzel, megla tudi poplesuje okoli, še dobro, da je Mare že postavil količkenasmeh. Po snegu ni prav nič dišalomrk pogled
iUnknown9. 12. 2018
Ali mogoče kdo ve, ali je še vedno možno parkiranje pri Jurčku oz. če obstajajo kake alternativne variante?

Jaz bi šel po tej progi enkrat po službi in ker se sedaj precej hitro stemni, bi mi bilo nekoliko zoprno najprej popiti eno kavo, alkohola pa tako ali tako ne pijem, kadar grem v hribe mežikanje
lijaneja9. 12. 2018
Med tednom ni težav, čez vikend pa je gospa huda, če je avto tam pol dneva in zaseda prostor gostom gostilne. Jaz sem se šel, če se mi je zelo mudilo, vsaj zahvalit za šank, drugače pa spil za pečjo kakšno pijačo in malo pokramljal.
iUnknown9. 12. 2018
Hvala.
Popolnoma razumem, da je gospa lahko huda. Meni bi jo bilo že zoprno spraševat, če lahko tam parkiram, ker potem ima lahko hitro polno parkirišče s samimi pohodniki in nobeno stranko.
Samo kakšne druge variante pa nisem opazil. Ena bi bila možna, če bi parkiral pri tistem ostrem ovinku v desno, ki je približno 500 metrov dalje proti Črnivcu.
ejti9. 12. 2018
Za kakšna dva avta je prostora ob cesti pred šolo. Tudi parkirišče pred zaprto gostilno Logar je večinoma prazno.
lukaz821. 07. 2022 09:54:52
Sam tok komentiram za bodoče pohodnike, ki imajo plan po tej poti na Veliko planino, saj je čas hoje čisto nerealen za moje pojme.
Od Krivčevega do Jarškega doma je že 2 uri čisto dovolj, če si pa malce bolj v formi, je pa ura in pol dovolj.
Osebno velikokrat hodim po tej poti in je nekako 1,2-1,5 h čisto dovolj do Domžalskega doma, gor in dol pa cca 3 uce z pijačo in odmorom v domu.
v.hribov.ec1. 07. 2022 20:45:23
Malo zamujam, vendar moram opisati kar grozljivo zgodbo od približno pred dvema tednoma na tej poti. Bilo je lepo vreme, ljudi pa k sreči malo. Ko sem lepo počasi zamišljen stopal po za nas pešake lepi in prijetni stezi, me je naenkrat"zbudil" nek čuden trušč nad menoj. Bilo je to že v zadnjem delu poti, nekje na polovici od Jevševega konfina. Instiktivno sem odskočil s pot in to zadnji trenutek! Mimo mene je pridrvela skupina 8 do 10 gorskih kolesarjev! Dobesedno drvela je čez vse tiste kamne, korenine.... Zgrozil sem se! Dobro sem jo odnesel. Če ne bi bil tako hiter, ne predstavljam si kaj bi ratalo!? Potem pa sem razmišljal, ja "odlični" kolesarji! Kaj pa v primeru, kar je na tej poti pogosto, večje skupine ljudi, otroci in tako naprej! Še kasneje sem razmišljal, da bi moral prijaviti... Pa nsem. Kar lahko rečem, ušesa in oči na peclje in srečno!
Za objavo komentarja se morate prijaviti:
Uporabniško ime:
Geslo:
Prijava
V kolikor še nimate uporabniškega imena se morate najprej registrirati.
     
Copyright © 2006-2024 Hribi.net, Pogoji uporabe, Piškotki